FBTO reisverzekering | Overstappen.nl

FBTO reisverzekering

FBTO

Contactgegevens
058 234 56 78
info@fbto.nl
www.fbto.nl

Waarom een reisverzekering van FBTO?

De reisverzekering van FBTO is de voordeligste keuze in onze vergelijker. Ideaal voor de reiziger die zich in de basis wilt verzekeren en dit eventueel kan aanvullen met extra dekkingen. Je reis is namelijk al duur genoeg, bespaar op je reisverzekering!

De voordelen van FBTO

pluspuntVoordeligste uit de vergelijker
pluspunt24/7 hulp van de FBTO alarmcentrale
pluspuntZet eenvoudig dekkingen aan of uit

Over FBTO

FBTO is opgericht in 1959 en is onderdeel van Achmea. Het is een bekende verzekeraar die ook reisverzekeringen aanbiedt op de Nederlandse verzekeringsmarkt.

Dekkingsoverzicht van een FBTO reisverzekering

FBTO hanteert één basisdekking die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen. De basisdekking van FBTO bestaat uit de volgende dekkingen:

DekkingBasis
Hulp en onverwachte kosten in het buitenlandJa
BagageJa
Medische kostenAanvullend
Wintersport en bijzondere sportenAanvullend
Pech op reisAanvullend
OngevallenAanvullend
AnnulerenAanvullend
ZakenreisAanvullend
Lang op reisAanvullend

Aanvullende dekkingen

De basisdekking van de FBTO reisverzekering kan worden aangevuld met de volgende dekkingen:

Medisch

Met een medische reisverzekering krijg je de extra medische kosten in het buitenland vergoedt, die boven de dekking van je zorgverzekering komt. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld ziekenhuiskosten in het buitenland hoger uitvallen dan in Nederland. Daarnaast is ook je verplichte eigen risico gedekt.

Wintersport en bijzondere sporten

Handig als je van plan bent om in het buitenland te gaan skiën, snowboarden of duiken. Je krijgt met een wintersportdekking een vergoeding bij een ongeluk (hulp op plek van ongeval) en schade aan de gehuurde spullen. Overigens kan je ook een vergoeding krijgen voor niet genoten activiteiten na een ongeluk (denk aan bijvoorbeeld ski- en duiklessen).

Let op: extreme wintersporten zijn niet verzekerd.

Pech op reis

Voorkom hiermee dat je zelf kosten maakt bij pech of hulp met een motorrijtuig (geen huurauto), caravan, vouwwagen of aanhanger. Let wel op dat dit voor reizen geldt vanuit Nederland.

Ongevallen

Als je tijdens je reis invalide raakt, blijvend letsel oploopt of komt te overlijden, kan jij met een ongevallendekking een vergoeding krijgen. Als je invalide raakt krijg je maximaal € 75.000 en als je komt te overlijden € 15.000.

Doorlopende annuleringsverzekering

Bij een annuleringsverzekering krijg je een gedeelte of het gehele bedrag van je reis terug. Je hebt zelf de keuze tussen maximaal € 1.500, € 3.000, € 4.500, € 6.000 of € 7.500. Je bent o.a. verzekerd voor de volgende gebeurtenissen:

  • Overlijden, ziekte of een ongeluk
  • Ontslag van je werk
  • Je gaat scheiden
  • Je moet eerder naar huis door een sterfgeval

Kijk voor alle annuleringsredenen in de polisvoorwaarden.

Zakenreis

Deze aanvullende dekking verzekerd reizen voor je werk. Denk zo aan het bezoeken van een beurs of een congres. Voor een studie, stage of vrijwilligerswerk heb je deze aanvullende dekking niet nodig.

Lang op reis

Als je meer dan 60 dagen aaneengesloten op reis gaat, kan je de duur van je reisdekking verlengen. Je hebt de keuze uit 180 of 365 dagen.

Europa- of werelddekking

Een reisverzekering van FBTO kan gelden voor alleen in Europa of ook buiten Europa. De Europadekking geldt in Europa, de Azoren, Canarische Eilanden en Madeira. Ook vallen onder Europa de landen: Algerije, Cyprus, Egypte, IJsland, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, Syrië, Tunesië en Turkije. Let wel op dat landen die oranje of rood staan aangeven door de Rijksoverheid niet onder de dekking vallen.

Kosten FBTO reisverzekering

De kosten van een FBTO reisverzekering worden bepaald aan de hand van je reisduur, gezinssamenstelling, gekozen dekkingen en bestemming. De kosten kunnen dus per persoonlijke situatie verschillend zijn. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering met een basisdekking van FBTO € 1,53 per maand en dus € 18,36 per jaar.

Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze reisvergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een FBTO reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlFBTO
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de FBTO reisverzekering?

Bij een FBTO reisverzekering is het mogelijk om 365 dagen achter elkaar op reis te gaan. Je kan dus een volledig verzekeringsjaar gedekt op reis.

Let wel op: De maximale reisduur is het aantal achtereenvolgende dagen dat je weg mag zijn bij doorgaans het duurste pakket of bij een pakket met een aanvullende dekking die de reisduur verlengt. Het kan dus per pakket verschillen.

Declareren bij FBTO

Dit proces is volledig online via MijnFBTO, oftewel de website. Noodhulp kan via de FBTO alarmcentrale.

Een reisverzekering van FBTO opzeggen

Na het eerste jaar kan je de basisverzekering dagelijks opzeggen. De aanvullende dekkingen kan je elke dag opzeggen. De reisverzekering stopzetten kan via de website of telefonisch contact.

Reisverzekering van FBTO afsluiten

Wil je weten of FBTO de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.