Tweede auto verzekeren

Als je van plan bent om een tweede auto te verzekeren, dan kom je bij sommige autoverzekeraars in aanmerking voor een korting op je premie. Aanbieders noemen dit de “tweedegezinsautoregeling”. Breng je je tweede auto onder dezelfde autoverzekeraar onder dan wordt er meestal dezelfde no-claimkorting aangeboden zoals bij je eerste auto. Lees op deze pagina alles wat je wil weten over het verzekeren van jouw tweede auto.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een tweedegezinsautoregeling?

Zowel aan de bestuurder als de auto hangen er een aantal voorwaarden aan voor je zo’n tweedegezinsautoregeling toegezegd wordt door de verzekeraar:

 • Je hebt de laatste 1 á 2 jaar geen schade gereden met de eerste auto, de tweede auto of met allebei de auto’s;
 • Je hebt verzekeraars die een kilometerlimiet opleggen bij de tweede gezinsauto;
 • Geen superdure auto’s, er wordt rekening gehouden met de reguliere maximum cataloguswaarde;
  Je bent als bestuurder ouder dan 24 jaar;
 • De auto staat op je eigen naam of op naam van je partner;
 • En er wordt, hoe dan ook, afzonderlijk per auto schadevrije jaren opgebouwd.
tweedegezinsauto

Hoeveel auto’s kan je maximaal laten verzekeren?

Het verschilt per verzekeraar hoeveel auto’s binnen het gezin ondergebracht kunnen worden op de tweede gezinsautoregeling. Hieronder een overzicht per verzekeraar:

Maximaal aantal auto's per verzekeraar

Maximum Verzekeraars
Geen max. a.s.r., ABN AMRO, Allianz, Allianz Direct, Centraal Beheer, FBTO, Hema, Inshared, Interpolis, Ohra, SNS, Univé, ZLM
1 Aegon, ANWB, De Goudse, De Kilometerverzekering, Klaverblad, Lancyr, Promovendum, Unigarant, United Insurance, Verzekeruzelf.nl
2 Autoweek, Vereniging Eigen Huis
4 ING
6 Nationale-Nederlanden
9 Ditzo

Bron: Consumentenbond

Oeps, wat nu?

Schade gereden met mijn tweede auto

Als je met je eerste auto schade hebt gereden dan heeft dat slechts invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van je eerste auto. Hetzelfde geldt voor je tweede auto die je bij dezelfde verzekeraar hebt laten verzekeren. Stel je stapt over naar een andere verzekeraar, dan wordt er gekeken naar het aantal schadevrije jaren van de tweede auto.

tip

Goed om te weten:

Heb je een niet-verhaalbare schade (schuldschade) geclaimd, dan verlies je per claim 5 schadevrije jaren. Heb je 15 of meer schadevrije jaren opgebouwd en je claimt dan een schuldschade, dan zak je altijd terug naar 10 schadevrije jaren. Je kan nooit minder dan -5 schadevrije jaren hebben.


Vergelijk autoverzekeringen

Niemand wil onnodig te veel betalen, daarom raden wij je aan om altijd een vergelijking te maken. Wie weet ben je bij een andere verzekeraar wel goedkoper uit voor jouw eerste én tweede auto! Via Overstappen.nl krijg je in een paar kliks al een duidelijk overzicht.

Tweede autoverzekering vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2303 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2303 reviews

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.