Doorlopende reisverzekering vergelijken en afsluiten (2024)

Doorlopende reisverzekering vergelijken

 • Vergelijk 12 verzekeraars
 • Bespaar tot wel € 100 op je premie
 • 100% onafhankelijk vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3185 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 uur geleden
  Overstappen fluitje van een cent

  Overstappen fluitje van een cent via Overstappen.nl. Scherpte tarieven, zelfs beter als je het vergelijkt met wat de aanbieder zelf biedt. Duidelijk wat je moet invullen en wat de nieuwe kosten worden. Aanrader dus om te gebruiken voor je overstap.

  Emiel
  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Ging super makkelijk en heel snel. Geen moeilijke vragen invullen enzo.

  Bjorn
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Makkelijk en snel

  Arjen Schreurs
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3185 reviews

  Wij vergelijken doorlopende reisverzekeringen van:

  Goedkope doorlopende reisverzekeringen

  Hieronder staan de voordeligste doorlopende reisverzekeringen uit onze vergelijker. Weten welke doorlopende reisverzekering voor jou het goedkoopst is? Vergelijk dan doorlopende reisverzekeringen in onze vergelijker!

  *Laatst bijgewerkt: 24-04-2023
  *Gebaseerd op een reisduur van 6 weken, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden.

  Snel navigeren naar


  Waarom een doorlopende reisverzekering afsluiten?

  Ben jij meerdere keren per jaar in het buitenland? Dan is het afsluiten van een doorlopende de juiste beslissing! Zo ben je verzekerd voor onverwachte kosten in het buitenland, niet uitmakend hoe vaak jij op reis bent. Een standaard reisverzekering biedt voornamelijk dekking bij noodgevallen in het buitenland.

  Verder kan jij je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld wintersport, annulering van de reis en medische kosten in het buitenland. Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig en snel tussen een ruim aanbod verzekeraars die verschillende reisverzekeringen aanbieden.

  Wat is een doorlopende reisverzekering?

  Een doorlopende reisverzekering is een risicoverzekering die jou dekt voor onverwachte kosten in het buitenland. Dit geldt niet voor één reis, maar voor meerdere reizen of een reis van minimaal 21 dagen. Je bent voor een volledig jaar verzekerd, waardoor je niet voor elke reis een aparte reisverzekering moet afsluiten.


  Hoe vergelijk je een doorlopende reisverzekering?

   1. 1

    Vul je persoonlijke gegevens in.

   1. 2

    Kruis de benodigde aanvullende dekkingen aan.

   1. 3

    Vergelijk + kies de beste optie.

   1. 4

    Je bent verzekerd!

   1. 1

    Vul je persoonlijke gegevens in.

   pijltje
   1. 2

    Kruis de benodigde aanvullende dekkingen aan.

   pijltje
   1. 3

    Vergelijk + kies de beste optie.

   pijltje
   1. 4

    Je bent verzekerd!

  Welke doorlopende reisverzekering past bij jou?

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Vergelijk op prijs én dekking

  • voordeel

   12 verzekeraars

  Vergelijk hier

  Wanneer sluit je een doorlopende reisverzekering af?

  Een doorlopende reisverzekering is een verstandige keuze als je langer dan 21 dagen achter elkaar weggaat of meerdere keren per jaar een reis maakt. Zo is het al snel goedkoper dan het afsluiten van losse kortlopende reisverzekeringen. Daarnaast kan je een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een reis van maximaal 21 dagen.

  Aanvullende dekkingen

  Ook het afsluiten van extra dekkingen, zoals een ongevallen- of wintersportdekking is bij een doorlopende reisverzekering goedkoper. Er is overigens geen verschil in het aantal aanvullende dekkingen dat je kunt afsluiten.

  Gezinsleden meeverzekeren

  Naast het financiële voordeel kan je ook bij een doorlopende reisverzekering gezinsleden meeverzekeren. Dit kan bijvoorbeeld je partner zijn of een kind. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is dan het afsluiten van verschillende losse reisverzekeringen.

  pluspuntVoordeliger dan het afsluiten van meerdere kortlopende reisverzekeringen.
  pluspuntGoedkoper aanvullende dekkingen afsluiten en gezinsleden meeverzekeren.
  pluspuntJe hoeft niet meerdere reisverzekeringen af te sluiten.

  Dekking doorlopende reisverzekering

  Je vraagt je waarschijnlijk af: wat dekt een reisverzekering? De standaarddekking van een doorlopende reisverzekering dekt voornamelijk de kosten voor hulpverlening, waaronder bijvoorbeeld zoekacties en repatriëring.

  Wel verzekerd

  • pluspunt
   Terugkeer bij ziekte, een ernstig ongeval of het overlijden van een geliefde.
  • pluspunt
   Bijkomende uitgaven voor accommodatie of repatriëring als gevolg van een natuurramp.
  • pluspunt
   Kosten voor het verzenden van medicijnen.

  Niet verzekerd

  • minpunt
   Schade als gevolg van ruzie, alcohol- en/of drugsgebruik.
  • minpunt
   Activiteiten die een hoog risico met zich meebrengen: bergbeklimmen, duiken en wintersport (wel aanvullend te verzekeren).
  • minpunt
   Tegengaan van een negatief reisadvies.

  Voorbeeldberekening: doorlopende reisverzekering

  In veel situaties is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Voor jouw specifieke situatie kan je het beste een berekening maken in onze vergelijker. De volgende situatie geeft een goede indicatie wanneer een doorlopende reisverzekering een voordeligere keuze is.

  Je maakt twee reizen per jaar

  Stel je gaat een reis van 10 dagen in Europa en een reis van 15 dagen buiten Europa maken. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je € 25 per persoon per reis. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je € 60 per jaar per persoon.

  Als je twee keer per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit, dan betaal je in totaal € 50 per persoon per jaar. Maar als je een doorlopende reisverzekering afsluit, betaal je € 60 per persoon per jaar en ben je het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je reist en hoe lang je reis duurt.

  In dit geval is de doorlopende reisverzekering goedkoper als je meer dan twee keer per jaar op reis gaat, of als je een langere reis maakt dan 10 dagen in Europa of 15 dagen buiten Europa.


  Wat kost een doorlopende reisverzekering?

  De gemiddelde kosten van een doorlopende reisverzekering liggen rond de € 5 per maand. Het prijsverschil tussen de doorlopende verzekeringen zit in datgene waarvoor jij gedekt bent in het buitenland. Je kan het dekkingsoverzicht vinden in de vergelijker en zodoende de beste reisverzekering vinden voor jouw situatie.

  Kosten doorlopende reisverzekering 2024

  VerzekeraarMaandelijkse kostenJaarlijkse kosten
  FBTO€ 2,53€ 30,36
  Centraal Beheer€ 2,61€ 31,32
  Univé€ 2,75€ 33
  De Internationale€ 3,00€ 36
  OHRA€ 3,03€ 36,36
  ABN AMRO€ 3,13€ 37,56
  Inshared€ 3,22€ 38,64
  Anker Insurance€ 5,99€ 71,88
  Nationale Nederlanden€ 6,02€ 72,24
  a.s.r.€ 6,70€ 80,40
  Aegon€ 9,70€ 116,40
  Unigarant€ 10,03€ 120,36

  *De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: geen meeverzekerd gezin, maximaal 3 maanden op reis, in Europa en maximaal 100 euro eigen risico voor je bagage.

  Goedkoopste doorlopende reisverzekering

  FBTO biedt de goedkoopste doorlopende reisverzekering aan in onze vergelijker voor € 18,36 per jaar. Dit betekent dat je maandelijks een bedrag van € 1,53 kwijt bent aan je doorlopende reisverzekering.
  Figo logo

  Polisvoorwaarden doorlopende reisverzekering

  Dagen dat je weg bent

  Hoewel een doorlopende reisverzekering voor een geheel jaar geldt, betekent dit niet dat je een heel jaar op reis kan zijn. De achtereenvolgende aantal reisdagen betekenen het totaal aantal dagen dat je op reis bent. Dit aantal begint doorgaans bij 6 weken en kan oplopen tot een volledig jaar met een lang op reis verzekering. Je kan de reisduur verlengen met een aanvullende dekking of een uitgebreider pakket. Je geeft je maximale reisduur aan in de vergelijker.

  Je partner of kinderen

  Het meeverzekeren van je gezinsleden kan uitsluitend bij een doorlopende reisverzekering. Bij het afsluiten van je doorlopende reisverzekering heb je keuze om gezinsleden, zoals je partner en kinderen mee te verzekeren. Het voordeel hiervan is dat het meestal voordeliger is dan het afsluiten van losse reisverzekeringen. Je kinderen of je partner kunnen zo ook zelfstandig op reis, indien jullie op hetzelfde adres staat ingeschreven (met uitzonderingen voor uitwonen door een studie of een reis).


  Aanvullende dekkingen

  De standaarddekking van een doorlopende reisverzekering kan worden uitgebreid met extra dekkingen. Hier kan je voor kiezen als de standaard dekking van je reisverzekering niet uitgebreid genoeg is. De gewenste aanvullende dekkingen kan je aangeven in de vergelijker.

  Bagage

  Dekking voor schade, verlies en diefstal van je bagage, kleding, geld of jouw paspoort. Hou rekening met een eigen risico (verschilt per verzekeraar).

  Bagage verzekering

  Annulering

  Deze verzekering beschermt je tegen onverwachte kosten van een annulering of eerdere terugkeer. Je spreekt van tevoren een bepaald bedrag af dat is gebaseerd op een percentage van de totale reissom.

  Annuleringsverzekering

  Medische kosten

  Dekking voor zorgkosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoed. Je krijgt vergoedt wat de behandeling daadwerkelijk in het buitenland kost en niet wat de behandeling in Nederland kost.

  Medische reisverzekering

  Wintersport

  Deze dekking is handig voor als je ski-uitrusting is beschadigd of hebt kwijtgeraakt. Ook bij pech of blessure kunnen de overgebleven skilessen, hulpverlening en je skipas vergoed worden.

  Wintersportdekking

  Ongevallen

  Dekking die bij een ongeval op reis een vergoeding uitkeerd als je invalide raakt of komt te overlijden. De uitkering is afhankelijk van de ernst van het ongeval.

  Ongevallen reisverzekering

  Pechhulp

  Met een pechhulpverzekering kan je rekenen op hulp als je met pech langs de weg komt te staan. Als het niet lukt de auto daar te repareren, vergoedt de verzekeraar de kosten voor het vervoer terug.


  Doorlopende reis en annuleringsverzekering

  Een doorlopende reis en annuleringsverzekering is een doorlopende reisverzekering, aangevuld met een doorlopende annuleringsverzekering. Hierbij ben je gedurende een jaar gedekt voor onverwachte gebeurtenissen op reis en ben je verzekerd voor het annuleren of vroegtijdig afbreken van je reis. Bijvoorbeeld als je ziek wordt of wanneer er een dierbare overlijdt. Je hebt nu al wel voor je reis betaald, waardoor je het geld kwijt bent. Met een annuleringsverzekering krijg je (een deel van) de reissom terug als je onverwacht niet meer kunt gaan.

  pluspuntDekking van een doorlopende reisverzekering
  pluspuntBij geval van annuleren een vergoeding
  pluspuntTwee verzekeringen in één

  Doorlopende reis en annuleringsverzekering vergelijken en afsluiten

  Het vergelijken en afsluiten van een doorlopende reis en annuleringsverzekering kan in onze vergelijker. Je volgt hier hetzelfde stappenplan als bij het vergelijken van een doorlopende reisverzekering. De belangrijkste stap is het aanvinken van de aanvullende annuleringsdekking. Je aanbod bestaat dan uitsluitend uit doorlopende reisverzekeringen met een doorlopende annuleringsverzekering.


  Europa- of werelddekking

  Ook bij een doorlopende reisverzekering heb je de keuze tussen een Europadekking of werelddekking.

  Doorlopende reisverzekering binnen Europa

  Je sluit dit af als je reis of reizen niet buiten Europa plaatsvindt in het desbetreffende jaar. Je reisverzekering is meestal voordeliger als je binnen Europa blijft. Je bent dan vergoed voor:

  • Overnachtingen in Nederland (reisverzekering Nederland).
  • Reis naar alle landen die binnen Europa vallen.
  • Reizen naar uitzonderingen als Marokko, Tunesië, Israël en Turkije (kan verschillen per verzekeraar).

  Doorlopende reisverzekering buiten Europa

  Dit sluit je af als je langdurige reis of een van je andere reizen buiten Europa plaatsvindt. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Zo kan het zijn dat je plaats van bestemming een negatief reisadvies heeft volgens de Rijksoverheid.


  Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

   Kan ik direct een doorlopende reisverzekering afsluiten?

   Je kan bij ons direct een doorlopende reisverzekering vergelijken. Je sluit de reisverzekering veilig af op de website van de aanbieder. Je kan zelf kiezen wanneer de verzekering ingaat.

   Heb ik een reisverzekering nodig?

   Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan je wel extra rust geven als je op vakantie gaat. Je hoeft je minder druk te maken over dingen die mis kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je vlucht wordt geannuleerd of je paspoort wordt gestolen.

   Vraag je wel altijd eerst af: heb ik een reisverzekering of moet ik deze nog afsluiten. Soms bieden andere afgesloten verzekeringen of een creditcard al enige dekking op reis.

   Worden medische kosten in het buitenland gedekt door een doorlopende reisverzekering?

   Medische kosten in het buitenland zijn gedekt tot het Nederlandse tarief. Sluit de aanvullende medische dekking af voor een volledige dekking in het buitenland.

   Waarom een doorlopende reisverzekering vergelijken?

   Door het vergelijken van je doorlopende reisverzekering vind je de voordeligste reisverzekering die voldoet aan jouw behoeften.

   Kan je na het boeken nog een doorlopende reisverzekering afsluiten?

   Ja, dit is na het afsluiten van de reis nog mogelijk. Je kan zelfs tot 1 dag van tevoren een doorlopende reisverzekering afsluiten.

   Kun je een doorlopende reisverzekering opzeggen?

   Het opzeggen van je doorlopende reisverzekering kan meestal op dagelijkse basis na het eerste verzekeringsjaar.

  Jeremy Broekman
  Expert Reisverzekeringen
  17 minuten 24-04-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten