Aegon reisverzekering

Aegon woonverzekering

Contactgegevens
088 344 12 34
supportdesk@aegon.nl
www.aegon.nl

Waarom een reisverzekering van Aegon?

De reisverzekering van Aegon biedt een goede dekking op reis en is altijd bereikbaar als er hulp nodig is. Zo kan je in noodsituaties altijd vertrouwen op de alarmcentrale van de Aegon Schade Service. Laat de reis maar beginnen!

De voordelen van Aegon

pluspuntBagage is standaard verzekerd
pluspuntIn geval van nood altijd te bereiken + gepaste hulp
pluspuntHulpverlening en bagage standaard meeverzekerd bij wintersport
pluspuntAegon hanteert welkom- en loyaliteitskorting

Over Aegon

Aegon is een bekende partij in de verzekeringsmarkt. Het bedrijf is van origine Nederlands en is ontstaan uit een fusie tussen AGO en Ennia. In het aanbod van Aegon zit ook het product reisverzekering.

Dekkingsoverzicht van een Aegon reisverzekering

De doorlopende reisverzekeringen van Aegon bestaan uit een basis- en Allrisk-dekking. Deze twee pakketten dekken het volgende:

Dekking Basis All-risk
Hulp van de alarmcentrale. Ja Ja
Repatriëring ongeluk of ziekte. Ja Ja
Bagage (tot € 1.500 per reis) Ja Ja
Wintersport en bijzondere sporten Ja Ja
Pech met motorrijtuig (Aegon Schade Service) Ja Ja
Werelddekking Aanvullend Ja
Annuleren Aanvullend Ja
Medische kosten Aanvullend Ja
Medische kosten Aanvullend Ja
Geld Aanvullend Ja
Zakenreis Niet mogelijk Aanvullend

Aanvullende dekkingen

Je kan het basispakket aanvullen met de volgende aanvullende dekkingen:

Medisch

Deze dekking is een aanvulling op je huidige zorgverzekering. Als je medische kosten in het buitenland hoger uitvallen dan het Nederlandse tarief, krijg je gewoon het hele bedrag vergoed.

Ongevallen

Bij een ongeval dat leidt tot overlijden wordt er een bedrag uitgekeerd. Bij blijvend letsel wordt een percentage van het bedrag uitgekeerd.

Annulering (doorlopend)

Je krijgt met een annuleringsverzekering een vergoeding als je vakantie, met een geldige reden, niet kan doorgaan of afgebroken wordt. Voor de (doorlopende) reisverzekeringen van Aegon gelden de volgende annuleringsredenen:

  • Ernstig ongeval, ziekte of overlijden van de verzekerde of naaste familielid
  • Degene waarbij je zou verblijven ernstig ziek wordt of komt te overlijden
  • Je reisgenoot waarmee je zou gaan annuleert zijn reis
  • Je gaat scheiden
  • Je krijgt plotseling geen visum

Lees voor alle annuleringsredenen de polisvoorwaarden. Een annuleringsverzekering kan je los afsluiten of in combinatie met een reisverzekering.

Europa- of werelddekking

Bij Aegon heb je de keuze om je reisverzekering met Europa- of werelddekking af te sluiten. Uiteraard is een werelddekking duurder dan alleen de dekking voor Europa.

De Europadekking geldt voor de volgende landen: Europa, de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira en in niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

De werelddekking geldt voor de overige landen en gebieden in de wereld. Let wel goed op dat reizen naar gebieden die oranje of rood zijn aangewezen niet worden verzekerd door Aegon.

Kosten Aegon reisverzekering

De maandelijkse kosten van een Aegon reisverzekering worden bepaald aan de hand van de reisduur, leeftijd, gezinssamenstelling, gekozen dekkingen en het dekkingsgebied, waardoor de kosten per persoonlijke situatie verschillend zijn. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, leeftijd van 30 jaar, woonachtig in Amsterdam en zonder gezinsleden die zijn meeverzekerd, kost een All-risk reisverzekering van Aegon € 9,70 per maand en dus € 116,40 per jaar.

Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze vergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een Aegon reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlAegon
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van een Aegon reisverzekering?

Bij een All-risk dekking kan je de reisduur verlengen tot 185 dagen.

Let wel op: De maximale reisduur is het aantal achtereenvolgende dagen dat je weg mag zijn bij doorgaans het duurste pakket of bij een pakket met een aanvullende dekking die de reisduur verlengt. Het kan dus per pakket verschillen.

Declareren bij Aegon

Het proces van declareren vindt plaats via Mijn Aegon of de Mijn Aegon App. Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie van Aegon. Noodhulp kan altijd via de alarmcentrale.

Een reisverzekering van Aegon opzeggen

Na het eerste verzekeringsjaar kan je dagelijks je reisverzekering bij Aegon opzeggen. Dit kan via de Mijn Aegon App of Mijn Aegon.

Reisverzekering van Aegon afsluiten

Wil je weten of Aegon de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.