Beste zorgverzekering 2022

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk en vind de beste zorgverzekering
trustscore Trustpilotscore: 8.8

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.8

2289 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 dagen geleden
  Tevreden klant

  Redelijk aantal aanbieders. Compacte en zinvolle informatie via de telefoon. Plezierige communicatie over vervolgstappen met leverancier.

  Henk
  Star on Star on Star on Star on Star on
  11 dagen geleden
  Overstappen denkt met je mee

  Met dank aan overstappen werd ik behoed voor een ongunstig tarief. Ook het annuleren ging heel soepel

  Wendy van den Hurk
  Star on Star on Star on Star on Star off
  13 dagen geleden
  Prima service

  Prima service, geen moeite

  Ramon Putters
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.8

  2289 reviews

  Snel navigeren naar

  Wat is de beste zorgverzekering 2022?

  De beste zorgverzekering is de verzekering met de laagste zorgpremie en meest vrije zorgkeuze, en in 2022 is dit de restitutieverzekering van Stad Holland.

  Wat uiteindelijk de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. Het hangt helemaal af van je specifieke wensen, je zorgbehoefte en persoonlijke situatie. Daarom is het belangrijk om een vergelijking te maken. Zo kom je er snel en gemakkelijk achter wat voor jou een goede zorgverzekering is.

  Wat is de beste zorgverzekering?

  Beste zorgverzekeraar

  Volgens het onderzoek van Marketresponse is DSW de beste zorgverzekeraar met een NPS van +48. Dit betekent dat klanten van DSW erg tevreden zijn over hun verzekeraar.

  Uiteindelijk hangt een goede zorgverzekeraar af van jouw persoonlijke voorkeuren. Door een vergelijking te maken weet je zeker dat je de voordeligste verzekering tegen de beste voorwaarden hebt. Probeer zorgverzekeringen vergelijken zelf eens!

  Beste zorgverzekeraar


  Welke zorgverzekering past het beste bij mij?

  Als je ongeveer weet welke zorg je volgend jaar nodig hebt, dan is het tijd om uit te zoeken welke verzekering het beste bij je past. Aan de hand van de volgende factoren kun je bepalen welke zorgverzekering het beste is voor jou:

  wat is de beste zorgverzekering voor mij

  1. De zorgpolis

  Bepaal eerst wat voor soort verzekering je nodig hebt. Je hebt hierbij de keuze uit een natura- combinatie- of restitutiepolis. Het verschil tussen deze polissen zit ‘m in de hoogte van de premie en het aantal zorgverleners dat door jouw zorgverzekering wordt vergoed. Tip: via onze vergelijker kun je direct zien welke zorgverleners bij jou in de buurt worden vergoed.

  Beste eigen risico

  2. Het eigen risico

  Kies je voor een maximaal eigen risico van €885,- en betaal je een lagere premie? Of betaal je liever een hogere premie met een lager eigen risico van €385,-?

  Beste aanvullende dekking

  3. Wel of geen aanvullende dekking

  Heb je volgend jaar meer zorg nodig en verwacht je veel zorgkosten te maken? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten.

  Reviews

  4. Klantbeoordeling van zorgverzekeraar

  Voordat je een definitieve keuze maakt, is het slim om de klantbeoordelingen van je verzekeraars te checken. Zo krijg je een beter beeld van de service zij aanbieden.

  Beste premie

  5. De hoogte van de premie

  Nadat je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen en je weet welke zorg je nodig hebt, is het tijd om de balans op te maken. Welke verzekering biedt de beste dekking tegen de laagste prijs? Het antwoord op deze vraag vind je door een vergelijking te maken.

  Top 5 beste zorgverzekeringen 2022

  Kijk je bij het kiezen van een zorgverzekering vooral naar de prijs? Dan hebben wij een mooi lijstje voor je samengesteld waarin je precies ziet welke zorgverzekeringen het goedkoopste zijn per type polis bij een eigen risico van €385:

  #VerzekeraarNaamType polisPremie 2022
  1

  Selectief

  Budget

  € 108,25

  2

  Gewoon ZEKUR

  Budget

  € 110,40

  3

  Basis

  Natura

  € 110,95

  4

  Basis

  Natura

  € 112,25

  5

  Compact

  Natura

  € 114,00

  De beste basisverzekering

  De inhoud van alle basisverzekeringen is gelijk, dit is vastgelegd door de overheid. Bij het kiezen van de beste basisverzekering hoef je hier dus niet op te letten. Wat wel belangrijk is, is de zorgkeuze en de premie.

  • Wil je bij iedere zorgverlener terecht kunnen en daar best iets meer voor betalen, dan kun je het best kiezen voor een restitutiepolis.
  • De naturapolis valt tussen deze twee in qua zorgkeuze en prijs. Deze zorgkeuze is niet van toepassing op spoedeisende hulp, hiervoor kun je in ieder ziekenhuis terecht. Naast zorgkeuze kunnen de premies ook sterk verschillen. Dezelfde basisverzekering is bij de ene zorgverzekeraar duurder dan bij de ander. Vergelijk de zorgverzekeringen zodat je niet teveel betaalt.
  • Er bestaat ook een budget naturapolis. Hierbij is het aanbod van de gecontracteerde zorgverleners nog kleiner.
  • Daarnaast kun je nog kiezen voor een combinatiepolis . Deze polis combineert de bovenstaande polissen.

  De beste aanvullende verzekering

  Aanvullende verzekeringen verschillen sterk tussen zorgverzekeraars. Om een goede aanvullende verzekering te kiezen, is het belangrijk te kijken naar de vergoedingen van aanvullende dekkingen. Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kun je bij Overstappen.nl de gewenste dekking voor fysiotherapie, tandarts, maar ook brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen of andere voorkeuren invullen.

  Sommige zorgverzekeraars bieden samengestelde pakketten waarbij je verzekerd bent voor een combinatie aan aanvullende dekkingen. Andere verzekeraars bieden losse verzekeringen aan, waarbij je je bijvoorbeeld alleen voor een aantal fysiotherapie behandelingen verzekerd.

  Is de goedkoopste ook de beste zorgverzekering?

  Als je verschillende zorgverzekeraars en verzekeringen gaat vergelijken dan let je vaak op de premie die je moet betalen. Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering.

  Maar is het wel zo verstandig om alleen naar de kosten te kijken? Je zult namelijk ook met andere zaken rekening moeten houden. Bijvoorbeeld: kun je bij elk ziekenhuis terecht in geval van letsel en wat vergoedt je verzekeraar precies? Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om over dit soort zaken na te denken.

  Overstappen naar de beste zorgverzekering

  Heb je na het vergelijken de beste verzekering gevonden? Dan is het tijd om een verzekering af te sluiten. Als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zegt de nieuwe zorgverzekeraar je huidige verzekering op. Je kunt ook zelf je verzekering opzeggen voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

  Beste zorgverzekering vinden

  Op Overstappen.nl krijg je een duidelijk overzicht gepresenteerd van de zorgverzekeringen die passen bij je situatie en zorgbehoeften. De beste verzekering zit daar zeker tussen. Vul je gegevens in en zie in onze zorgvergelijker snel welke verzekering voor jou het voordeligst is.

  Beste zorgverzekering vergelijken, overstappen en besparen

  Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs en dekking. Daardoor maak je eenvoudig een keuze uit de beste zorgaanbiedingen van zorgverzekeraars. Met onze service regelen wij gratis een zorgeloze overstap naar een andere zorgverzekeraar.

  Vul je gegevens in en vind de beste verzekering voor jou

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze zorgexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.