Beste zorgverzekering 2024 | Wat is de beste zorgverzekeraar?

Beste zorgverzekering 2024

 • Vergelijk alle 56 zorgverzekeringen
 • Bespaar tot € 300,- op je premie
 • Extra kortingen tot 20%

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3186 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  9 uur geleden
  Overzichtelijk

  Overzichtelijk. Duidelijk wat de te kiezen providers bieden

  En. Sanders
  Star on Star on Star on Star on Star on
  11 uur geleden
  Overstappen fluitje van een cent

  Overstappen fluitje van een cent via Overstappen.nl. Scherpte tarieven, zelfs beter als je het vergelijkt met wat de aanbieder zelf biedt. Duidelijk wat je moet invullen en wat de nieuwe kosten worden. Aanrader dus om te gebruiken voor je overstap.

  Emiel
  Star on Star on Star on Star on Star on
  13 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Ging super makkelijk en heel snel. Geen moeilijke vragen invullen enzo.

  Bjorn
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3186 reviews

  Snel navigeren naar

  Top 5 beste zorgverzekeringen 2024

  Kijk je bij het kiezen van een zorgverzekering vooral naar de hoogte van de premie? Dan hebben wij een overzichtelijke lijst voor je samengesteld waarin je precies ziet welke zorgverzekeringen het goedkoopste zijn per type polis bij een eigen risico van € 385:

  #VerzekeraarNaam polisZorgkeuzePremie
  1

  FBTO zorgverzekering

  Basis

  (Budgetpolis)

  Beperkt

  € 131,95

  2

  Vink Vink zorverzekering

  VinkVink Basis

  (Combinatiepolis)

  Ruim

  € 132,90

  3

  De Friesland zorgverzekering

  Zelf Bewust Polis

  (Budgetpolis)

  Beperkt

  € 136,95

  4

  Univé zorgverzekering

  Zorg Select

  (Naturapolis)

  Beperkt

  € 138,95

  5

  United Consumers zorgverzekering

  Bewuste Keuze

  (Budgetpolis)

  Beperkt

  € 138,95


  Alleen het beste is goed genoeg

  Wat is de beste zorgverzekering in 2024?

  In het algemeen heeft de beste zorgverzekering de beste polisvoorwaarden tegen de laagste prijs. Voor 2024 is de beste zorgverzekering VinkVink, deze verzekeraar heeft bij een eigen risico van €385,- de meest ruime zorgkeuze (combinatiepolis) tegen de laagste premie: € 132,90.

  De beste zorgverzekering voor jou

  Wat uiteindelijk de beste zorgverzekering voor jou is, hangt vooral af van jouw zorgbehoefte. Ben je gezond en verwacht je geen of weinig zorg nodig te hebben? Dan zou de goedkoopste zorgverzekering de beste keuze voor jou kunnen zijn. Als je nog twijfelt over je keuze, dan biedt onze zorgvergelijker 2024 uitkomst. Door een vergelijking te maken kom je er snel en gemakkelijk achter wat voor jou een goede zorgverzekering is.

  VinkVink

  Beste zorgverzekeraar 2024

  Op de website van Zorgkaart Nederland kunnen mensen een review achterlaten over verzekeraars. Op basis van deze reviews is zorgverzekeraar DSW de beste zorgverzekeraar met een score van 9,0 op basis van 506 waarderingen. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat De christelijke zorgverzekeraar een hogere waardering heeft (9,5) maar dit cijfer is gebaseerd op slechts 33 waarderingen.

  Net zoals voor de zorgverzekering geldt ook dat de ‘beste’ zorgverzekeraar afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren. Waar de één de voorkeur geeft aan zorgzaken enkel online af te willen handelen, is het voor de ander belangrijk dat er telefonisch contact met een klantenservice mogelijk is.

  Vergelijk ieder jaar

  Maak elk jaar een vergelijking om er zeker van te zijn dat je de voordeligste verzekering tegen de beste voorwaarden hebt. Zorgverzekeraars passen namelijk ieder jaar hun polis aan. Dus wat dit jaar de beste zorgverzekeraar voor jou was, kan in 2024 juist geen goede verzekeraar meer jou zijn.

  Beste zorgverzekeraar

  Welke zorgverzekering past het beste bij mij?

  Als je ook nog graag zelf op onderzoek uitgaat welke zorgverzekering voor jou de beste is, helpen wij je graag op weg met de volgende stappen. Voor je begint is het handig om op een rij te hebben wat voor zorg je nodig denkt te hebben voor volgend jaar.

  Beste eigen risico

  Stap 1: Bepaal je zorgbehoefte

  Als eerste stap is het handig om na te gaan welke van welke zorg je nu gebruik maakt.
  Beoordeel voor jezelf of je deze zorg volgend jaar nodig denkt te hebben, of er misschien nog nieuwe zorg bij komt.

  wat is de beste zorgverzekering voor mij

  Stap 2: Bij welke zorgverlener wil je terecht kunnen?

  Als tweede is het slim om te kijken bij welke zorgverlener je in behandeling wilt. Op basis hiervan kan je namelijk je polis bepalen. Je hebt hierbij de keuze uit een natura-, combinatie– of restitutiepolis. Het verschil tussen deze polissen bestaat uit de hoogte van de premie en het aantal zorgverleners dat door jouw zorgverzekering wordt vergoed.
   
  Tip: via onze vergelijker kun je direct zien welke zorgverleners bij jou in de buurt worden vergoed.

  Beste aanvullende dekking

  Stap 3: Wel of geen aanvullende dekking

  Heb je volgend jaar meer zorg nodig dan de basisverzekering dekt en verwacht je veel zorgkosten te maken? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten.

  Tip: soms is het goedkoper om zelf deze extra zorg te betalen dan je te verzekeren, reken dit goed na.

  Reviews

  Stap 4: Klantbeoordeling van zorgverzekeraar

  Voordat je een definitieve keuze maakt, is het slim om de klantbeoordelingen van je verzekeraars te checken. Zo krijg je een beter beeld van de service die zij aanbieden. In onze vergelijker tonen we de reviews over zorgverzekeraars die zijn achtergelaten op zorgkaartnederland.nl.

  Beste premie

  Stap 5: De hoogte van de premie

  Nadat je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen en je weet welke zorg je nodig hebt, is het tijd om de balans op te maken. Kijk niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook wat verzekeraars wel en niet vergoeden. Het belangrijkste is de beste prijs-kwaliteit verhouding voor jouw situatie. Door een vergelijking te maken, zie je dit één oogopslag.


  Waarom je zorgverzekering vergelijken via ons?

  • zorgverzekering

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • zorgverzekering

   Alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
   alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • zorgverzekering

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Hoe werkt overstappen van zorgverzekering?

  Vergelijk zorgverzekeringen en stap over in 4 eenvoudige stappen:
   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   pijltje
   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   pijltje
   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   pijltje
   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

  Vergelijk en vind de beste zorgverzekering voor jou

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Altijd de beste deal

  • voordeel

   Direct afsluiten

  Zorgverzekeringen vergelijken

  De beste basisverzekering

  De inhoud van alle basisverzekeringen is gelijk, dit is vastgelegd door de overheid. Soms kiest een zorgverzekeraar ervoor om extra zorg op te nemen in de polis om deze aantrekkelijker te maken. Er kunnen dus wel kleine verschillen zitten in de polisvoorwaarden. Wil je de beste zorgverzekering kiezen, dan is vooral de vrije zorgkeuze en hoogte van de premie belangrijk. Wij zetten de verschillen kort voor je uiteen:
   

  • Wil je bij iedere zorgverlener terecht kunnen tegen een volledige vergoeding en ben je bereid daar meer voor te betalen? Dan kun je het beste kiezen voor een restitutiepolis met vrije zorgkeuze.
    
  • De naturapolis valt tussen een combinatiepolis en restitutiepolis in qua zorgkeuze en prijs. Je gaat naar gecontracteerde zorgaanbieders voor een volledige vergoeding. Met welke zorgverleners en ziekenhuizen de zorgverzekeraar contracten heeft verschilt per verzekeraar. De premies kunnen sterk verschillen van elkaar.

  • Daarnaast kun je nog kiezen voor een combinatiepolis. Deze polis is een combinatie tussen de restitutie- en naturapolis. Met veel vrije zorgkeuze, maar niet bij iedere zorgverzekeraar een volledige vergoeding. Het is goedkoper dan een restitutiepolis maar vaak duurder dan de naturapolis.
    
  • Er bestaat ook een budgetpolis. Dit is de polis met de goedkoopste premie. Dit vertaalt zich terug in een beperkt aanbod van gecontracteerde zorgverleners. Je kunt niet bij elk ziekenhuis terecht en het kan voorkomen dat je voor planbare zorg verder moet reizen. Je kunt altijd naar de spoedeisende hulp.
    
  • Voor studenten zijn er speciale studenten zorgverzekeringen, welke voldoen aan de behoeften van studenten. Een groep met vaak een lage zorgbehoefte en klein budget.
    
  • Een andere specifieke doelgroep zijn de 55+. De ouderen zorgverzekering biedt uitkomst voor zorg die gericht is op de wensen van een ouder wordend lichaam. Sommige zorgverzekeraars bieden ouderen zorgpakketten aan.

  De beste aanvullende verzekering

  Aanvullende verzekeringen verschillen sterk tussen zorgverzekeraars. Om een goede aanvullende verzekering te kiezen, is het belangrijk te kijken naar de vergoedingen van aanvullende dekkingen. Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kun je bij Overstappen.nl de gewenste dekking voor fysiotherapie, tandarts, maar ook brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen of andere voorkeuren invullen.
   
  Sommige zorgverzekeraars bieden samengestelde pakketten waarbij je verzekerd bent voor een combinatie aan aanvullende dekkingen. Andere verzekeraars bieden losse verzekeringen aan, waarbij je je bijvoorbeeld alleen voor een aantal fysiotherapie behandelingen verzekerd.
   
  Het is mogelijk om je bij verschillende zorgverzekeraars te verzekeren voor de basisverzekering en aanvullende verzekering. Dit kan soms de meest voordelige optie zijn.


  Is de goedkoopste ook de beste zorgverzekering?

  Als je verschillende zorgverzekeraars en verzekeringen gaat vergelijken dan let je vaak op de premie die je moet betalen. Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering.

  Maar is het wel zo verstandig om alleen naar de kosten te kijken? Je zult namelijk ook met andere zaken rekening moeten houden. Bijvoorbeeld: kun je bij elk ziekenhuis terecht in geval van letsel en wat vergoedt je verzekeraar precies? Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om over dit soort zaken na te denken.


  Overstappen naar de beste zorgverzekering

  Heb je na het vergelijken de beste verzekering gevonden? Dan is het tijd om een verzekering af te sluiten. Als je uiterlijk 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zegt de nieuwe zorgverzekeraar je huidige verzekering op. Je kunt ook zelf je verzekering opzeggen voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.


  Beste zorgverzekering vinden

  Op Overstappen.nl krijg je een duidelijk overzicht gepresenteerd van de zorgverzekeringen die passen bij je situatie en zorgbehoeften. De beste verzekering zit daar zeker tussen. Vul je gegevens in en zie in onze zorgvergelijker snel welke verzekering voor jou het voordeligst is.


  Beste zorgverzekering vergelijken, overstappen en besparen

  Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs en dekking. Daardoor maak je eenvoudig een keuze uit de beste zorgaanbiedingen van zorgverzekeraars. Met onze service regelen wij gratis een zorgeloze overstap naar een andere zorgverzekeraar.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze zorgexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Het laatste nieuws