Doorlopende reisverzekering vergelijken

Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.2

2322 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 dagen geleden
  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd…

  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd maar de aanvraag ging snel en correct

  Els Verheijden
  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 dagen geleden
  Geweldige service

  Geweldige service. Hebben me geholpen veel geld te besparen

  Jaro Koot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  10 dagen geleden
  Via de site goedkoopste contract…

  Via de site goedkoopste contract afgesloten. Dit was goed overzichtelijk. Ik werd goedkope de hoogte gehouden en het is allemaal geregeld zo.

  J uit E
  Four stars

  Trustscore: 8.2

  2322 reviews

  Wij vergelijken doorlopende reisverzekeringen van:

  Snel navigeren naar

  Doorlopende reisverzekering vergelijken

  Ben je van plan langer dan 3 weken per jaar op vakantie te gaan? Of maak je regelmatig een trip naar het buitenland? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

  Maar welke doorlopende reisverzekering kun je het beste kiezen? Er zijn namelijk verschillende verzekeraars en extra dekkingen beschikbaar, met ieder eigen voorwaarden en premies.

  Door te vergelijken, krijg je een actueel overzicht van alle bekende verzekeraars, zodat je eenvoudig de beste en goedkoopste voor jouw reizen vindt.

  tip

  Wie vergelijken we?

  Op Overstappen.nl vergelijken we de doorlopende reisverzekeringen van alle bekende reisverzekeraars, zoals Aegon, Ditzo, FBTO, OHRA en Nationale Nederlanden. Hierdoor kan jij eenvoudig de beste verzekering bij je reisbehoeften vinden.


  Wat is een doorlopende reisverzekering?

  Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die het hele jaar door geldig is en je verzekert op je reizen binnen én buiten Europa. Dit in tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering, die je alleen verzekert voor een specifieke reis.

  Ga je dus regelmatig op reis, dan is een doorlopende reisverzekering vaak de beste optie. Het is daarnaast gemakkelijker en goedkoper dan voor iedere reis een kortlopende verzekering af te sluiten.


  Doorlopende reisverzekering dekking

  De standaarddekking van de doorlopende reisverzekering (zonder extra modules) dekt voornamelijk de kosten voor hulpverlening bij een noodsituatie, zoals opsporing en redding. Ook kosten voor verblijf in het ziekenhuis, vervoer en de terugreis naar Nederland (repatriëring) vallen onder de dekking.

  • pluspunt
   Terugreis bij ziekte, een ernstig ongeluk of overlijden van een dierbare
  • pluspunt
   Extra kosten voor verblijf of terugreis door natuurgeweld
  • pluspunt
   Extra kosten omdat je in quarantaine moet, bijvoorbeeld voor corona
  • pluspunt
   Kosten voor het toesturen van medicijnen en hulpmiddelen

  Kortlopend of doorlopend?

  Welke soort reisverzekering je het beste kunt nemen, hangt af van het aantal keer dat je op reis gaat, hoelang en met hoeveel personen. Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan een kortlopende. Dit komt omdat de totale kosten voor de doorlopende reisverzekering lager zijn dan de kosten voor meerdere kortlopende verzekeringen bij elkaar opgeteld.

  Aanvullende dekkingen

  Ook het afsluiten van extra dekkingen, zoals een wintersport- of ongevallendekking is bij een doorlopende reisverzekering goedkoper.

  tip

  Een rekenvoorbeeld

  Stel dat je twee reizen per jaar maakt: een reis van 10 dagen in Europa en een reis van 15 dagen buiten Europa. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je € 25 per persoon per reis. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je € 60 per jaar per persoon.

  Als je twee keer per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit, dan betaal je in totaal € 50 per persoon per jaar. Maar als je een doorlopende reisverzekering afsluit, betaal je € 60 per persoon per jaar en ben je het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je reist en hoe lang je reis duurt.

  In dit geval is de doorlopende reisverzekering goedkoper als je meer dan twee keer per jaar op reis gaat, of als je een langere reis maakt dan 10 dagen in Europa of 15 dagen buiten Europa.


  Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

  Een doorlopende annuleringsverzekering is een verzekering die je afsluit voor als je jouw reis, gedurende het jaar, noodgedwongen moet annuleren. Bijvoorbeeld als je ziek wordt of wanneer er een dierbare overlijdt. Je hebt nu al wel voor je reis betaald, waardoor je het geld kwijt bent. Met een annuleringsverzekering krijg je (een deel van) de reissom terug als je onverwacht niet meer kunt gaan.

  Annuleringsverzekering en reisverzekering vergelijken

  Een doorlopende annuleringsverzekering kan je samen met een doorlopende reisverzekering afsluiten of als losse verzekering. Je kunt in de vergelijker aangeven dat je reisverzekeringen met een annuleringsverzekering wil vergelijken.


  Extra dekkingen

  De standaarddekking van een reisverzekering kan worden uitgebreid met meer dekkingen. Hiermee ben je extra verzekerd voor bijvoorbeeld speciale reizen zoals wintersport, verlies en schade aan je bagage of medische kosten buiten je zorgverzekering.

  Bagage

  Dekking voor schade, verlies en diefstal van je bagage, kleding, geld of jouw paspoort. Hou rekening met een eigen risico (verschilt per verzekeraar).

  Annulering

  Deze verzekering beschermt je tegen onverwachte kosten van een annulering of eerdere terugkeer. Je spreekt van tevoren een bepaald bedrag af dat is gebaseerd op een percentage van de totale reissom.

  Medische kosten

  Dekking voor zorgkosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoed. Je krijgt vergoedt wat de behandeling daadwerkelijk in het buitenland kost en niet wat de behandeling in Nederland kost.

  Wintersport

  Deze dekking is handig voor als je ski-uitrusting is beschadigd of hebt kwijtgeraakt. Ook bij pech of blessure kunnen de overgebleven skilessen, hulpverlening en je skipas vergoed worden.

  Gevaarlijke sporten

  Ben je van plan om op reis te duiken of aan bergbeklimmen te doen? Dan kan een aanvullende dekking handig zijn om kosten door schade of ongeval vergoed te krijgen.

  Pechhulp

  Met een pechhulpverzekering kan je rekenen op hulp als je met pech langs de weg komt te staan. Als het niet lukt de auto daar te repareren, vergoedt de verzekeraar de kosten voor het vervoer terug.


  Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

   Kan ik direct een reisverzekering afsluiten?

   Je kan bij ons direct een doorlopende reisverzekering vergelijken. Je sluit de reisverzekering veilig af op de website van de aanbieder. Je kan zelf kiezen wanneer de verzekering ingaat.

   Wat is de beste doorlopende reisverzekering?

   Wat is de beste doorlopende reisverzekering is, hangt af van je persoonlijke reisbehoeften, zoals het soort reis, reisduur en het aantal personen. Het verschilt dus per persoon wat de beste verzekering is. Om de beste doorlopende reisverzekering te vinden, is het daarom belangrijk om verschillende verzekeraars en polissen met elkaar te vergelijken.

   Heb ik een reisverzekering nodig?

   Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan je wel extra rust geven als je op vakantie gaat. Je hoeft je minder druk te maken over dingen die mis kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je vlucht wordt geannuleerd of je paspoort wordt gestolen.

   Ook voor medische kosten kan een reisverzekering nuttig zijn, vooral in landen waar zorg duur is zoals de Verenigde Staten. Je zorgverzekering vergoedt het Nederlandse tarief, maar een reisverzekering vergoedt de daadwerkelijke kosten.

   Zonder reisverzekering draai je altijd zelf op voor de kosten die een welverdiende vakantie in de weg kunnen staan.

   Wat kost een reisverzekering?

   De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van de looptijd (kort- of doorlopend), gekozen dekking(en) en het aantal personen waarmee je op reis gaat. Kosten beginnen bij een paar euro per maand voor een basisdekking binnen Europa.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.