Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Opzegvergoeding

Heb je een overeenkomst voor onbepaalde tijd (zonder einddatum), dan mag je energieleverancier je geen opzegvergoeding in rekening brengen. Als je een energiecontract voor bepaalde tijd (met einddatum) hebt lopen en te vroeg overstapt naar een andere energieleverancier, dan brengt je oude energieleverancier een opzegvergoeding in rekening omdat het energiecontract tussentijds is verbroken.

Contractbreuk

Een energiecontract voor bepaalde tijd heb je voor bijvoorbeeld 1, 2, of 3 jaar. Als je het energiecontract wilt beëindigen, kun je het opzeggen. Soms kan het zo zijn dat je dan moet betalen omdat je het energiecontract niet volmaakt en niet op de afgesproken tijd je energiecontract opzegt. Dit heet een opzegvergoeding, ook wel opzegboete genoemd.

Wanneer betaal ik een opzegboete?

Wil je weten of je een opzegvergoeding verschuldigd bent? Kijk dan in je energiecontract of in de algemene voorwaarden van de energieleverancier. Als je meer dan 2 maanden voor het einde van je energiecontract overstapt, dan kan de energieleverancier een opzegboete in rekening brengen. Wil je er zeker van zijn dat je geen opzetboete hoeft te betalen, stap dan binnen 6 tot 8 weken voor het einde van je contract over naar een nieuw energiecontract.

“De beste termijn om over te stappen van energieleverancier is 6 tot 8 weken voor de einddatum van je energiecontract. De energieleverancier mag je in dit geval geen opzegboete in rekening brengen.”

 

Hoogte van de opzegvergoeding

Hoeveel je aan opzegvergoeding moet betalen, hangt af van het energiecontract dat je hebt. De opzegvergoeding van zakelijke en particuliere aanvragen verschillen ook. Of lees de voorwaarden van je energiecontract. De opzegboetes voor particulieren kun je vinden in het onderstaande schema.

Hoe lang duurt het nog voordat je contract afloopt?Opzegboete voor gasOpzegboete voor stroom
korter dan 1,5 jaar€ 50€ 50
1,5 – 2 jaar€ 75€ 75
2 tot 2,5 jaar€ 100€ 100
langer dan 2,5 jaar€ 125€ 125

 

Opzegboete voorkomen

Wil je overstappen van energieleverancier en heb je een energiecontract voor bepaalde tijd lopen? Zorg dan dat je niet te vroeg overstapt. Wat te vroeg is, verschilt per energieleverancier. Het kan voorkomen dat als je bijvoorbeeld 65 dagen voor de einddatum een nieuw contract aanvraagt, de nieuwe leverancier je per direct overneemt. Je krijgt dan te maken met een opzegvergoeding van de oude energieleverancier.

Beste termijn om over te stappen

De beste termijn om over te stappen van energieleverancier is 6 tot 8 weken voor de einddatum van je energiecontract. Dan zorgt de nieuwe energieleverancier ervoor dat je nieuwe en oude contract netjes op elkaar aansluiten.

Energievergelijker