Univé reisverzekering | Overstappen.nl

Univé reisverzekering

Contactgegevens
+31 592 349 340
www.unive.nl

Waarom een reisverzekering van Univé?

Wees goed gedekt met een reisverzekering van Univé. Een goede dekking die je overal ter wereld kan gebruiken, mits je de reisverzekering met werelddekking afsluit. Ideaal voor de reizigers die er geen genoeg van kunnen krijgen. Daarnaast ontvang je overal hulp van de Univé alarmcentrale. Laat de reis maar beginnen!

De voordelen van Univé

pluspuntMaandag t/m zaterdag bereikbaar
pluspuntEen zakenreis en het meenemen van geld is standaard gedekt
pluspuntHoge klanttevredenheid (Verzekeraars in Beeld)

Over Univé

Univé werd opgericht in 1794 en is sindsdien een bekende partij in de Nederlandse verzekeringsmarkt. In ons land heeft het zelfs 1,6 miljoen leden opgebouwd. In het brede aanbod verzekeringen van Univé, bevindt zich ook het product reisverzekeringen.

Dekkingsoverzicht van een Univé reisverzekering

Univé hanteert een basis reisverzekering die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen. De basisdekking van Univé bestaat uit de volgende dekkingen:

DekkingBasis
Hulp van de alarmcentrale.Ja
GeldJa
Zakelijke reizenJa
Medische kostenAanvullend
BagageAanvullend
Wintersport en bijzondere sportenAanvullend
Pech op reisAanvullend
OngevallenAanvullend
AnnulerenAanvullend

Aanvullende dekkingen

Univé heeft een aantal aanvullende dekkingen om je basisdekking uit te breiden. De gewenste aanvullende dekkingen kan je aangeven in onze vergelijker.

Medische dekking

Een medische reisverzekering dekt kosten voor noodgevallen en spoedeisende hulp, die boven het Nederlandse tarief uitvallen. Dit is dus een aanvulling op je zorgverzekering in het buitenland. Verder krijg je ook een vergoeding voor het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.

Bagage

Als je bagage kwijt, beschadigd of verloren raakt kan je een maximale vergoeding terug krijgen van € 1.000, € 2.500 of € 3.500. Als de spullen nieuwer zijn dan een jaar oud krijg je de nieuwwaarde uitgekeerd. Is dit niet het geval? Dan wordt er een dagwaarde gehanteerd.

Wintersport en bijzondere sporten

Een wintersportdekking vergoedt je spullen als ze beschadigd raken of als je na een ongeluk vervoer naar huis nodig hebt. Denk zo aan repatriëring met een zogenoemde “gipsvlucht” bij een ongeluk op wintersport.

Pech op reis

Als je op reis pech of een ongeluk krijgt met je eigen vervoer, krijg je hulp van de Univé alarmcentrale. Dit geldt voor vervoersmidellen als je auto, camper en caravan. Voor je auto en camper kan je vervangend vervoer krijgen indien nodig.

Ongevallen

Bij de ongevallendekking ontvang je een geldbedrag als je invalide raakt of komt te overlijden na een ongeluk. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de ernst van het letsel. Zo loopt dit bedrag bij letsel op tot € 75.000 en bij overlijden wordt er een vast bedrag van € 25.000 uitgekeerd.

Annulering

Een vergoeding als je reis met een geldige reden niet kan doorgaan of dat er meer dan 8 uur vertraging voorkomt. De volgende redenen zijn geldig:

  • Jij of een naaste krijgt een ongeluk, ernstige ziekte of komt te overlijden
  • Onverwachte zwangerschap
  • Scheiding
  • Ontslag
  • Nieuwe baan
  • Geen visum
  • Reisgenoot kan niet meer meegaan

Lees alle annuleringsredenen in de polisvoorwaarden. Bij een doorlopende reisverzekering geldt een annuleringsverzekering voor een volledig jaar.

Europa- of werelddekking

Je kan bij Univé voor 3 verschillende locaties je reisverzekering laten gelden:

  • Alleen in Nederland, Duitsland en België.
  • Voor heel Europa.
  • Voor de hele wereld

Ga dus goed na in welk gebied de doorlopende reisverzekering moet gelden. Ga je bijvoorbeeld op doorreis in Canada? Dan is het handig om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. De reisverzekering blijft bij Univé ook geldig als reisadvies van de overheid negatief is. Ga daarom goed na of je een Europadekking of werelddekking nodig hebt.

Kosten Univé reisverzekering

De kosten van een doorlopende reisverzekering van Univé worden bepaald aan de hand van de gekozen dekking(en), bestemming van je reis, reisduur en wie je wilt verzekeren. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering met een basisdekking € 2,21 per maand en dus € 26,52 per jaar.
Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze reisvergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een Univé reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlUnivé
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de Univé reisverzekering?

De maximale achtereenvolgende reisduur van een reisverzekering van Univé bedraagt 180 dagen, oftewel 6 maanden.

Let wel op: De maximale reisduur is het aantal achtereenvolgende dagen dat je weg mag zijn bij doorgaans het duurste pakket of bij een pakket met een aanvullende dekking die de reisduur verlengt. Het kan dus per pakket verschillen.

Declareren bij Univé

Je kan de schade declareren via Mijn Univé (website) of via de Univé App. In de polisvoorwaarden kan je terugvinden wat voor informatie je moet aanleveren voor het indienen van een schadeclaim.

Een reisverzekering van Univé opzeggen

In het eerste verzekeringsjaar kan je de doorlopende reisverzekering niet stopzetten. Hierna kan je   op dagelijkse basis de doorlopende reisverzekering opzeggen.

Reisverzekering van Univé afsluiten

Wil je weten of Univé de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.