Beste zorgverzekering 2023

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk zorgverzekeringen
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2416 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  De medewrker was erg vriendelijk en…

  De medewrker was erg vriendelijk en liet mij ook uitpraten. Hij legde heel goed uit wat de verschillen waren en wat voor ons het gunstigst was omdat we binnenkort ook zonnepanelen krijgen. Kortom ik heb 20 minuten met hem aan de lijn gehangen en was uiterst tevreden met het resultaat.

  J. Briels
  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 dagen geleden
  duidelijke en eerlijke informatie

  alles wat ik wilde weten was makkelijk te vinden. Het was helder, duidelijk en kwam betrouwbaar over. Ook de respons op mijn aanmelding kwam snel.

  Cornelia van Halm
  Star on Star on Star on Star on Star on
  9 dagen geleden
  Snel en makkelijk te vinden op het…

  Snel en makkelijk te vinden op het internet, duidelijke voorwaarden, goede prijs.

  C.M. Burleson
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2416 reviews

  Snel navigeren naar

  ALLEEN HET BESTE IS GOED GENOEG

  Wat is de beste zorgverzekering in 2023?

  In het algemeen heeft de beste zorgverzekering de beste polisvoorwaarden. Het is meestal de verzekering met de laagste zorgpremie en meest vrije zorgkeuze voor de zorg die je nodig hebt.

  tip

  Houd in gedachten:

  Wat uiteindelijk de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt af van je specifieke wensen, je zorgbehoefte en persoonlijke (financiële) situatie. Een vergelijking maken met onze zorgvergelijker 2023 biedt uitkomst. Zo kom je er snel en gemakkelijk achter wat voor jou een goede zorgverzekering is.


  Beste zorgverzekeraar

  Net zoals voor de zorgverzekering geldt ook dat de ‘beste’ zorgverzekeraar afhangt jouw persoonlijke voorkeuren. Waar de één de voorkeur geeft aan zorgzaken enkel online af te willen handelen, is het voor de ander belangrijk dat er telefonisch contact met een klantenservice mogelijk is.

  Vergelijk ieder jaar

  Maak ook altijd elk jaar een vergelijking om er zeker van te zijn dat je de voordeligste verzekering tegen de beste voorwaarden hebt. Zorgverzekeraars passen namelijk elk jaar hun polis aan. Dus wat voor 2022 de beste zorgverzekeraar was, kan heel goed voor volgend jaar niet meer het geval zijn.

  Beste zorgverzekeraar

  Top 5 beste zorgverzekeringen 2023

  Kijk je bij het kiezen van een zorgverzekering vooral naar de hoogte van de premie? Dan hebben wij een overzichtelijke lijst voor je samengesteld waarin je precies ziet welke zorgverzekeringen het goedkoopste zijn per type polis bij een eigen risico van €385:

  #VerzekeraarNaamZorgkeuzePremie
  1

  Gewoon Zekur

  Beperkt

  € 122,95

  2

  VinkVink

  Ruim

  € 125,00

  3

  FBTO Basis

  Ruim

  € 126,95

  4

  Basis

  Ruim

  € 127,45

  5

  Zorg Select

  Ruim

  € 127,45


  Waarom je zorgverzekering vergelijken via ons?

  • zorgverzekering

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • zorgverzekering

   Alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
   alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • zorgverzekering

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Welke zorgverzekering past het beste bij mij?

  Als je ook nog graag zelf op onderzoek uitgaat welke zorgverzekering voor jou de beste is, helpen wij je graag op weg met de volgende stappen. Voor je begint is het handig om op een rij te hebben wat voor zorg je nodig denkt te hebben voor volgend jaar.

  Beste eigen risico

  Stap 1: Bepaal je zorgbehoefte

  Als eerste stap is het handig om na te gaan welke van welke zorg je nu gebruik maakt.
  Beoordeel voor jezelf of je deze zorg volgend jaar nodig denkt te hebben, of er misschien nog nieuwe zorg bij komt.

  wat is de beste zorgverzekering voor mij

  Stap 2: Waar wil je deze zorg?

  Als tweede is het slim om te kijken bij welke zorgverlener je in behandeling wilt. Op basis hiervan kan je namelijk je polis bepalen. Je hebt hierbij de keuze uit een natura-, combinatie– of restitutiepolis. Het verschil tussen deze polissen bestaat uit de hoogte van de premie en het aantal zorgverleners dat door jouw zorgverzekering wordt vergoed.
  Tip: via onze vergelijker kun je direct zien welke zorgverleners bij jou in de buurt worden vergoed.

  Beste aanvullende dekking

  Stap 3: Wel of geen aanvullende dekking

  Heb je volgend jaar meer zorg nodig dan de basisverzekering dekt en verwacht je veel zorgkosten te maken? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Tip: soms is het goedkoper om zelf deze extra zorg te betalen dan je te verzekeren, reken dit goed na.

  Reviews

  Stap 4: Klantbeoordeling van zorgverzekeraar

  Voordat je een definitieve keuze maakt, is het slim om de klantbeoordelingen van je verzekeraars te checken. Zo krijg je een beter beeld van de service die zij aanbieden.

  Beste premie

  Stap 5: De hoogte van de premie

  Nadat je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen en je weet welke zorg je nodig hebt, is het tijd om de balans op te maken. Kijk niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook wat ze wel en niet vergoedden. Het belangrijkste is de beste prijs-kwaliteit verhouding voor jouw situatie. Door een vergelijking te maken, zie je dit één oogopslag.


  De beste basisverzekering

  De inhoud van alle basisverzekeringen is gelijk, dit is vastgelegd door de overheid. Soms kiest een zorgverzekeraar ervoor om extra zorg op te nemen in de polis om deze aantrekkelijker te maken. Er kunnen dus wel kleine verschillen zitten in de polisvoorwaarden. Wil je de beste zorgverzekering kiezen, dan is vooral de vrije zorgkeuze en hoogte van de premie belangrijk. Wij zetten de verschillen kort voor je uiteen:
   

  • Wil je bij iedere zorgverlener terecht kunnen tegen een volledige vergoeding en ben je bereid daar meer voor te betalen? Dan kun je het beste kiezen voor een restitutiepolis met vrije zorgkeuze.
    
  • De naturapolis valt tussen een combinatiepolis en restitutiepolis in qua zorgkeuze en prijs. Je gaat naar gecontracteerde zorgaanbieders voor een volledige vergoeding. Met welke zorgverleners en ziekenhuizen de zorgverzekeraar contracten heeft verschilt per verzekeraar. De premies kunnen sterk verschillen van elkaar.

  • Daarnaast kun je nog kiezen voor een combinatiepolis. Deze polis is een combinatie tussen de restitutie- en naturapolis. Met veel vrije zorgkeuze, maar niet bij iedere zorgverzekeraar een volledige vergoeding. Het is goedkoper dan een restitutiepolis maar vaak duurder dan de naturapolis.
    
  • Er bestaat ook een budgetpolis. Dit is de polis met de goedkoopste premie. Dit vertaalt zich terug in een beperkt aanbod van gecontracteerde zorgverleners. Je kunt niet bij elk ziekenhuis terecht en het kan voorkomen dat je voor planbare zorg verder moet reizen. Je kunt altijd naar de spoedeisende hulp.
    
  • Voor studenten zijn er speciale studenten zorgverzekeringen, welke voldoen aan de behoeften van studenten. Een groep met vaak een lage zorgbehoefte en klein budget.
    
  • Een andere specifieke doelgroep zijn de 55+. De ouderen zorgverzekering biedt uitkomst voor zorg die gericht is op de wensen van een ouder wordend lichaam. Sommige zorgverzekeraars bieden ouderen zorgpakketten aan.

  De beste aanvullende verzekering

  Aanvullende verzekeringen verschillen sterk tussen zorgverzekeraars. Om een goede aanvullende verzekering te kiezen, is het belangrijk te kijken naar de vergoedingen van aanvullende dekkingen. Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kun je bij Overstappen.nl de gewenste dekking voor fysiotherapie, tandarts, maar ook brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen of andere voorkeuren invullen.
   
  Sommige zorgverzekeraars bieden samengestelde pakketten waarbij je verzekerd bent voor een combinatie aan aanvullende dekkingen. Andere verzekeraars bieden losse verzekeringen aan, waarbij je je bijvoorbeeld alleen voor een aantal fysiotherapie behandelingen verzekerd.
   
  Het is mogelijk om je bij verschillende zorgverzekeraars te verzekeren voor de basisverzekering en aanvullende verzekering. Dit kan soms de meest voordelige optie zijn.


  Hoe werkt overstappen van zorgverzekering?

  Vergelijk zorgverzekeringen en stap over in 4 eenvoudige stappen:
   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   pijltje
   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   pijltje
   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   pijltje
   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

  Vergelijk en vind de beste zorgverzekering voor jou

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Altijd de beste deal

  • voordeel

   Direct afsluiten

  Zorgverzekeringen vergelijken

  Is de goedkoopste ook de beste zorgverzekering?

  Als je verschillende zorgverzekeraars en verzekeringen gaat vergelijken dan let je vaak op de premie die je moet betalen. Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering.

  Maar is het wel zo verstandig om alleen naar de kosten te kijken? Je zult namelijk ook met andere zaken rekening moeten houden. Bijvoorbeeld: kun je bij elk ziekenhuis terecht in geval van letsel en wat vergoedt je verzekeraar precies? Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om over dit soort zaken na te denken.


  Overstappen naar de beste zorgverzekering

  Heb je na het vergelijken de beste verzekering gevonden? Dan is het tijd om een verzekering af te sluiten. Als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zegt de nieuwe zorgverzekeraar je huidige verzekering op. Je kunt ook zelf je verzekering opzeggen voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.


  Beste zorgverzekering vinden

  Op Overstappen.nl krijg je een duidelijk overzicht gepresenteerd van de zorgverzekeringen die passen bij je situatie en zorgbehoeften. De beste verzekering zit daar zeker tussen. Vul je gegevens in en zie in onze zorgvergelijker snel welke verzekering voor jou het voordeligst is.


  Beste zorgverzekering vergelijken, overstappen en besparen

  Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs en dekking. Daardoor maak je eenvoudig een keuze uit de beste zorgaanbiedingen van zorgverzekeraars. Met onze service regelen wij gratis een zorgeloze overstap naar een andere zorgverzekeraar.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze zorgexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten