Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Beste zorgverzekering

Welke zorgverzekering is de beste? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Wat de beste zorgverzekering is, hangt af van je specifieke wensen, je zorgbehoefte en persoonlijke situatie. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken welke zorgverzekering het meest bij je past. Overstappen.nl helpt je graag.

Beste zorgverzekering vinden

Op Overstappen.nl krijg je een duidelijk overzicht gepresenteerd van de zorgverzekeringen die passen bij je situatie en zorgbehoeften. De beste zorgverzekering zit daar zeker tussen. Op een aantal zorgverzekeringen biedt Overstappen.nl extra korting waardoor je bij ons minder betaalt dan bij de zorgverzekeraar zelf. Vul je gegevens in en zie snel welke zorgverzekering voor jou het voordeligst is.

Vergelijk alle zorgverzekeringen & bespaar tot €250,- per jaar.

De beste basisverzekering

De inhoud van alle basisverzekeringen is gelijk, dit is vastgelegd door de overheid. Bij het kiezen van de beste basisverzekering hoef je hier dus niet op te letten. Wat wel belangrijk is, is de zorgkeuze en de premie. Wil je bij iedere zorgverlener terecht kunnen en daar best iets meer voor betalen, dan kun je het best kiezen voor een restitutiepolis. Als je het niet erg vindt om iets langer te reizen naar het ziekenhuis dan kun je voor een goedkopere budgetpolis kiezen.

De naturapolis valt tussen deze twee in qua zorgkeuze en prijs. Deze zorgkeuze is niet van toepassing op spoedeisende hulp, hiervoor kun je in ieder ziekenhuis terecht. Naast zorgkeuze kunnen de premies ook sterk verschillen. Dezelfde basisverzekering is bij de ene zorgverzekeraar duurder dan bij de ander. Vergelijk de zorgverzekeringen zodat je niet teveel betaalt.

De beste aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen verschillen sterk tussen zorgverzekeraars. Om een goede aanvullende verzekering te kiezen, is het belangrijk te kijken naar de vergoedingen van aanvullende dekkingen. Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kun je bij Overstappen.nl de gewenste dekking voor fysiotherapie, tandarts, maar ook brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen of andere voorkeuren invullen.

Sommige zorgverzekeraars bieden samengestelde pakketten waarbij je verzekerd bent voor een combinatie aan aanvullende dekkingen. Andere verzekeraars bieden losse verzekeringen aan, waarbij je je bijvoorbeeld alleen voor een aantal fysiotherapie behandelingen verzekerd.

De beste zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering vergelijken

Bedenk voordat je gaat vergelijken goed van welke zorg je gebruik maakt. Bedenk bijvoorbeeld of de vergoeding wel opweegt tegen de premie die je voor de verzekering moet betalen. Zo zorg je dat je niet te veel betaalt. Door te vergelijken krijg je inzicht in hoeveel je kunt besparen. Let op dat je de basis- en aanvullende verzekering niet bij dezelfde zorgverzekeraar hoeft af te sluiten, je kunt voor beide verzekeringen vergelijken welke het best past bij jou en deze afsluiten.

Overstappen naar de beste zorgverzekering

Heb je na het vergelijken de beste zorgverzekering gevonden? Als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zegt de nieuwe zorgverzekeraar je huidige verzekering op. Je kunt ook zelf je zorgverzekering opzeggen voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Vergelijken, overstappen en besparen

Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs en dekking. Zo maak je eenvoudig een keuze uit de beste zorgaanbiedingen van zorgverzekeraars. Met onze overstapservice regelen wij een gratis zorgeloze overstap naar een andere zorgverzekeraar.

De beste zorgverzekering kiezen

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?