Doorlopende annuleringsverzekering vergelijken | Overstappen.nl

Doorlopende annuleringsverzekering vergelijken

 • Vergelijk 12 verzekeraars
 • Bespaar tot wel € 100 op je premie
 • 100% onafhankelijk vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3287 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 uur geleden
  Meteen geregeld!

  Meteen geregeld!

  M. de Laat- de Laat
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Gewoon goed

  Gewoon goed

  klant
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Snel en makkelijk

  Snel en makkelijk

  Beijers
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3287 reviews

  Wij vergelijken annuleringsverzekeringen van:

  Snel navigeren naar


  Doorlopende annuleringsverzekering vergelijken

  Ben jij een reiziger die meerdere keren per jaar of voor een langere periode op reis gaat? Een doorlopende annuleringsverzekering dekt een volledig jaar de annuleringskosten van je reis. Uiteraard is het wel van belang dat je een geldige reden hebt!

  Een doorlopende annuleringsverzekering sluit je meestal af met een doorlopende reisverzekering. In onze vergelijker heb je de keuze uit 15 verzekeraars die een aanvullende annuleringsdekking aanbieden. Vergelijk snel en eenvoudig het grote aanbod in onze vergelijker.

  Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

  Een doorlopende annuleringsverzekering kan je los afsluiten of samen met een reisverzekering als aanvullende dekking. Een doorlopende annuleringsverzekering beschermt de reiziger tegen onvoorziene gebeurtenissen die je reisplannen kunnen verstoren. In tegenstelling tot een kortlopende annuleringsverzekering, die specifiek is voor één reis, biedt een doorlopende annuleringsverzekering dekking gedurende een bepaalde periode. Tijdens deze periode, meestal één jaar, zijn reizigers gedekt voor het vooraf annuleren of tussentijds onderbreken van de reis. Wel moet je rekening houden met de voorwaarden van annulering. Zo kan je niet zonder geldige reden kosteloos annuleren.


  Werking doorlopende annuleringsverzekering

  Een doorlopende annuleringsverzekering is een complex product dat afwijkt van een “gewone reisverzekering”. Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen van een doorlopende annuleringsverzekering uitgewerkt.

  Doorlopende reisverzekering

  Als je de doorlopende annuleringsverzekering wilt afsluiten met een doorlopende reisverzekering kan dit in onze vergelijker. Je sluit een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af voor een jaar.

  Verzekerd bedrag

  Anders dan bij een kortlopende annuleringsverzekering, geef je een maximaal verzekerd bedrag voor een geheel jaar op. Dit bedrag geef je aan in de vergelijker en ligt tussen de € 1.000 en 3.500. Elke keer dat je een reis moet annuleren kan je dit bedrag declareren bij je reisverzekeraar. Dit bedrag gaat van je verzekerde bedrag af.

  Annuleringsreden

  Je reden voor annuleren moet erkend worden door je reisverzekeraar. In de polisvoorwaarden van de reisverzekering staan alle geldige redenen, maar ook eventuele uitsluitingen.

  Boekingsperiode

  Een doorlopende annuleringsverzekering kan je in principe altijd afsluiten. Toch moet je oppassen als je al een reis op de planning hebt staan. Meestal hanteert de reisverzekeraar dan een termijn tot 7 dagen na het boeken van de reis.

  Duur van de reis

  Je maximale reisduur geef je aan in onze vergelijker. Bij een doorlopende annuleringsverzekering kan je een dekkingsperioode kiezen vanaf 6 weken tot een volledig jaar.


  Wat dekt de doorlopende annuleringsverzekering?

  Helaas zijn niet alle redenen gedekt met een doorlopende annuleringsverzekering. De polisvoorwaarden verschillen daarnaast per reisverzekeraar. Informeer je dus goed en voorkom teleurstellingen. Wij brengen je alvast op de hoogte van de meest voorkomende geldige redenen van annuleren en voor welke gevallen je niet verzekerd bent:

  Voordelen

  • Ongeval, overlijden of ernstige ziekte van eerste- en tweedegraads familie.
  • Meer dan acht uur vertraging op de heenreis van een trip van minimaal drie dagen door vertraagd openbaar vervoer of vertraging door slechte weersomstandigheden.
  • Ingrijpende veranderende situaties in de privésfeer, als een echtscheiding, onverwachte zwangerschap of ontslag.

  Nadelen

  • Annuleren vanwege een situatie die al bekend was bij het afsluiten van de verzekering, denk aan een zwangerschap.
  • Missen van het vliegtuig door eigen schuld of nalatigheid (denk aan te laat van huis vertrekken en in de file vastzitten).
  • Als er een reisverbod op de eindbestemming wordt opgelegd door de overheid of andere autoriteiten.

  Wat kost een doorlopende annuleringsverzekering?

  In onze vergelijker sluit je een doorlopende annuleringsverzekering al vanaf € 1,97 per maand af bij een doorlopende reisverzekering. De totale kosten van een doorlopende annuleringsverzekering met een doorlopende reisverzekering zijn tussen de € 5 en € 14 per maand. Hierbij is de dekking van je reisverzekering van invloed op de maandelijkse premie. Voor een doorlopende annuleringsverzekering is alleen de maximale vergoeding van invloed op de premie.

  Goedkope doorlopende reis en annuleringsverzekeringen

  De goedkoopste doorlopende reisverzekering in onze vergelijker, met een annuleringsdekking, is die van Centraal Beheer.

  VerzekeraarMaandelijkse premieAnnuleringsdekking
  Centraal Beheer€ 5,09€ 1.500
  ABN AMRO€ 8,86€ 3.500

  *De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: geen meeverzekerd gezin, maximaal 2 maanden op reis, in Europa, maximaal 100 euro eigen risico voor je bagage en geen andere aanvullende dekkingen.


  Welk bedrag krijg ik vergoed?

  De vergoeding bij een doorlopende annuleringsverzekering is deels afhankelijk van je maximaal verzekerde bedrag. Dit is het maximale bedrag dat je jaarlijks aan annuleringskosten mag declareren. Wanneer je onder dit bedrag blijft kan je gewoonlijk je kosten bij de verzekeraar indienen.

  Rekenvoorbeeld: Bij het afsluiten van je doorlopende annuleringsverzekering heb je gekozen voor een verzekerd bedrag van € 1.500 per jaar. Je had 2 reizen in hetzelfde jaar op de planning staan.

  De eerste reis moest je vooraf annuleren, wat € 1.000 aan annuleringskosten met zich meebracht. Deze € 1.000 wordt van je maximale verzekerde bedrag afgehaald: € 1.500 – € 1.000 = € 500.

  Je tweede reis van 5 dagen moet je na 3 dagen afblazen. De reis kostte in totaal € 2.000. Je krijgt gewoonlijk een vergoeding voor de overige 2 dagen: € 2.000 / 5 dagen x 2 dagen = € 800. Na declaratie ontvang je € 500, omdat dit je overige verzekerde bedrag was van dit jaar.

  Het kan zijn dat een reisverzekeraar een andere rekenmethode hanteert. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden door.


  Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering afsluiten

  Het afsluiten van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is erg eenvoudig en binnen 5 minuten gebeurd. Volg de komende 5 stappen om het product af te sluiten.

  Stap 1

  In de eerste stap vul je je persoonlijke gegevens in de vergelijker. Denk aan je geboortedatum, postcode, adres en eventuele gezinsleden.

  Stap 2

  Daarna kan je aangeven wat je maximale reisduur in een jaar zal zijn en geef je aan of je een Europadekking of werelddekking nodig hebt. Ook vink je eventuele aanvullende dekkingen aan. In ieder geval vink je hier de aanvullende dekking “annulering” aan.

  Stap 3

  Het is belangrijk dat je bij de derde stap aangeeft wat je maximale annuleringsbedrag per jaar mag zijn. Je hebt keuze uit € 1.000, € 1.500, € 2.500 en € 3.500.

  Stap 4

  Daarna vergelijk je de verschillende reisverzekeringen met elkaar. Bovenaan de vergelijker staat de goedkoopste doorlopende reis- en annuleringsverzekering in jouw situatie.

  Stap 5

  Wanneer je de juiste doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebt gevonden, kun je deze met de rode knop “aanvragen” afsluiten. Wij sturen je door naar de juiste pagina van de reisverzekeraar.


  Wat zijn geldige redenen om je reis te annuleren?

  Niet iedere reisverzekeraar hanteert dezelfde redenen als geldig. Lees de polisvoorwaarden aandachtig door en voorkom verrassingen. We hebben de meest voorkomende redenen voor je op een rij gezet. Kies je een uitgebreidere dekking, dan zijn er meer annuleringsredenen inbegrepen.

  Onze tip: ben je genoodzaakt te annuleren? Geef dit zo snel mogelijk door aan je verzekeraar, maar uiterlijk binnen 3 dagen na de start van de gebeurtenis.

   Ongeval, ernstige ziekte of overlijden van jijzelf of dierbaren

   Annuleren is geldig als jij of je partner betrokken zijn bij een ongeval, het krijgen van een ernstige zieke, een medisch noodzakelijke ingreep nodig hebben en bij overlijden. Eerstegraads ((adoptie)ouders en (adoptie)kinderen) en tweedegraads (grootouders, kleinkinderen en broers/zussen) familie valt bij de meeste verzekeraars onder de dekking.

   Derdegraads familie (overgrootouders, achterkleinkinderen, neven/nichten, ooms/tantes) dekt niet elke verzekeraar. Wat als een hele goede vriend komt te overlijden? Het verschilt per verzekeraar dus kijk de polisvoorwaarden goed na.

   Zwangerschap

   Als je onverwachts zwanger wordt, is dit een geldige reden om te annuleren. Het is belangrijk dat de zwangerschap bij het boeken van de reis nog niet bekend was. De verzekeraar heeft een doktersverklaring van de zwangerschap nodig voor het annuleren.

   Stel je bent al zwanger en hebt een reis geboekt maar moet toch annuleren vanwege serieuze complicaties, dan is dit een geldige reden om te annuleren.

   Officieel ontbonden relatie

   Niet elke verbroken relatie geldt als geldige reden om te annuleren. Het moet om een officieel ontbonden verbintenis gaan waarvan een bewijs kan worden overhandigd aan de verzekeraar. Denk aan een echtscheiding of beëindiging van een samenlevingscontract.

   Bij een nieuwe baan of ontslag

   Je hebt na een periode van werkloosheid een nieuwe baan en kunt daardoor niet meer op reis. Voldoe je aan bepaalde voorwaarden, dan wordt dit bij de meeste verzekeraars wel gedekt. Heb je een vast contract en wordt je onvrijwillig werkloos? Ontslag geldt in dit geval als geldige redenen. Dat is niet altijd zo als je wordt ontslagen van een tijdelijke baan.

   Annulering reisgenoot

   Je zou samen met iemand op reis gaan en deze persoon moet annuleren. Voor jou ook een reden om te willen annuleren. Dit is gedekt als je samen een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Anders gelden er extra voorwaarden waaraan moet worden voldaan, wil je recht hebben op een vergoeding. Zo moet je reisgenoot genoemd zijn op de reserveringspapieren van de reis én annuleren om een geldige reden zoals opgenomen in de polisvoorwaarden.

   Niet voldoen aan noodzakelijk visum en inentingen

   Is het buiten jouw schuld om niet op tijd gelukt om een visum en/of inentingen te krijgen, waardoor je niet op reis kunt? Dan beschouwen alle annuleringsverzekeringen dit als een geldige reden om de reis te annuleren.

   Het te laat aanvragen van een visum (door eigen schuld) zal een verzekeraar dus niet vergoeden. Kun je om een medische oorzaak een inenting niet krijgen? Dan is dit ook een geldige reden om te annuleren.

   Vertraging bij vertrek

   Maak je een reis van langer dan 3 dagen en krijg je te maken met meer dan 8 uur vertraging op de heenreis of bij aankomst op de eerste reisbestemming? In sommige gevallen krijg je een deel vergoed. Dat is per verzekeraar anders geregeld. Denk aan een vlucht in Nederland die vertraging heeft waardoor je het vertrek van de cruise gaat missen.

   Politieke onrust of natuurrampen land van bestemming

   Terreuraanslagen (of de dreiging daarvan) en natuurgeweld als overstromingen en bosbranden zijn niet standaard gedekt met de annuleringsverzekering. Bij sommige verzekeraars kun je hier wel een aanvullende dekking voor afsluiten.


  Doorlopende reis en annuleringsverzekering

  Het is meestal een verstandige keuze om een doorlopende reisverzekering in combinatie met een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Het is goedkoper om deze twee verzekeringen te combineren dan afzonderlijk van elkaar af te sluiten.

  Sommige verzekeraars bieden een pakket aan waarin een reis- en annuleringsverzekering gecombineerd zijn. Bij andere verzekeraars sluit je een doorlopende reisverzekering af in combinatie met de aanvullende dekking “annulering”. Beide vormen komen op hetzelfde neer. In onze vergelijker vink je altijd de aanvullende dekking “annulering” aan om zo tot een doorlopende reis- en annuleringsverzekering te komen. Hier kun je nog eventuele aanvullende dekkingen aan toevoegen.


  Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

   Is een annuleringsverzekering verplicht?

   Het is niet verplicht een annuleringsverzekering af te sluiten. Je maakt deze keuze voor jezelf om de financiële verliezen te verminderen door het voortijdig moet afbreken of annuleren van je vakantie. Het is een verstandige keuze om een annuleringsverzekering af te sluiten. Voor een relatief laag bedrag ben je gedekt voor onverwachte situaties.

   Voor wie kan ik een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

   Een annuleringsverzekering kun je afsluiten:

   • Alleen voor jou
   • Jijzelf en kind(eren)
   • Jijzelf, partner en kind(eren)

   Geeft aan in de vergelijker voor wie je een annuleringsverzekering zoekt en de mogelijkheden worden getoond op basis van je wensen.

   Wanneer moet ik de doorlopende annuleringsverzekering in laten gaan?

   Van plan om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten na de boeking? Dan is het belangrijk de verzekering binnen 7 of 14 dagen na boeking van de reis in te laten gaan. Deze periode verschilt per verzekeraar.

   Wat krijg ik vergoed als ik moet annuleren met een doorlopende annuleringsverzekering?

   Het verschilt per verzekeraar en hoe uitgebreid de dekking is die je afsluit. Over het algemeen geldt: ben je vanwege een geldige reden genoodzaakt vooraf te annuleren, dan ontvang je de verzekerde reissom. Moet je tijdens de vakantie eerder naar huis? In dat geval krijg je de resterende reissom vergoed.

   Moet ik voor een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering kiezen?

   Dit ligt eraan hoe vaak jij per jaar op reis gaat, maar ook hoelang jij op reis gaat. Voor langere periodes en meerdere keren per jaar, is een doorlopende annuleringsverzekering meestal voordeliger.

   Kan ik bij jullie ook een losse doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

   Nee, in onze vergelijker kun je een doorlopende annuleringsverzekering alleen afsluiten met een doorlopende reisverzekering.

   Wat is de duur van een doorlopende annuleringsverzekering?

   Je sluit meestal een doorlopende annuleringsverzekering voor een jaar af. Bij de meeste verzekeraars kan je deze verzekering na een jaar op dagelijkse basis opzeggen.

  Jeremy Broekman
  Expert Reisverzekeringen
  12 minuten 26-03-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten