Reisverzekeraars | Overstappen.nl

Reisverzekeraars

Op Overstappen.nl vergelijk je het merendeel van alle reisverzekeringen van verzekeraars in Nederland. Zo hebben wij in ons aanbod 12 verschillende verzekeraars die verschillende pakketten aanbieden. Onderstaande verzekeraars kan je vergelijken in onze reisvergelijker.

De reisverzekeraars in de vergelijker

Reisverzekeraars vergelijken

De kosten van een reisverzekering zijn verbonden aan de specifieke situatie van de verzekerde. Denk zo aan de gekozen dekking, aaneengesloten periode dat je op reis bent en het aantal mensen dat je verzekerd. Omdat de premies ook per verzekeraar verschillen is het verstandig om een vergelijking te maken tussen de 15 verzekeraars in onze vergelijker. Zo vind je een pakket dat de gewenste dekking biedt, maar ook het goedkoopste is in jouw situatie.


Verschillen tussen reisverzekeraars

De verzekeraars verschillen niet alleen in de pakketten die ze aanbieden, maar ook in de grote van de (achterliggende) verzekeringsmaatschappij. Zo heb je bijvoorbeeld een FBTO van Achmea en Allianz Assistance van Allianz. Beide grote partijen die wereldwijd actief zijn. Verder heb je ook kleinere verzekeraars als De Internationale en Unigarant. Zelfs winkelketens als Hema bieden een reisverzekering aan.

Overstappen van reisverzekering

Je kan uiteraard ook overstappen van reisverzekeraar. Wel is het verstandig om eerst de polisvoorwaarden van je huidige reisverzekering door te nemen. Hierin staat de eventuele opzegtermijn waardoor overlapping met je nieuwe reisverzekering kan voorkomen. Als je hier niet op wilt wachten kan het zijn dat je een opzegboete moet betalen. Overstappen.nl regelt alleen de aanvraag bij je nieuwe reisverzekeraar.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlVerzekeraar
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Reisverzekering

Lees op deze pagina alles over de reisverzekering. Bijvoorbeeld wat het is, wat de voordelen zijn en welke dekking het biedt op reis.

Reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Een veel gekozen reisverzekering die een volledig jaar doorloopt. Ideaal als je meerdere keren per jaar of voor een langere periode op reis bent.

Doorlopende reisverzekering

Annuleringsverzekering

Een aanvullende of losse dekking die je de kosten van je annulering verzekert als je een geldige annuleringsreden hebt.

Annuleringsverzekering

Doorlopende annuleringsverzekering

Geldt niet voor een enkele reis, maar voor meerdere reizen in een jaar. Hierdoor hoef je niet voor elke reis een nieuwe annuleringsverzekering af te sluiten.

Doorlopende annuleringsverzekering

Medische reisverzekering

Deze aanvullende dekking dekt de geneeskundige kosten in het buitenland die boven de dekking van je zorgverzekering uitkomen.

Medische reisverzekering

Wintersportdekking

Deze aanvullende dekking dekt schade of verlies van je wintersportuitrusting. Verder krijg je ook een vergoeding voor niet genoten dagen en/of activiteiten na een ongeluk.

Wintersportdekking