The Bill Doctor | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

The Bill Doctor

Contactgegevens
030-3031714
info@thebilldoctor.nl
www.thebilldoctor.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over The Bill Doctor

The Bill Doctor is een onafhankelijk doorlopend zakelijk energiecollectief. Het hoofdkantoor zit in Utrecht en ze hebben verschillende labels waar we zaken mee doen. De energieleverancier heeft als doel om doorlopende besparingen te realiseren op de zogeheten ‘kostenzijde’ van de energienota. Wanneer jij aangesloten bent bij The Bill Doctor hoef je niet jaarlijks zelf over te stappen van energieleverancier.

Snel navigeren naar

Tarieven The Bill Doctor

Het getoonde tarief is het enkeltarief E1A, E1B en voor gas G1A en G2A exclusief btw van het modelcontract. De tarieven zijn op basis van het instaptarief van die dag, als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energietarieven pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven The Bill Doctor

Product Tarief
Stroom enkel € 0,158
Stroom normaal € 0,176
Stroom dal € 0,140
Gas € 0,680
Terugleververgoeding € NNB

Alle getoonde tarieven zijn variabel, exclusief btw en energiebelasting.
Laatste update: 5 juni 2024

Aanbiedingen The Bill Doctor

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar The Bill Doctor zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket The Bill Doctor

Soort product Stroom
32,9% Hernieuwbare Energie NL
38,7% Hernieuwbare Energie EU
7,4% Waterenergie NL
28,4% Fossiele brandstoffen
% Duurzaamheid 71,6% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 The Bill Doctor

Samen naar een duurzame wereld

The Bill Doctor en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. The Bill Doctor is niet meegenomen in dit onderzoek. Om deel te kunnen nemen moet een energieleverancier een eigen leveringsvergunning hebben en dit heeft The Bill Doctor niet.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar The Bill Doctor. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe adres ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude adres inlevert.
 • Je nieuwe adres.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude adres.
 • De meterstanden van je nieuwe adres.

The Bill Doctor stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest The Bill Doctor de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert The Bill Doctor op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij The Bill Doctor is dit [schriftelijk, digitaal of telefonisch] mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag The Bill Doctor een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan ontvang je van The Bill Doctor binnen een bevestiging van je aanvraag.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van The Bill Doctor.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt The Bill Doctor je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Nee, The Bill Doctor accepteert geen spoedaanvragen.

  Hoe regelt The Bill Doctor het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt gebaseerd op de grootte van je aansluiting en het historisch verbruik van het gebouw.
  The Bill Doctor schrijft rond de 28e het maandbedrag via automatsiche incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze € 1,35 administratiekosten per overboeking.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen na de eerste betalingstermijn.

  Heeft The Bill Doctor een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van The Bill Doctor?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens The Bill Doctor
  Telefoonnummer:030-3031714
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m donderdag 09:00-18:00
  E-mail:info@thebilldoctor.nl

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van The Bill Doctor zijn exclusief.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te bellen naar de klantenservice van The Bill Doctor.