ANWB autoverzekering vergelijken - Overstappen.nl

ANWB autoverzekering

ANWB Energie

Contactgegevens
http://www.anwb.nl/auto
Vul in en bereken je premie

De ANWB staat vooral bekend als de redder in nood bij pech onderweg. Naast de dienst pechhulp is ANWB ook (auto)verzekeraar. De verzekeringen van ANWB hebben vooral met ‘onderweg’ te maken. Reisverzekeringen, fietsverzekeringen, bromfietsverzekeringen, autoverzekeringen en meer.

Over ANWB

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging met bijna 4 miljoen leden. De ANWB behartigt de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. De ANWB geeft het blad Kampioen uit, biedt pechhulp voor onderweg, verkoopt reisartikelen, verzorgt rijlessen, hulp bij koop en verkoop van auto’s en dus ook allerhande verzekeringen.

ANWB autoverzekering

Voordelen van een ANWB autoverzekering

  • 24/7 ANWB Alarmcentrale hulp
  • Gratis vervangende auto tijdens reparatie
  • Tot 30% extra korting bij een Veilig Rijden autoverzekering

Basisdekking van een ANWB Autoverzekering

​​ ​​ ​ ​​ ​ ​ ​ ​​ ​​ ​ ​​ ​ ​​ ​​ ​
WAWA+
(Beperkt Casco)
All risk
Diefstal of total loss minpunt pluspunt pluspunt
Reparatiekosten minpunt pluspunt pluspunt
Schade door brand en natuur minpunt pluspunt pluspunt
Ruitschade minpunt pluspunt pluspunt
Inbraak minpunt pluspunt pluspunt
Schade aan eigen auto minpunt minpunt pluspunt
Schade aan andere auto’s pluspunt pluspunt pluspunt

Aanvullende dekkingen van ANWB

  • Eigen risico
  • Zekerheid voor inzittenden
  • Verkeersrechtsbijstand
  • 3 jaar aanschafwaardegarantie
  • Vervangend vervoer Europa
  • Accessoiredekking

Rijgedragverzekering ANWB

Bij ANWB heb je ook de mogelijkheid om een Veilig Rijden Autoverzekering af te sluiten, ook wel bekend als een rijgedragverzekering. ANWB monitort jouw rijgedrag door middel van een stick/dongel of door de ANWB Veilig Rijden app. Zowel de stick/dongel als de app meten factoren zoals je snelheid, hoe je optrekt, je remgedrag en het nemen van bochten. Jouw rijgedrag wordt omgezet in een rijscore. Bij het afsluiten van deze verzekering profiteer je meteen van 10% korting op je premie. Bij een rijscore van 50 punten of meer behoud je de 10% korting of kun je zelfs tot 30% korting verdienen op je premie. Heb je al de 10% korting ontvangen, maar blijkt je rijscore lager dan 50 punten te zijn? Dan moet je de ontvangen korting terug betalen aan ANWB. In de app kun je altijd zien welke maximale korting je in een bepaald kwartaal kunt krijgen en hoeveel korting je mogelijk verliest. Hoe veiliger je rijdt, hoe meer je bespaart.

Bonus/malus bij ANWB

Wil je meer informatie over de bonus-malus-ladder en hoe deze werkt? Lees dan de uitgebreide handleiding over de bonus-malus-ladder.

Tweede autoverzekering van ANWB

Een tweede auto op het oog of al in het bezit van meerdere auto’s? Hoeveel auto’s je ook in bezit hebt, je moet deze verzekeren. Dit kan een behoorlijke aanslag zijn op je portemonnee. Om kosten te besparen kun je profiteren van de tweede autoregeling (ook bekend als de tweede gezinsautoregeling). Wanneer je gebruikmaakt van de tweede autoregeling is het bij de meeste verzekeraars mogelijk om de no-claimkorting van je eerste auto toe te passen op de premie van je tweede autoverzekering. De tweede auto kan van jou zijn of van je partner. Let er wel op dat je voor de tweede auto opnieuw schadevrije jaren moet opbouwen.

Goed om te weten: Als je een schadeclaim indient, heeft dit geen invloed op de korting of de opgebouwde schadevrije jaren van de andere auto(s). Om in aanmerking te komen voor de tweede autoregeling, dien je al je auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Je komt niet in aanmerking als je negatieve schadevrije jaren hebt.

Voorwaarden ANWB

Wil je meer weten over de tweede autoregeling van ANWB? Hieronder hebben we de specifieke voorwaarden voor je op een rijtje gezet. Voor meer algemene informatie over het verzekeren van een tweede auto kun je onze tweede autoregeling pagina bezoeken.

Autoverzekering ANWB vergelijken

Benieuwd of ANWB de beste autoverzekeraar is voor jou? Vergelijk via Overstappen autoverzekeringen op basis van je persoonlijke gegevens en wensen. Hierbij houden we niet alleen rekening met de prijs, maar ook met de kwaliteit van de autoverzekeringen.

Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlANWB
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Autoverzekering van ANWB afsluiten

Als een autoverzekering van ANWB de meest voordelige autoverzekeraar is met de best passende dekking voor jouw situatie, dan sluit je dit gemakkelijk via Overstappen af. Kies de juiste autoverzekering uit het overzicht van de vergelijker. We verwijzen je dan naar de site van de verzekeraar, waar je de verzekering voor je auto direct aanvraagt.

ANWB autoverzekering

Schade melden bij ANWB

Je kan schade direct melden via de online omgeving MijnANWB. Bij spoed of een noodsituaties kan je bellen met 088 – 269 28 88 (Nederland) of +31 70 314 14 14 (buitenland). Deze nummers zijn 24/7 bereikbaar.

ANWB autoverzekering

Een autoverzekering bij ANWB opzeggen

Je kan je ANWB autoverzekering opzeggen door te bellen naar 088 269 28 37. Dit nummer is maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.30 – 18.00u en zaterdag van 10.00 – 16.00u.

Contactgegevens ANWB

Klantenservice: 088 269 2222
Alarmcentrale (NL): 088 269 28 88
Alarmcentrale (buitenland): 0031 70 314 14 14