Spaarrekening openen

 • Vergelijk meer dan 20 banken
 • Vind direct de hoogste rente
 • Veilig met depositogarantiestelsel

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  8 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  Waarom spaarrekeningen vergelijken bij Overstappen.nl?

  • Overzicht van spaarrekeningen

   Overzicht van spaarrekeningen

   Met onze overzichtelijke vergelijker ontdek je snel en eenvoudig welke banken spaarrekeningen aanbieden en zie je direct het rentepercentage.

  • Vind de hoogste rente

   Vind de hoogste rente

   Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en vind de hoogste rente.

  • Behaal het hoogste rendement

   Behaal het hoogste rendement

   Door spaarrentes te vergelijken kun je het hoogste rendement behalen voor je spaargeld.


  Spaarrekening openen zonder kosten

  Bij de meeste banken in Nederland kun je vaak gratis en online een spaarrekening openen, zeker als je bij dezelfde bank ook een betaalrekening hebt. Zo gepiept! Toch is het raadzaam om eerst een aantal spaarrekeningen met elkaar te vergelijken. Sparen loont, maar bij elke spaarrekening hoort een andere spaarrente met verschillende voorwaarden. Bedenk voor je gaat vergelijken goed wat jouw spaarwensen en -mogelijkheden zijn.

  Spaarrekening openen zonder betaalrekening

  Een spaarrekening openen bij de bank waar je ook een betaalrekening hebt, is vaak de gemakkelijkste en meest overzichtelijke optie. Bij sommige banken zoals ABN Amro, ING, Rabobank en Volksbank, is een betaalrekening zelfs verplicht als je er een spaarrekening wilt openen. Maar let op, want dit is niet altijd de goedkoopste keuze. Voor een betaalrekening betaal je namelijk bijna altijd een maandelijks of jaarlijks bedrag. Ook is de spaarrente bij jouw huidige ‘huisbank’ misschien niet altijd de hoogste.

  Spaarrekening buitenland

  Ook in het buitenland kun je een spaarrekening openen, en dat kan je een mooie spaarrente opleveren. Sterker nog, de hoogste spaarrentes ontvang je bij buitenlandse spaarbanken. Niet gek dus, dat de laatste jaren veel Nederlanders hun spaargeld bij een buitenlandse bank opzij hebben gezet.

  Overstappen van spaarrekening

  Ook als je al een spaarrekening hebt is het goed om de spaarrentes bij andere banken in de gaten te houden. Een nieuwe spaarrekening openen en spaargeld overzetten kost weinig moeite, maar levert soms wel meer op!


  Spaardoel

  Of je nu spaart voor de toekomst van je (klein)kinderen, het kopen van een eigen huis of de aanschaf van een nieuwe auto, het vaststellen van je spaardoel is belangrijk voor je spaarplan. Wij zetten een aantal verschillende spaardoelen voor je op een rijtje en vertellen je waar je op moet letten.

  spaardoel

  Sparen voor (klein)kinderen

  Als ouders of grootouders staat het welzijn van je (klein)kinderen vaak op nummer een. Je wil een spaarpotje opbouwen voor hun toekomst, educatie en gezondheid. Het is hierbij belangrijk om te kijken wat je precies wil bereiken. Wil je bijdragen aan hun studiekosten of een rijbewijs, wil je ze een financieel zetje geven bij het volwassen worden, of iets anders? Bepaal het spaarbedrag aan de hand van deze keuze. Je kunt de spaarrekening op je eigen naam zetten, of op naam van het kind. Dan mag het kind vanaf zijn achttiende er mee doen wat hij of zij wil.

  Sparen voor een verbouwing

  Het sparen voor een (toekomstige) verbouwing zorgt ervoor dat je je woning kan transformeren of renoveren naar je wensen, zodra je daar behoefte aan hebt. Misschien wil je bijvoorbeeld wegens gezinsuitbreiding een dakkapel laten plaatsen, of wil je je huis verduurzamen door zonnepanelen te plaatsen. Houd bij het sparen voor een verbouwing rekening met kosten voor een eventuele aannemer en materialen. Kijk voor meer informatie over de kosten van een verbouwing en het financieren hiervan op onze pagina verbouwing.

  Sparen voor een huis

  Bij het kopen van een woning komen er veel kosten kijken. Niet alleen de hypotheek, maar ook de makelaarskosten, aankoopkosten en natuurlijk de kosten voor het klussen. Ga je sparen voor een huis? Dan is het belangrijk om een realistisch spaarbedrag te bepalen en een tijdlijn op te stellen waarin je dit bedrag wil bereiken. Neem in dit bedrag alle mogelijke kosten mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het kan een langdurig proces zijn, maar het helpt je op weg bij het kopen van een huis.

  Sparen voor een auto

  Ga je voor het eerst een auto kopen of wil je eindelijk de auto van je dromen aanschaffen? Houd dan ook rekening met de maandelijkse kosten die erbij komen, zoals de autoverzekering en wegenbelasting. Zorg bij het sparen voor een auto dus dat deze maandelijkse lasten, naast de aankoopkosten, in je budget passen. Wil je meer weten over het financieren van een auto? Kijk dan op onze pagina auto financieren.


  Waar let je op bij het openen van een spaarrekening?

  Voor je een spaarrekening gaat openen moet je bedenken wat jouw spaarbudget is, of je wilt sparen met een bepaald doel en wat jouw verdere spaarwensen zijn. Op deze pagina leggen wij je stap voor stap uit waar je rekening mee moet houden als je een spaarrekening wilt openen.

  1. Voor wie spaar je?

  1. Voor wie spaar je?

  Spaar je voor jezelf, gezamenlijk of voor je kind? Op Overstappen.nl vind je meer informatie over een gezamenlijke spaarrekening (en/of rekening) of een kinderspaarrekening. Spaar je voor jezelf? Lees dan verder op deze pagina.

  2. Particulier of zakelijk?

  2. Particulier of zakelijk?

  Als je voor je bedrijf een financiële buffer wilt opbouwen of geld opzij zet voor een investering, lees dan meer over een zakelijke spaarrekening op deze pagina. Denk jij verder vooruit en wil je sparen voor de toekomst? Dan kun je een aparte pensioenrekening openen.

  3. Vastzetten of niet?

  3. Vastzetten of niet?

  Wil je maandelijks een bedrag inleggen of heb je één groot bedrag dat je opzij kunt zetten? En wil je het spaargeld vastzetten (deposito) of wil je tussendoor geld van de spaarrekening kunnen halen? Dit zijn belangrijke voorwaarden die banken bij hun spaarrekening hebben opgesteld.

  4. Vergelijk spaarrentes

  4. Vergelijk spaarrentes

  Afhankelijk van de gekozen voorwaarden keert de bank een rente uit. Het kan zijn dat de bank die de hoogste rente aanbiedt, helemaal niet past bij jouw spaarbehoeften. Daarom is het goed om spaarrekeningen met elkaar te vergelijken.

  5. Vergelijk banken

  5. Vergelijk banken

  Bedenk goed wat je belangrijker vindt als het gaat om sparen bij een bank. Kies jij voor de hoogste rente, of hecht jij veel waarde aan een bank die duurzaam belegt? Bekijk per bank welk beleid zij voeren, voordat je een spaarrekening opent.


  Wat heb je nodig om een spaarrekening te openen?

  Heb jij een spaarrekening bij een bank die past bij jouw spaarwensen? Tijd om naar de bank te gaan! En zelfs dat is niet altijd meer nodig, want bij veel banken open je gemakkelijk online een rekening. Dit heeft de bank altijd nodig:

  • BSN-nummer
  • Geldig identiteitsbewijs
  • Geboortedatum
  • Adres
  • Bankrekeningnummer

  Veelgestelde vragen

   Welke bank geeft de hoogste spaarrente?

   Welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt hangt van verschillende factoren af. Het is niet ingewikkeld om erachter te komen welke spaarrekening de hoogste spaarrente biedt op dit moment. Onze vergelijker geeft je direct antwoord op die vraag.

   Wat is het verschil tussen een spaarrekening en een deposito?

   Met een (internet)spaarrekening kun je altijd over je geld beschikken. Het staat je vrij om geld over te maken naar je betaalrekening. Met een deposito kan dat vaak niet. Het geld kan je niet overboeken, of je moet hiervoor een boete betalen. Daartegenover krijg je vaak wel een hogere rente.

   Wat is depositogarantiestelsel?

   Een depositogarantiestelsel is een regeling die ervoor zorgt dat jij je spaargeld terugkrijgt indien de bank failliet gaat. Het depositogarantiestelsel in Nederland en andere EU-landen beschermt je spaargeld tot € 100.000.

   Is sparen wel verstandig?

   Sparen was langere tijd wat minder aantrekkelijk. Mede door de opgelopen kapitaalmarkt zijn de spaarrentes weer flink gestegen waardoor het afsluiten van een spaarrekening de afgelopen tijd wederom aantrekkelijk is geworden. Belangrijke redenen om te sparen zijn het opbouwen van een financiële buffer, het bewerkstelligen van persoonlijke spaardoelen en het profiteren van vermogensopbouw.

   Wanneer wijzigt de rente?

   Het is moeilijk om een exacte verwachting te geven voor de stijging van spaarrentes. Enkele factoren die invloed hebben op de toekomstige rentetarieven zijn economische groei, inflatie en het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten