Natura uitvaartverzekering

Ben je opzoek naar een natura uitvaartverzekering? 90% van de mensen die een uitvaartverzekering afsluiten, kiezen voor een naturapolis.

Op deze pagina vind je terug wat een natura uitvaartverzekering is, kan je verschillende uitvaartverzekeringen in natura vergelijken & afsluiten en kan je alle voor- en nadelen van deze verzekering terugvinden.

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering, ook wel een uitvaartverzekering in diensten genoemd, is een verzekering waarbij er diensten worden verzekerd. Denk hierbij aan de kist, de rouwauto’s, de rouwkaarten en het werk wat door de uitvaartverzorger wordt gedaan.

Een andere soort uitvaartverzekering is een kapitaal uitvaartverzekering, hierbij wordt er een vrij te besteden geldbedrag verzekerd die na het overlijden aan de nabestaanden wordt uitgekeerd. Wil je diensten én geld verzekeren? Kies dan voor een combinatie uitvaartverzekering.

natura uitvaartverzekering

Welke uitvaartverzekeraars bieden een natura uitvaartverzekering aan?

In Nederland bieden de volgende 3 uitvaartverzekeraars een natura uitvaartverzekering aan:

De beste natura uitvaartverzekering kiezen

Wanneer je kiest voor een kapitaal uitvaartverzekering, zijn er een aantal dingen die je in gedachten moet houden tijdens het vergelijken:

  • Hoogte premie. Natura uitvaartverzekeringen zijn doorgaans iets goedkoper dan kapitaal uitvaartverzekeringen. Bij natura uitvaartverzekeringen worden er van tevoren prijsafspraken gemaakt met de uitvaartondernemers, waardoor ze een lagere prijs kunnen bieden. Wil je maandelijks een lage premie betalen? Kies dan in onze vergelijker de voordeligste en beste uitvaartverzekering uit!
  • Looptijd premie. Standaard hebben de meeste uitvaartverzekeringen een looptijd tussen de 75 en de 85 jaar. Echter bieden bijna alle uitvaartverzekeraars tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor een kortere looptijd. Let er wel: hoe korter de looptijd, hoe hoger de premie.
  • Verzekerd bedrag. Je kan zelf de hoogte bepalen van het dienstenpakket dat je wilt verzekeren.

Verschil naturaverzekering en kapitaalverzekering

Naast een naturaverzekering, bestaat er ook een kapitaalverzekering. Het verschil tussen een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering is dat een naturaverzekering een pakket van producten/diensten uitkeert na het overlijden, waar een kapitaalverzekering een geldbedrag uitkeert. Hieronder kan je de voor- en nadelen van een naturaverzekering bekijken.

 

Voordelen naturaverzekering

  • De nabestaanden worden ontzorgd, de uitvaart wordt verzorgd;
  •  De maandelijkse premie is lager;
  • Geen omkijken naar de kosten

Nadelen naturaverzekering

  • Beperkte keuze in de invulling van de uitvaart en het kiezen van de uitvaartondernemer
  • Er zijn mogelijk bijkomende kosten

Natura uitvaartverzekering afsluiten

Heb je de verschillende uitvaartverzekeraars bekeken en de dekkingen vergeleken? Dan kan je bij ons direct een natura uitvaartverzekering afsluiten bij de verzekeraar van jouw keus. Gebruik hiervoor de vergelijker bovenaan de pagina.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.