Heb ik een uitvaartverzekering?

Veel mensen vragen zich af: heb ik een uitvaartverzekering? Vaak heb je veel verschillende verzekeringen lopen, waardoor je het overzicht soms kwijt kan raken. Op deze pagina lees je hoe je erachter komt of je een uitvaartverzekering hebt. Hier vind je ook alle informatie voor het opzoeken van de uitvaartpolis van een overledene.

Ga snel naar

 

Ik ben de polis van mijn uitvaartverzekering kwijt

Om je uitvaart-, crematie- of begrafenispolis te zoeken kan je het beste in je eigen administratie op zoek gaan naar het polisblad van je uitvaartverzekeraar. Als je de uitvaartpolis kwijt bent en deze niet meer terug kunt vinden, probeer dan in je e-mail inbox opzoek te gaan naar een mail van je uitvaartverzekering. Sinds een aantal jaren wordt er ook altijd een kopie van je uitvaartpolis naar je gemaild, ook als je de uitvaartverzekering in persoon bij de uitvaartverzekeraar hebt afgesloten.’

Waar loopt mijn uitvaartverzekering?

Als je niet (meer) weet waar je een uitvaartverzekering hebt afgesloten kan je een aanvraag indienen bij het Verbond van Verzekeraars. Zij sturen voor jou een vraag uit naar alle levensverzekeraars om te vragen of je bij een van de uitvaartverzekeraars een verzekering hebt afgesloten. En of het dan gaat om een uitvaart-, crematie of begrafenispolis.

Je kan de zoekaanvraag indienen via deze link.

Uitvaartverzekering zoeken

Uitvaartverzekering van iemand anders zoeken?

Wil je weten of een overledene een uitvaartverzekering had afgesloten of wil je de uitvaartpolis van de overledene opvragen? Ook dit kan je digitaal aanvragen bij het Verbond van Verzekeraars. Hiervoor helden wel andere regels; je kan deze informatie alleen opvragen als je:

  • de echtgenoot of echtgenote, de samenwonende partner of het kind bent van de overledene;
  • je de erfgenaam bent van de overledene;
  • als je de executeur testamentair of notaris bent die het nalatenschap afhandelt.
tip

Goed om te weten

Wettelijk gezien is het alleen mogelijk om je eigen polis op te vragen. Bij overlijden wordt daar een uitzondering voor gemaakt. Daarom moet je bij de aanvraag een aantal documenten meesturen. Welke documenten dit precies zijn, wordt hier per situatie vermeld.

Ik heb geen uitvaartverzekering

Heb je geen uitvaartverzekering? Voor veel mensen is het geen prettig onderwerp om over na te denken, maar toch is het verstandig om het voor jezelf uit te zoeken. Als je dit leest ben je er natuurlijk al bewust mee bezig. Hier geven we je informatie over wat je het beste kunt doen als je geen uitvaartverzekering hebt:

  • Afhankelijk van je leeftijd kan je beslissen of je wel of geen uitvaartverzekering wilt afsluiten. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie. Ben je ouder dan 50, dan ligt de maandelijkse premie vaak boven de 15 euro per maand. Het kan dan voordeliger zijn om zelf te sparen voor je uitvaart.
  • Je kan ook beslissen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Als je bijvoorbeeld voldoende spaargeld hebt (meer dan 10.000 euro) wat je opzij kan en wilt zetten voor een uitvaart. In dat geval is het niet nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.