Beste zorgverzekering

Vergelijk de beste zorgverzekering voor jou
Test with title
supplier-logo
€105,25
per maand
checkmark Ziezo Selectief
checkmark Directe acceptatie
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€116,95
per maand
checkmark Betaal eigen risico in termijnen
checkmark Bepaal wanneer je premie betaalt
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€119,08
per maand
checkmark Vrije zorgkeuze
checkmark Second opinion door specialisten
checkmark Eigen risico van €385

Welke zorgverzekering past het beste bij mij? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Wat de beste zorgverzekering is, hangt af van je specifieke wensen, je zorgbehoefte en persoonlijke situatie. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken welke zorgverzekering het meest bij je past. Overstappen.nl helpt je graag met het vinden van een zorgverzekering die bij je past.

Wat is de beste zorgverzekering?

De beste zorgverzekering is in feite een verzekering die het beste bij je past tegen de laagste prijs. Welke verzekering dit is, verschilt per persoon. De beste zorgverzekering voor jou kun je bepalen aan de hand van de hoogte van de volgende factoren:

  • De hoogte van de premie
  • Keuzevrijheid voor zorgverleners en ziekenhuizen
  • De klantbeoordeling van de zorgverzekeraar
  • Eigen risico dat past bij je zorgverbruik
  • Eventuele aanvullende verzekering
  • Je zorgbehoefte (verwacht je veel zorgkosten te maken)

Top 5 beste zorgverzekering

VerzekeraarWaarom beste zorgverzekering?Premie per maand
Zilveren KruisDe goedkoopste zorgverzekering€105,25
DitzoGratis pechvogelhulp + 100% vrije zorgkeuze€107,90
JustGoedkoopste tandartsverzekering: €250 vergoeding voor €8,70 per maand€107,95
OhraGoedkoopst met vrije zorgkeuze€116,50
FBTOBeste aanvullende modules€116,95

Beste zorgverzekering vinden

Op Overstappen.nl krijg je een duidelijk overzicht gepresenteerd van de zorgverzekeringen die passen bij je situatie en zorgbehoeften. De beste zorgverzekering zit daar zeker tussen. Op een aantal zorgverzekeringen biedt Overstappen.nl extra korting waardoor je bij ons minder betaalt dan bij de zorgverzekeraar zelf. Vul je gegevens in en zie in onze zorgvergelijker snel welke verzekering voor jou het voordeligst is.

Vul je gegevens in en vind de beste zorgverzekering voor jou

De beste basisverzekering

De inhoud van alle basisverzekeringen is gelijk, dit is vastgelegd door de overheid. Bij het kiezen van de beste basisverzekering hoef je hier dus niet op te letten. Wat wel belangrijk is, is de zorgkeuze en de premie. Wil je bij iedere zorgverlener terecht kunnen en daar best iets meer voor betalen, dan kun je het best kiezen voor een restitutiepolis.

De naturapolis valt tussen deze twee in qua zorgkeuze en prijs. Deze zorgkeuze is niet van toepassing op spoedeisende hulp, hiervoor kun je in ieder ziekenhuis terecht. Naast zorgkeuze kunnen de premies ook sterk verschillen. Dezelfde basisverzekering is bij de ene zorgverzekeraar duurder dan bij de ander. Vergelijk de zorgverzekeringen zodat je niet teveel betaalt.

Daarnaast kun je nog kiezen voor een combinatiepolis . Deze polis combineert de bovenstaande polissen.

De beste aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen verschillen sterk tussen zorgverzekeraars. Om een goede aanvullende verzekering te kiezen, is het belangrijk te kijken naar de vergoedingen van aanvullende dekkingen. Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kun je bij Overstappen.nl de gewenste dekking voor fysiotherapie, tandarts, maar ook brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen of andere voorkeuren invullen.

Sommige zorgverzekeraars bieden samengestelde pakketten waarbij je verzekerd bent voor een combinatie aan aanvullende dekkingen. Andere verzekeraars bieden losse verzekeringen aan, waarbij je je bijvoorbeeld alleen voor een aantal fysiotherapie behandelingen verzekerd.

Is de goedkoopste ook de beste zorgverzekering?

Als je verschillende zorgverzekeraars en verzekeringen gaat vergelijken dan let je vaak op de premie die je moet betalen. Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering. Maar is het wel zo verstandig om alleen naar de kosten te kijken? Je zult namelijk ook met andere zaken rekening moeten houden. Bijvoorbeeld: kun je bij elk ziekenhuis terecht in geval van letsel en wat vergoedt je verzekeraar precies? Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om over dit soort zaken na te denken. Wil je graag op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg? Bekijk dan onze zorgverzekering 2021 pagina.

Overstappen naar de beste zorgverzekering

Heb je na het vergelijken de beste zorgverzekering gevonden? Dan is het tijd om een verzekering af te sluiten. Als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zegt de nieuwe zorgverzekeraar je huidige verzekering op. Je kunt ook zelf je verzekering opzeggen voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Beste zorgverzekering vergelijken, overstappen en besparen

Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs en dekking. Daardoor maak je eenvoudig een keuze uit de beste zorgaanbiedingen van zorgverzekeraars. Met onze overstapservice regelen wij een gratis zorgeloze overstap naar een andere zorgverzekeraar.

Vul je gegevens in en vind de beste zorgverzekering voor jou