Kapitaal uitvaartverzekering

Overweeg je om een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten in 2022? Op deze pagina lees je wat een kapitaalverzekering inhoudt, lees je alles over de voor- en nadelen en kan je kapitaalverzekeringen vergelijken.

Wat is een kapitaal uitvaartverzekering?

Een kapitaalverzekering, ook wel een uitvaartverzekering in geld genoemd, is de meest gekozen uitvaartverzekering. Bij een kapitaalverzekering stel je van tevoren een geldbedrag (kapitaal) vast waarvoor je verzekerd wilt zijn, en betaal je maandelijks een premie tot een bepaalde looptijd.

kapitaal uitvaartverzekering

Welke uitvaartverzekeraars bieden een kapitaalverzekering aan?

In Nederland bieden de volgende uitvaartverzekeraars een kapitaal uitvaartverzekering aan:

Monuta biedt een soort kapitaalverzekering aan waar ook een dienstenpakket t.w.v. 2000 euro in zit, dit noemen we ook wel een combinatie uitvaartverzekering. Het dienstenpakket wordt besteed aan een Monuta uitvaartverzorger. Het overige geldbedrag kan je zelf vaststellen; dit bedrag is vrij te besteden door de nabestaanden.

Hoe kies ik de beste kapitaal uitvaartverzekering?

Wanneer je kiest voor een kapitaal uitvaartverzekering, zijn er een aantal dingen die je in gedachten moet houden tijdens het vergelijken:

  • Hoogte premie. Kapitaal uitvaartverzekeringen zijn doorgaans iets duurder dan natura uitvaartverzekeringen. Bij natura uitvaartverzekeringen worden er van tevoren prijsafspraken gemaakt met de uitvaartondernemers, waardoor ze een lagere prijs kunnen bieden. Wil je maandelijks een lage premie betalen? Kies dan in onze vergelijker de voordeligste en beste uitvaartverzekering uit!
  • Looptijd premie. Standaard hebben de meeste uitvaartverzekeringen een looptijd tussen de 75 en de 85 jaar. Echter bieden bijna alle uitvaartverzekeraars tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor een kortere looptijd. Let er wel: hoe korter de looptijd, hoe hoger de premie.
  • Verzekerd bedrag. Je kan zelf de hoogte bepalen van het bedrag dat je wilt verzekeren.

Verschil kapitaalverzekering en naturaverzekering

Naast een kapitaalverzekering, bestaat er ook een natura uitvaartverzekering. Het verschil tussen een kapitaal uitvaartverzekering en een uitvaartverzekering in natura is dat een naturaverzekering een pakket van producten/diensten uitkeert na het overlijden, waar een kapitaalverzekering een geldbedrag uitkeert.

Voordelen kapitaalverzekering

  • Flexibel; het uitgekeerde geldbedrag kan vrij worden besteed;
  • Je kan zelf je uitvaartondernemer kiezen;
  • Er is altijd duidelijkheid over het uit te keren bedrag

Nadelen kapitaalverzekering

  • Vaak betaal je een hogere premie voor deze verzekering;
  • De gehele uitvaart moet door de nabestaanden worden geregeld;

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.