Europadekking of werelddekking

Staat er een vakantie op de planning? Of je nu Europa wilt ontdekken of droomt van een rondreis over verschillende continenten, één ding is zeker: een goede voorbereiding is het halve werk. En daar hoort een passende reisverzekering bij. Maar hoe weet je welke dekking het beste bij jouw plannen past: Europadekking of werelddekking? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten, zodat jij onbezorgd op reis kunt gaan.

Reisverzekering werelddekking

Een reisverzekering met werelddekking komt van pas als je van plan bent om verschillende hoeken van de wereld te verkennen. Deze verzekering biedt dekking voor vrijwel elk land buiten Europa. Handig, als je bijvoorbeeld een jaar naar Australië gaat of verschillende continenten wilt bezoeken.

Het is wel goed om te weten dat deze uitgebreide dekking vaak duurder is dan de Europadekking. Maar de extra kosten kunnen een wereld van verschil maken als je ver van huis bent.

Reisverzekering Europadekking

De Europadekking is een uitkomst voor reizigers die binnen Europa blijven. Van de schilderachtige dorpjes in Italië tot de ruige landschappen van IJsland, je bent gedekt. Deze dekking is doorgaans voordeliger dan de werelddekking.

Welke landen vallen binnen de Europadekking?

Alle landen die geografisch binnen Europa liggen, vallen onder de Europadekking. Dit omvat bestemmingen zoals Albanië, Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Turkije, en nog veel meer. Een Europadekking is dus ook een reisverzekering voor Nederland.

Bovendien zijn er niet-Europese landen aan de Middellandse Zee, zoals Egypte, Israël, Marokko en Tunesië, die ook onder deze dekking vallen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Europadekking in Rusland alleen geldt voor plaatsen ten westen van de Oeral, zoals Sint-Petersburg en Moskou. Voor locaties ten oosten van de Oeral is een reisverzekering met werelddekking vereist.

Wanneer sluit ik welke dekking af?

De keuze tussen werelddekking en Europadekking hangt af van je bestemming. Als je plannen hebt om meerdere landen in één trip te bezoeken, kijk dan goed naar de ligging van deze landen.

Werelddekking

Stel, je plant een trip waarbij je zowel België en Spanje als Canada bezoekt. Omdat Canada buiten Europa ligt, is een reisverzekering met werelddekking in dit geval de juiste keuze. Zo ben je overal ter wereld verzekerd, wel zo’n geruststellende gedachte.

Europadekking

Als je reisplannen zich volledig binnen Europa afspelen, zoals een tour door België, Spanje en Portugal, dan is een Europadekking voldoende. Zo ben je goed verzekerd zonder dat je te veel betaalt voor onnodige werelddekking.

Hoe sluit ik een reisverzekering met Europadekking of Werelddekking af?

Het afsluiten van de juiste doorlopende reisverzekering is gelukkig eenvoudig met onze vergelijker. Ga naar de vergelijker, selecteer “Europa” of “Wereld” afhankelijk van je reisplannen, en vind de verzekering die het beste bij jou past. Zo simpel is het!

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
3 minuten 22-03-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Hoewel een Europees land misschien je eindbestemming is, moet je in dit geval toch een werelddekking afsluiten. Bekijk dus altijd goed de landen waar je doorheen reist.

Turkije valt binnen de Europadekking. Als je op vakantie gaat naar Turkijke hoef je dus geen werelddekking af te sluiten.

Een doorlopende reisverzekering met werelddeking kost tussen de € 3 en € 10 per maand. De maandelijkse premie varieert per dekking en reisduur.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.