Beste zorgverzekering

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vind de beste zorgverzekering
trustscore Trustpilotscore: 9.2
icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

icon

€ 325,-

bespaar je jaarlijks op je zorgverzekering

icon

9.0

onze gemiddelde klantwaardering

Benieuwd naar de beste zorgverzekering? Op deze pagina lees je hoe jij de beste zorgverzekering vindt. Maak gebruik van onze interne navigatie om snel de juiste informatie te vinden.

Wat is de beste zorgverzekering?

Wat is de beste zorgverzekering? Volgens het onderzoek van Marketresponse is DSW de beste zorgverzekeraar met een NPS van +48. ZEKUR heeft de goedkoopste zorgverzekering (€ 85,95) als je kiest voor een maximaal eigen risico van €885,-.

Wat uiteindelijk de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt helemaal af van je specifieke wensen, je zorgbehoefte en persoonlijke situatie. Daarom is het belangrijk om een vergelijking te maken. Zo kom je er snel en gemakkelijk achter wat voor jou een goede zorgverzekering is.

Wat is de beste zorgverzekering?
Vergelijk direct en vind gemakkelijk een zorgverzekering die bij je past
De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:

Wat is de beste zorgverzekering voor mij?

Aan de hand van de volgende factoren kun je bepalen welke zorgverzekering het beste is voor jou:

 • De hoogte van de premie.
  Past de hoogte van de premie binnen jouw budget?
 • Keuzevrijheid voor zorgverleners en ziekenhuizen
  Kun je bij jouw zorgverlener terecht en worden de zorgkosten vergoed?
 • De klantbeoordeling van de zorgverzekeraar
  Wat zijn de ervaringen van klanten van deze verzekeraar?
 • Eigen risico dat past bij je zorgverbruik
  Kies je voor een maximaal eigen risico van €885,- en betaal je een lagere premie? Of betaal je liever een hogere premie met een lager eigen risico van €385,-?
 • Eventuele aanvullende verzekering
  Heb je volgend jaar meer zorg nodig en verwacht je veel zorgkosten te maken? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten.
 • Je zorgbehoefte
  Welke zorg denk je nodig te hebben?

Top 5 beste zorgverzekeringen

Bekijk hieronder welke zorgverzekeringen het goedkoopste zijn per type polis:

VerzekeraarEigen risicoType polisPremie/maand 
ZEKUR€385Budget natura€ 105,95
ZieZo€385Budget natura€ 109,25
Ditzo€385Natura€ 109,85
Bewuzt€385Natura€ 110,90
United Consumers€385Natura€ 114,85
OHRA€385Restitutie€ 126,75

 

Beste zorgverzekeraar

Wat is nu de beste zorgverzekeraar? Volgens onderzoeksbureau MarketResponse is DSW de beste zorgverzekeraar van Nederland. DSW scoort hoog op de NPS (Net Promotor Score), mate van vertrouwen in de zorgverzekeraar, betrokkenheid en de loyaliteit van klanten naar de verzekeraar toe.

Uiteindelijk hangt een goede zorgverzekeraar af van jouw persoonlijke voorkeuren. Door een vergelijking te maken weet je zeker dat je de voordeligste verzekering tegen de beste voorwaarden hebt. Probeer zorgverzekeringen vergelijken zelf eens!

beste zorgverzekeraar

De beste basisverzekering

De inhoud van alle basisverzekeringen is gelijk, dit is vastgelegd door de overheid. Bij het kiezen van de beste basisverzekering hoef je hier dus niet op te letten. Wat wel belangrijk is, is de zorgkeuze en de premie.

 • Wil je bij iedere zorgverlener terecht kunnen en daar best iets meer voor betalen, dan kun je het best kiezen voor een restitutiepolis.
 • De naturapolis valt tussen deze twee in qua zorgkeuze en prijs. Deze zorgkeuze is niet van toepassing op spoedeisende hulp, hiervoor kun je in ieder ziekenhuis terecht. Naast zorgkeuze kunnen de premies ook sterk verschillen. Dezelfde basisverzekering is bij de ene zorgverzekeraar duurder dan bij de ander. Vergelijk de zorgverzekeringen zodat je niet teveel betaalt.
 • Er bestaat ook een budget naturapolis. Hierbij is het aanbod van de gecontracteerde zorgverleners nog kleiner.
 • Daarnaast kun je nog kiezen voor een combinatiepolis . Deze polis combineert de bovenstaande polissen.

De beste aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen verschillen sterk tussen zorgverzekeraars. Om een goede aanvullende verzekering te kiezen, is het belangrijk te kijken naar de vergoedingen van aanvullende dekkingen. Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kun je bij Overstappen.nl de gewenste dekking voor fysiotherapie, tandarts, maar ook brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen of andere voorkeuren invullen.

Sommige zorgverzekeraars bieden samengestelde pakketten waarbij je verzekerd bent voor een combinatie aan aanvullende dekkingen. Andere verzekeraars bieden losse verzekeringen aan, waarbij je je bijvoorbeeld alleen voor een aantal fysiotherapie behandelingen verzekerd.

Is de goedkoopste ook de beste zorgverzekering?

Als je verschillende zorgverzekeraars en verzekeringen gaat vergelijken dan let je vaak op de premie die je moet betalen. Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering.

Maar is het wel zo verstandig om alleen naar de kosten te kijken? Je zult namelijk ook met andere zaken rekening moeten houden. Bijvoorbeeld: kun je bij elk ziekenhuis terecht in geval van letsel en wat vergoedt je verzekeraar precies? Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om over dit soort zaken na te denken.

Overstappen naar de beste zorgverzekering

Heb je na het vergelijken de beste verzekering gevonden? Dan is het tijd om een verzekering af te sluiten. Als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zegt de nieuwe zorgverzekeraar je huidige verzekering op. Je kunt ook zelf je verzekering opzeggen voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Beste zorgverzekering vinden

Op Overstappen.nl krijg je een duidelijk overzicht gepresenteerd van de zorgverzekeringen die passen bij je situatie en zorgbehoeften. De beste verzekering zit daar zeker tussen. Op een aantal zorgverzekeringen biedt Overstappen.nl extra korting waardoor je bij ons minder betaalt dan bij de zorgverzekeraar zelf. Vul je gegevens in en zie in onze zorgvergelijker snel welke verzekering voor jou het voordeligst is.

Beste zorgverzekering vergelijken, overstappen en besparen

Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs en dekking. Daardoor maak je eenvoudig een keuze uit de beste zorgaanbiedingen van zorgverzekeraars. Met onze overstapservice regelen wij gratis een zorgeloze overstap naar een andere zorgverzekeraar.

Vul je gegevens in en vind de beste verzekering voor jou

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 – 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 – 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.