Hoe stap ik van een dubbele naar een enkele meter over?

Hoe kan ik van een dubbele naar een enkele meter overstappen?

Dubbele meter omzetten naar enkele meter

Heb je een dubbele meter, maar wil je liever een contract met enkel tarief? Bij de meeste energieleveranciers is dit geen probleem. Budget Energie is de enige leverancier die deze mogelijkheid niet biedt. Hierbij de stappen die je moet volgen voor een dubbele meter omzetten naar enkele meter:

  1. Neem contact op met je energieleverancier
  2. Geef aan dat je van een dubbeltarief wilt overstappen naar een enkeltarief
  3. Let op: de energieleverancier is niet verplicht om mee te werken aan de tariefwijziging.

Enkele meter naar dubbele meter

Ga je verhuizen van een woning met een enkeltarief naar een woning met een dubbele meter en stap je over van energieleverancier? De nieuwe leverancier krijgt altijd van de netbeheerder door dat er een dubbele meter in jouw woning aanwezig is. Hierdoor ontvang je in eerste instantie een bevestiging van de nieuwe energieleverancier voor een dubbel tarief, ook als je een enkel tarief aanvraagt.

Je kan na ontvangst van de bevestiging van de energieleverancier, telefonisch contact opnemen met de leverancier. Probeer dit voor aanvang van je contract kort te sluiten met je nieuwe leverancier. Deze kan het dubbele tarief om laten zetten naar een enkel tarief.

Enkele meter omzetten naar dubbele meter

Om van een enkele meter over te stappen naar een dubbele meter dien je contact op te nemen met de netwerkbeheerder. Hiervoor is namelijk een fysieke aanpassing van de meter nodig. Om een dubbele meter te laten installeren, betaal je eenmalig een kleine bijdrage. Verder kan er een kleine verandering in kosten van de meterhuur plaatsvinden. Neem voor exacte gegevens over de installatie van een dubbele meter contact op met je netwerkbeheerder.

Op zoek naar een goedkopere energieleverancier?

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert