Heb ik een uitvaartverzekering?

Veel mensen vragen zich af: heb ik een uitvaartverzekering? Vaak heb je veel verschillende verzekeringen lopen, waardoor je het overzicht soms kwijt kan raken. Op deze pagina lees je hoe je erachter komt of je een uitvaartverzekering hebt. Hier vind je ook alle informatie voor het opzoeken van de polis van een overledene.

Hoe weet ik of ik een uitvaartverzekering heb?

Allereerst is het goed om opzoek te gaan in je administratie naar de polis van je uitvaartverzekering. Als je de polis kwijt bent en deze niet meer terug kunt vinden, dan kan je ook nog proberen om deze in je e-mail terug te vinden. Sinds een aantal jaren wordt er ook altijd een kopie van je polisblad naar je gemaild, ook als je de uitvaartverzekering in persoon bij de uitvaartverzekeraar hebt afgesloten.

Heb ik een uitvaartverzekering

Polis uitvaartverzekering kwijt

Kan je je polis niet terugvinden? Dan kan je een aanvraag indienen om de polis te zoeken bij het Verbond van Verzekeraars. Zij sturen een vraag uit naar alle verzekeraars om naar jouw mogelijke polis te zoeken.

Goed om te weten: Wettelijk gezien is het alleen mogelijk om je eigen polis op te vragen, dit mag niemand anders voor je doen.

Je kan de zoekaanvraag indienen via deze link.

Polis uitvaartverzekering van een overledene opzoeken

Wil je weten of een overledene een uitvaartverzekering had afgesloten of wil je de polis van de overledene opvragen? Ook dit kan je digitaal aanvragen bij het Verbond van Verzekeraars. Hiervoor helden wel andere regels; je kan deze informatie alleen opvragen als je:

  • de echtgenoot of echtgenote, de samenwonende partner of het kind bent van de overledene;
  • je de erfgenaam bent van de overledene;
  • als je de executeur testamentair of notaris bent die het nalatenschap afhandelt;

Goed om te weten: bij de aanvraag moet je ter controle een aantal documenten meesturen met je aanvraag. Welke documenten dit precies zijn, wordt hier per situatie vermeld.

Geen uitvaartverzekering

Heb je geen uitvaartverzekering? Voor veel mensen is het geen prettig onderwerp om over na te denken, maar toch is het verstandig om het voor jezelf uit te zoeken. Als je dit leest ben je er natuurlijk al bewust mee bezig. Hier geven we je informatie over wat je het beste kunt doen als je geen uitvaartverzekering hebt:

  • Afhankelijk van je leeftijd kan je beslissen of je wel of geen uitvaartverzekering wilt afsluiten. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie. Ben je ouder dan 50, dan ligt de maandelijkse premie vaak boven de 15 euro per maand. Het kan dan voordeliger zijn om zelf te sparen voor je uitvaart. Bekijk hier een overzicht van de premie uitvaartverzekering per leeftijd per verzekeraar.
  • Je kan ook beslissen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Als je bijvoorbeeld voldoende spaargeld hebt (meer dan 10.000 euro) wat je opzij kan en wilt zetten voor een uitvaart. In dat geval is het niet nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.