Doorlopende annuleringsverzekering vergelijken

Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2414 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  Snel en makkelijk te vinden op het…

  Snel en makkelijk te vinden op het internet, duidelijke voorwaarden, goede prijs.

  C.M. Burleson
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 dagen geleden
  Top!

  Via overstappen.nl een goedkopere deal kunnen krijgen dan via de site van de energieleverancier zelf. Dus top!

  Hanneke Koelewijn-Hackler
  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 dagen geleden
  Heel simpel en snel naar de goedkoopste…

  Heel simpel en snel naar de goedkoopste verzekering, afsluiten klaar, nog geen 10 minuten werk. Super!

  Mandy de Keijzer
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2414 reviews

  Wij vergelijken annuleringsverzekeringen van:

  Snel navigeren naar

  Doorlopende annuleringsverzekering vergelijken

  Ben je een frequente (wereld)reiziger? Dan is de doorlopende annuleringsverzekering de ideale oplossing om jezelf te verzekeren tegen onverwachte situaties. Zo ben je het hele jaar door gedekt bij álle reizen & weekendjes weg in het buitenland en Nederland, maar ook voor je concert- en theatertickets. Je hoeft bovendien niet voor elke vakantie apart een verzekering af te sluiten. Houd jij meer tijd over om je koffers in te pakken en alvast wegdromen bij je eindbestemming. Wij zien een ‘win-winsituatie’.

  Voordelen

  • pluspunt
   Altijd verzekerd op reis
  • pluspunt
   Voordeliger dan de kortlopende annuleringsverzekering bij twee of meer vakanties per jaar
  • pluspunt
   Losse tijdelijke verzekeringen afsluiten is verleden tijd
  • pluspunt
   Spontaan een weekendje weg kunnen met de flexibiliteit van een doorlopende annuleringsverzekering
  tip

  Goed voorbereid op reis:

  Ter voorbereiding op je reis is het verstandig om niet alleen je reisgids open te slaan maar ook altijd even annuleringsverzekeringen te vergelijken. Wist je dat wij alle bekende reisverzekeraars vergelijken om jou van de beste deal te voorzien? Kijk bij het maken van je keuze goed naar het type dekking, de premie, eventuele uitsluitingen en het eigen risico. Dan rest ons nog maar één ding en dat is jou een hele fijne vakantie te wensen.


  Hoe werkt een doorlopende annuleringsverzekering?

  We hopen het natuurlijk van niet, maar stel er gebeurt een onverwachte en ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval of het overlijden van een familielid. Hierdoor kan de langverwachte reis niet doorgaan of moet je eerder dan gepland naar huis. Dan is het opgelucht ademhalen als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Deze dekt namelijk (een deel) van de reissom en verzacht in ieder geval de financiële gevolgen van deze toch wel ongelukkige situatie.

  Je kunt een doorlopende annuleringsverzekering samen met een doorlopende reisverzekering afsluiten, maar dat hoeft niet. Wil je alleen extra zekerheid, indien je moet annuleren? Bij sommige reisverzekeraars kun je ook enkel de doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Wij laten je alle mogelijkheden zien in onze reisvergelijker.


  Wat dekt de doorlopende annuleringsverzekering?

  Helaas zijn niet alle redenen gedekt met een doorlopende annuleringsverzekering. De polisvoorwaarden verschillen daarnaast per reisverzekeraar. Informeer je dus goed en voorkom teleurstellingen. Wij brengen je alvast op de hoogte van de meest voorkomende geldige redenen van annuleren en voor welke gevallen je niet verzekerd bent:

  Voordelen

  • Ongeval, overlijden of ernstige ziekte van eerste- en tweedegraads familie.
  • Meer dan acht uur vertraging op de heenreis van een trip van minimaal drie dagen door vertraagd openbaar vervoer of vertraging door slechte weersomstandigheden.
  • Ingrijpende veranderende situaties in de privésfeer, als een echtscheiding, onverwachte zwangerschap of ontslag.

  Nadelen

  • Annuleren vanwege een situatie die al bekend was bij het afsluiten van de verzekering, denk aan een zwangerschap.
  • Missen van het vliegtuig door eigen schuld of nalatigheid (denk aan te laat van huis vertrekken en in de file vastzitten).
  • Als er een reisverbod op de eindbestemming wordt opgelegd door de overheid of andere autoriteiten.

  Berekening premie

  Met een doorlopende annuleringsverzekering bepaal je zelf het maximaal te verzekeren bedrag per persoon per jaar. Kies je voor een basisdekking of wil je een uitgebreidere annuleringsverzekering? Afhankelijk van je pakket en verzekeraar is je premie hoger of lager. Bedenk goed hoeveel financieel risico je zelf wilt en kunt dragen en wat je wilt dekken met een annuleringsverzekering. Zowel over- en onderverzekeren zijn financieel uiteindelijk nadelig.

  Factoren hoogte premie:

  • Maximaal reisbedrag
  • Aantal gezinsleden
  • Uitgebreidheid van verzekeringspakket
  • Dekkingsgebied
  • Eigen risico

  tip

  Rekenvoorbeeld

  Stel je wilt een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten voor jezelf en je partner, beiden 35 jaar oud en de dekking is € 2.500,- per persoon per reis. In de planning staan dit jaar drie reizen op de planning die niet langer zijn dan 21 dagen. Op basis van deze gegevens kan de doorlopende annuleringsverzekering € 120,- per jaar zijn. Let wel, dit is slechts een voorbeeld. Premiehoogtes kunnen variëren op basis van de eerder benoemde factoren.


  Afweging: kortlopend of doorlopend?

  Je bent de mogelijkheden aan het bekijken en vraagt je af welke annuleringsverzekering je het beste kunt kiezen. De keuze is afhankelijk van de hoeveelheid dagen per jaar dat je op reis bent. Deze vakantiedagen mogen verspreid over het jaar plaatsvinden.

  Kies voor kortlopend als:

  • je één reis gaat maken dit jaar met een maximale reissom van € 1.000,-;
  • je nog niet zeker bent hoeveel reizen je gaat maken dit jaar en per vakantie beslist of je een verzekering wilt.

  Kies voor doorlopend als:

  • je in één jaar meer dan vier weken op gaat reizen of vooral korte trips maakt;
  • jullie een gezin zijn die minstens drie weken per jaar op vakantie gaan.

  Waar let je op bij het afsluiten?

  Je staat op het punt een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij geven je aantal richtlijnen mee zodat je goed verzekerd je reis kunt starten:

  Kies de juiste dekking

  We kunnen het niet vaak genoeg benoemen, het is belangrijk én in je voordeel goed na te gaan waarvoor je jezelf wilt verzekeren. Zo voorkom je te veel betalen voor je premie of achteraf voor ongelukkige verrassingen komen te staan.

  Uitsluitingen

  Risicovolle situaties zijn vaak uitgesloten van de dekking. Dit kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Denk aan gevaarlijke sporten met een hoge kans op op ongevallen.

  Eigen risico

  Sommige reisverzekeraars hanteren een eigen risico. Moet je annuleren dan betaal je de kosten tot dit bedrag zelf. Dit gegeven is belangrijk om mee te nemen in je overweging.

  Schade claimen

  Je hebt een doorlopende annuleringsverzekering gevonden die aan je wensen voldoet en een gunstige premie heeft. Zoek alvast uit hoe je eventuele schade kunt claimen via de website van de verzekeraar. Kom je er zelf niet uit? Onze klantenservice staat voor je gereed. Het is natuurlijk wel zo prettig alvast voorbereid te zijn.


  Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

   Is een annuleringsverzekering verplicht?

   Het is niet verplicht een annuleringsverzekering af te sluiten. Je maakt deze keuze voor jezelf om de financiële verliezen te verminderen door het voortijdig moet afbreken of annuleren van je vakantie. Het is een verstandige keuze om een annuleringsverzekering af te sluiten. Voor een relatief laag bedrag ben je gedekt voor onverwachte situaties. Dat maakt de aanloop naar een reis een stuk relaxter.

   Voor wie kan ik een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

   Een annuleringsverzekering kun je afsluiten:

   • Alleen voor jou
   • Jijzelf en kind(eren)
   • Jijzelf, partner en kind(eren)

   Geeft aan in de vergelijker voor wie je een annuleringsverzekering zoekt en de mogelijkheden worden getoond op basis van je wensen.

   Wanneer moet ik de doorlopende annuleringsverzekering in laten gaan?

   Is de annuleringsverzekering onderdeel van de doorlopende reisverzekering? Dan is het belangrijk de verzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis in te laten gaan. Anders ben je niet verzekerd. Sluit je een losse doorlopende annuleringsverzekering af? Dan kun je deze in laten gaan op de eerste reisdag. Vanaf dat moment is de doorlopende reisverzekering één jaar geldig.

   Wat krijg ik vergoed als ik moet annuleren met een doorlopende annuleringsverzekering?

   Het verschilt per verzekeraar en hoe uitgebreid de dekking is die je afsluit. Over het algemeen geldt: ben je vanwege een geldige reden genoodzaakt vooraf te annuleren, dan ontvang je de verzekerde reissom. Moet je tijdens de vakantie eerder naar huis? In dat geval krijg je de resterende reissom vergoed.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.