Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Vergelijk direct alle energieaanbiedingen

Vul je postcode en huisnummer in:

{{energy_consumption_buttons_show ? 'Schat mijn jaarverbruik' : 'Vul je jaarverbruik in'}}

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Energie aanbiedingen

Veel energieleveranciers hanteren jaarlijks een speciaal actietarief voor nieuwe klanten. Naast het actietarief proberen leveranciers klanten te werven met gratis cadeau’s. Daarom profiteer je via Overstappen.nl niet alleen van scherpe energie aanbiedingen maar ook van voordelige welkomstkortingen én mooie welkomstcadeau’s.

14 actuele energie aanbiedingen in oktober 2018

Op basis van welkomstkorting

Nuon€250 Korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Essent€250 Korting bij 3-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Eneco€175 Korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Essent€165 Korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
NLE€160 Korting bij 3-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Qurrent€150 Korting bij 3-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Essent€150 Korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Energie Direct€100 Korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Nuon€100 Korting bij groene energie
Meer informatie Direct aanvragen
Budget Energie€75 Korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen

Op basis van cadeau’s

NuonGratis Tablet t.w.v. €279 bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
EssentGratis Tablet t.w.v. €269 bij 3-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
EngieGratis Philips Hue t.w.v. €149 bij 3-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Qurrent Cadeaubon t.w.v. €125,- bij de Feyenoord Fanshop
Meer informatie Direct aanvragen

Waarom gratis energie cadeaus?              

Steeds meer energieleveranciers geven gratis welkomstcadeau’s weg. Let voor het afsluiten van een energiecontract met een gratis cadeau op alle voorwaarden en tarieven van het contract. Zo kunnen de tarieven misschien erg laag zijn, maar kan de leverancier een hoog vastrecht hanteren die de jaarprijs van het energiecontract opdrijft. Als je kiest voor een energiecadeau, zoals een gratis tablet of cadeaukaart, dan zit je vaak voor een langere tijd (3 jaar) vast aan een contract met vaste tarieven.

Cadeau of welkomstkorting?

Is je energiecontract bijna afgelopen en ben je benieuwd welke gratis cadeau’s je bij een nieuw contract kunt krijgen? Lees hier boven welke cadeaudeals Overstappen.nl momenteel aanbiedt. Bij Overstappen hebben we verschillende cadeaudeals. Waarbij je een cadeau kan ontvangen bij het afsluiten van een nieuwe energiecontract. Uiteraard kan je ook kiezen voor een welkomstkorting. Veel energieleveranciers bieden voor nieuwe klanten een welkomstkorting aan.

Energie acties op een rij

Aan de hand van een vergelijking zet Overstappen.nl de beste energie aanbiedingen voor je op een rij. Overstappen.nl vergelijkt alle energiecontracten van de energieleveranciers die beschikbaar zijn op je adres. Door te vergelijken bespaar je al snel tot honderden euro’s op je energiecontract. Wanneer je een energieleverancier met voordelige energie hebt gevonden dan helpt Overstappen.nl je gratis met de overstap.

Daarnaast heeft Overstappen.nl vaak verschillende combinatiedeals. Zo zijn er regelmatig wisselende cadeaudeals, waarbij je een een gratis cadeau ontvangt bij het afsluiten van een energiecontract. Dit doen energieleveranciers om nieuwe klanten aan zich te binden. Een mooie aanbieding voor de klant en een nieuwe klant voor de energieleverancier.

De energie aanbiedingen die bij je past

Wat is de beste energie aanbieding voor jouw situatie? Heb je een huishouden met meerdere gezinsleden of een tweepersoons huishouden, ben je veel of weinig thuis? Om erachter te komen wat de beste energie aanbieding voor jou is, heeft Overstappen.nl een vergelijker ontwikkeld met alle aanbiedingen op een rij. Wil je ook profiteren van kortingen? Het is super simpel en je kunt via ons direct online overstappen.

In de vergelijker vul je de postcode, het huisnummer en een eventuele toevoeging in van het adres waarop je energie wilt vergelijken. Je geeft daarna aan wat het aantal personen in het huishouden is. De vergelijker geeft automatisch het gemiddelde energie- en gasverbruik voor jouw situatie. Je kan eventueel nog invullen wie je huidige energieleverancier is, waardoor je nog beter kunt zien wat je besparing is. Dit kan soms honderden euro`s per jaar zijn.

Acties energieleveranciers

Maak binnen een paar minuten een vergelijking om de beste energie acties te vinden. Van je totale energiekosten wordt namelijk zo’n 45% bepaald door je energieverbruik. Er zijn verschillende vormen van aanbiedingen. Met bijvoorbeeld een eenmalige korting of een voordeliger tarief gedurende de eerste periode of de gehele looptijd van het contract. Voordelige tarieven gelden vaak alleen voor het variabele deel van je energierekening. Bedenk ook altijd wat er gebeurt als de energietarieven veranderen.

Bepaalde en onbepaalde tijd

Contracten voor onbepaalde tijd maken het mogelijk dat je je contract snel kunt opzeggen wanneer de tarieven stijgen. Een vast contract van bijvoorbeeld 1 jaar is ook een interessante optie als je zekerheid wilt hebben. Contracten voor bepaalde tijd, zoals 1 of 3 jaar met variabele tarieven, worden afgeraden. Als de energietarieven in die periode omhoog gaan en je wilt overstappen naar een andere leverancier, kan dit niet kosteloos. In veel gevallen moet je een opzegvergoeding betalen.

Vaak is het verstandig om een contract voor 1 jaar af te sluiten, hierbij heb je zekerheid dat je binnen dat jaar niet méér zult gaan betalen voor energie. Daarnaast heb je niet een té lang contract, waardoor je misschien juist te veel betaald wanneer de energietarieven dalen. Ook kan je na dat jaar weer opnieuw kijken naar een nieuw contract. Het is namelijk verstandig om elk jaar te kijken of je nog goed zit, en of je nog steeds de beste aanbieding hebt. Elk jaar zijn er namelijk weer veel energieleveranciers die meer klanten willen en voor nieuwe klanten een mooie welkomstkorting hebben.

Overstappen naar een energie aanbieding

Heb je alle aanbiedingen vergeleken en een goede aanbieding gevonden? Overstappen.nl verzorgt je overstap naar een andere energieaanbieder zonder problemen.