Doorlopende reisverzekering vergelijken

Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.8

2461 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Makkelijk overstappen

  Prettige, makkelijke vergelijking.

  Hans L.
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 uur geleden
  Ging heel vlot het overstappen en heb…

  Ging heel vlot het overstappen en heb 180 euro bespaard dit jaar nu!

  Rosa
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Wat een top service

  Wat een top service. Dit is by dar de beste vergelijking site voor je auto verzekering

  G.J.A. Johannes
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.8

  2461 reviews

  Wij vergelijken doorlopende reisverzekeringen van:

  Snel navigeren naar

  Doorlopende reisverzekering vergelijken

  Ben jij meerdere keren per jaar in het buitenland? Dan is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering geen overbodige luxe. Zo ben je verzekerd voor onverwachte kosten in het buitenland, niet uitmakend hoe vaak jij op reis bent. Een standaard reisverzekering biedt voornamelijk dekking bij noodgevallen in het buitenland. Wij hopen uiteraard dat jij dit niet nodig hebt, maar tijdens je reis kan er van alles gebeuren.

  Verder kan jij je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld wintersport, annulering van de vakantie en medische kosten in het buitenland. Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig en snel tussen een ruim aanbod verzekeraars.


  Wat is een doorlopende reisverzekering?

  Een doorlopende reisverzekering is een risicoverzekering die jou dekt voor onverwachte kosten in het buitenland. Dit geldt niet voor één reis, maar voor meerdere reizen of een reis van minimaal 21 dagen. Je bent voor een volledig jaar verzekerd, waardoor je geen losse reisverzekeringen hoeft af te sluiten.

  Met het afsluiten van een doorlopende reisverzekering heb jij bijvoorbeeld recht op hulp als je op reis in een noodsituatie belandt. Ook krijg jij een vergoeding voor het vroegtijdig terugkeren bij een ongeval of ziekte. Bij Overstappen.nl vergelijk je uitsluitend doorlopende reisverzekeringen in onze vergelijker.


  Hoe vergelijk je een doorlopende reisverzekering?

   1. 1

    Vul je persoonlijke gegevens in.

   1. 2

    Kruis de benodigde aanvullende dekkingen aan.

   1. 3

    Vergelijk + kies de beste optie.

   1. 4

    Je bent verzekerd!

   1. 1

    Vul je persoonlijke gegevens in.

   pijltje
   1. 2

    Kruis de benodigde aanvullende dekkingen aan.

   pijltje
   1. 3

    Vergelijk + kies de beste optie.

   pijltje
   1. 4

    Je bent verzekerd!


  Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

  De standaarddekking van een doorlopende reisverzekering (zonder extra dekkingen) dekt voornamelijk de kosten voor hulpverlening bij een noodsituatie, zoals opsporing en redding. Ook kosten voor verblijf in het ziekenhuis, vervoer en de terugreis naar Nederland (repatriëring) vallen onder de dekking.

  Wel verzekerd

  • pluspunt
   Terugkeer bij ziekte, een ernstig ongeval of het overlijden van een geliefde.
  • pluspunt
   Bijkomende uitgaven voor accommodatie of repatriëring als gevolg van een natuurramp.
  • pluspunt
   Kosten voor het verzenden van medicijnen.
  • pluspunt
   Verplichte kosten bij quarantaine.

  Niet verzekerd

  • minpunt
   Schade als gevolg van ruzie, alcohol- en/of drugsgebruik.
  • minpunt
   Activiteiten die een hoog risico met zich meebrengen: bergbeklimmen, duiken en wintersport (wel aanvullend te verzekeren).
  • minpunt
   Tegengaan van een negatief reisadvies.
  • minpunt
   Uitgaven die worden gemaakt zonder voorafgaande goedkeuring van de alarmcentrale.

  Voordelen doorlopende reisverzekering

  Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering heeft een aantal voordelen:

  • pluspuntJe hoeft minder vaak een reisverzekering af te sluiten.
  • pluspuntJe ontvangt de standaard dekking van een reisverzekering in het buitenland.
  • pluspuntVoordeliger dan het afsluiten van meerdere kortlopende reisverzekeringen.
  • pluspuntJe kan goedkoper een aanvullende verzekering afsluiten.

  Kortlopend of doorlopend?

  Welke soort reisverzekering je het beste kunt nemen, hangt af van het aantal keer dat je op reis gaat, hoelang en met hoeveel personen. Bij een doorlopende reisverzekering is het zo mogelijk om je gezinsleden mee te verzekeren.

  Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Dit komt doordat de totale kosten voor de doorlopende reisverzekering lager zijn dan de kosten voor meerdere kortlopende reisverzekeringen bij elkaar opgeteld. Daarnaast kan je een kortlopende reisverzekering voor maximaal 21 dagen afsluiten. Ben je langer op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering de juiste optie.

  Aanvullende dekkingen

  Ook het afsluiten van extra dekkingen, zoals een wintersport- of ongevallendekking is bij een doorlopende reisverzekering goedkoper. Er is overigens geen verschil in het aantal aanvullende dekkingen dat je kunt afsluiten.

  tip

  Een rekenvoorbeeld

  Stel dat je twee reizen per jaar maakt: een reis van 10 dagen in Europa en een reis van 15 dagen buiten Europa. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je € 25 per persoon per reis. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je € 60 per jaar per persoon.

  Als je twee keer per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit, dan betaal je in totaal € 50 per persoon per jaar. Maar als je een doorlopende reisverzekering afsluit, betaal je € 60 per persoon per jaar en ben je het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je reist en hoe lang je reis duurt.

  In dit geval is de doorlopende reisverzekering goedkoper als je meer dan twee keer per jaar op reis gaat, of als je een langere reis maakt dan 10 dagen in Europa of 15 dagen buiten Europa.


  Wat kost een doorlopende reisverzekering?

  De gemiddelde kosten van een doorlopende reisverzekering liggen rond de € 5 per maand. De premies van reisverzekeringen kunnen onderling van elkaar verschillen. Het prijsverschil tussen de doorlopende verzekeringen zit in datgene waarvoor jij gedekt bent in het buitenland. Bekijk dus goed het dekkingsoverzicht van elke verzekeraar. Je kan het dekkingsoverzicht vinden in de vergelijker.

  Kosten doorlopende reisverzekering 2023

  VerzekeraarJaarlijkse kostenMaandelijkse kosten
  FBTO€ 29,52€ 2,46
  De Internationale€ 36€ 3
  A.S.R.€ 42€ 3,50
  Univé€ 43,563,63
  Centraal Beheer€ 45,603,80
  ABN AMRO€ 48€ 4
  OHRA€ 48,36€ 4,03
  Inshared€ 58,32€ 4,86
  Nationale Nederlanden€ 74,76€ 6,23
  Allianz Direct€ 88,32€ 7,36
  Aegon€ 116,40€ 9,70
  Unigarant€ 144,3€ 12,03

  *De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: Onze postcode in Amsterdam, 30 jaar oud, geen meeverzekerd gezin, max 3 maanden op reis, in Europa, maximaal 100 euro eigen risico, aangevuld met de medische kosten dekking.

  Goedkoopste doorlopende reisverzekering

  FBTO biedt de goedkoopste doorlopende reisverzekering aan in onze vergelijker voor € 12,78 per jaar. Dit betekent dat je maandelijks een bedrag van € 1,09 kwijt bent aan je reisverzekering.

  *De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: Onze postcode in Amsterdam, 30 jaar oud, geen meeverzekerd gezin, max 2 maanden op reis, in Europa, maximaal 100 euro eigen risico, geen aanvullende dekkingen.


  Aanvullende dekkingen

  De standaarddekking van een doorlopende reisverzekering kan worden uitgebreid met extra dekkingen. Dit kan je aangeven voordat je een vergelijking maakt in de vergelijker. Hiermee ben je aanvullend verzekerd voor bijvoorbeeld speciale reizen zoals wintersport, verlies en schade aan je bagage of medische kosten buiten je zorgverzekering.

  Bagage

  Dekking voor schade, verlies en diefstal van je bagage, kleding, geld of jouw paspoort. Hou rekening met een eigen risico (verschilt per verzekeraar).

  Annulering

  Deze verzekering beschermt je tegen onverwachte kosten van een annulering of eerdere terugkeer. Je spreekt van tevoren een bepaald bedrag af dat is gebaseerd op een percentage van de totale reissom.

  Doorlopende annuleringsverzekering

  Medische kosten

  Dekking voor zorgkosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoed. Je krijgt vergoedt wat de behandeling daadwerkelijk in het buitenland kost en niet wat de behandeling in Nederland kost.

  Doorlopende medische reisverzekering

  Wintersport

  Deze dekking is handig voor als je ski-uitrusting is beschadigd of hebt kwijtgeraakt. Ook bij pech of blessure kunnen de overgebleven skilessen, hulpverlening en je skipas vergoed worden.

  Doorlopende wintersportdekking

  Gevaarlijke sporten

  Ben je van plan om op reis te duiken of aan bergbeklimmen te doen? Dan kan een aanvullende dekking handig zijn om kosten door schade of ongeval vergoed te krijgen.

  Pechhulp

  Met een pechhulpverzekering kan je rekenen op hulp als je met pech langs de weg komt te staan. Als het niet lukt de auto daar te repareren, vergoedt de verzekeraar de kosten voor het vervoer terug.


  Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

  Een doorlopende annuleringsverzekering is een verzekering die je afsluit voor als je jouw reis, gedurende het jaar, noodgedwongen moet annuleren. Bijvoorbeeld als je ziek wordt of wanneer er een dierbare overlijdt. Je hebt nu al wel voor je reis betaald, waardoor je het geld kwijt bent. Met een annuleringsverzekering krijg je (een deel van) de reissom terug als je onverwacht niet meer kunt gaan.

  Annuleringsverzekering en reisverzekering vergelijken

  Een doorlopende annuleringsverzekering kan je samen met een doorlopende reisverzekering afsluiten of als losse verzekering. Je kunt in de vergelijker aangeven dat je reisverzekeringen met een annuleringsverzekering wil vergelijken.


  Europa- of werelddekking

  Ook bij een doorlopende reisverzekering heb je de keuze tussen een Europa- of werelddekking.

  Doorlopende reisverzekering binnen Europa

  Je sluit dit af als je reis of reizen niet buiten Europa plaatsvindt in het desbetreffende jaar. Je reisverzekering is meestal voordeliger als je binnen Europa blijft. Je bent dan vergoedt voor:

  • Overnachtingen in Nederland.
  • Reis naar alle landen die binnen Europa vallen.
  • Reizen naar uitzonderingen als Marokko, Tunesië, Israël en Turkije (kan verschillen per verzekeraar).

  Doorlopende reisverzekering buiten Europa

  Dit sluit je af als je langdurige reis of een van je andere reizen buiten Europa plaatsvindt. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Zo kan het zijn dat je plaats van bestemming een negatief reisadvies heeft volgens de Rijksoverheid.


  Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

   Kan ik direct een reisverzekering afsluiten?

   Je kan bij ons direct een doorlopende reisverzekering vergelijken. Je sluit de reisverzekering veilig af op de website van de aanbieder. Je kan zelf kiezen wanneer de verzekering ingaat.

   Heb ik een reisverzekering nodig?

   Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan je wel extra rust geven als je op vakantie gaat. Je hoeft je minder druk te maken over dingen die mis kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je vlucht wordt geannuleerd of je paspoort wordt gestolen.

   Ook voor medische kosten kan een reisverzekering nuttig zijn, vooral in landen waar zorg duur is zoals de Verenigde Staten. Je zorgverzekering vergoedt het Nederlandse tarief, maar een reisverzekering vergoedt de daadwerkelijke kosten.

   Zonder reisverzekering draai je altijd zelf op voor de kosten die een welverdiende vakantie in de weg kunnen staan.

   Wat kost een reisverzekering?

   De kosten liggen rond de € 5 per maand voor een basisdekking binnen Europa.

   De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van de looptijd (kort- of doorlopend), gekozen dekking(en) en het aantal personen waarmee je op reis gaat.

   Worden medische kosten in het buitenland gedekt door een doorlopende reisverzekering?

   Medische kosten in het buitenland zijn gedekt tot het Nederlandse tarief. Sluit de aanvullende “medische dekking” af voor een volledige dekking in het buitenland.

   Waarom een doorlopende reisverzekering vergelijken?

   Het is belangrijk om een vergelijking te maken tussen verschillende verzekeraars. Zo verschillen de pakketten van verzekeraars in prijs (premie), dekking en eigen risico.

   Door het vergelijken van je doorlopende reisverzekering vind je de voordeligste reisverzekering die voldoet aan jouw behoeften.

   Kan ik direct een doorlopende reisverzekering afsluiten?

   Je kan bij ons gelijk een vergelijking maken. Je kan dan direct een reisverzekering afsluiten bij de verzekeraar.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.