Energie aanbiedingen

Vergelijk energie aanbiedingen en stap eenvoudig over.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk hier snel alle energie aanbiedingen
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Actuele energie aanbiedingen 2022

Op basis van je toekomstige welkomstkorting

Op basis van van je toekomstige cadeau

tip

Let op: het aanbod van energiedeals is beperkt

Laatste update:

Vanwege de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne blijft de stroom- en gasmarkt onder druk staan. Daarom trekken veel leveranciers hun aanbiedingen in en worden er vrijwel geen vaste contracten meer aangeboden.

Voor meer uitleg over de huidige situatie, verwijzen we je graag door naar de volgende pagina: advies voor de huidige energiemarkt.

Aanmelden energie alert

Schrijf je in voor het Energie Alert om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zodra wij weer meer aanbod hebben zullen wij dit via het Energie Alert laten weten en advies geven over de keuzes die je kunt maken.

energie alert

Op basis van je toekomstige welkomstkorting

Essent€165 Korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
NLE€150 Korting bij 3-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Budget Energie€150 Korting bij 3-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
Nuon€60 Powerdeal korting bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen

Op basis van van je toekomstige cadeau

NuonGratis €350 cadeau naar keuze bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
NuonGratis €269 Nintendo Switch bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
NuonGratis €249 Tablet bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
NuonGratis €229 Apple AirPods 2 bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen
NuonGratis €60 Bosch accu bij 1-jarig contract
Meer informatie Direct aanvragen

Waarom gratis energie cadeaus?              

Steeds meer energieleveranciers geven gratis welkomstcadeau’s weg. Let voor het afsluiten van een energiecontract met een gratis cadeau op alle voorwaarden en tarieven van het contract. Zo kunnen de tarieven misschien erg laag zijn, maar kan de leverancier een hoog vastrecht hanteren die de jaarprijs van het energiecontract opdrijft. Als je kiest voor een energiecadeau, zoals een gratis tablet of cadeaukaart, dan zit je vaak voor een langere tijd (3 jaar) vast aan een contract met vaste tarieven.

Cadeau of welkomstkorting?

Is je energiecontract bijna afgelopen en ben je benieuwd welke gratis cadeau’s je bij een nieuw contract kunt krijgen? Lees hier boven welke cadeaudeals Overstappen.nl momenteel aanbiedt. Bij Overstappen hebben we verschillende cadeaudeals. Waarbij je een cadeau kan ontvangen bij het afsluiten van een nieuwe energiecontract. Uiteraard kan je ook kiezen voor een welkomstkorting. Veel energieleveranciers bieden voor nieuwe klanten een welkomstkorting aan.

Energie acties op een rij

Aan de hand van een vergelijking zet Overstappen.nl de beste energie aanbiedingen voor je op een rij. Overstappen.nl vergelijkt alle energiecontracten van de energieleveranciers die beschikbaar zijn op je adres. Door energie vergelijken krijg je voor jou de beste deal te zien. Wanneer je een energieleverancier met voordelige energie hebt gevonden dan helpt Overstappen.nl je gratis met de overstap.

Daarnaast heeft Overstappen.nl vaak verschillende combinatiedeals. Zo zijn er regelmatig wisselende cadeaudeals, waarbij je een een gratis cadeau ontvangt bij het afsluiten van een energiecontract. Dit doen energieleveranciers om nieuwe klanten aan zich te binden. Een mooie aanbieding voor de klant en een nieuwe klant voor de energieleverancier.

De energie aanbiedingen die bij je past

Wat is de beste energie aanbieding voor jouw situatie? Heb je een huishouden met meerdere gezinsleden of een tweepersoons huishouden, ben je veel of weinig thuis? Om erachter te komen wat de beste energie aanbieding voor jou is, heeft Overstappen.nl een energievergelijker ontwikkeld met alle aanbiedingen op een rij. Wil je ook profiteren van kortingen? Het is super simpel en je kunt via ons direct online overstappen.

In de vergelijker vul je de postcode, het huisnummer en een eventuele toevoeging in van het adres waarop je energie wilt vergelijken. Je geeft daarna aan wat het aantal personen in het huishouden is. De vergelijker geeft automatisch het gemiddelde energie- en gasverbruik voor jouw situatie. Je kan eventueel nog invullen wie je huidige energieleverancier is, waardoor je nog beter kunt zien wat je besparing is. Dit kan soms honderden euro`s per jaar zijn.

Energie aanbiedingen in 2022

Energieleverancier Energie aanbieding Looptijd
Essent€250,00 welkomstkorting3 jarig
Essent€200,00 welkomstkorting1 jarig
Nuon€200,00 welkomstkorting1 jarig
Nuon€350,00 cadeau3 jarig
Oxxio€180,00 welkomstkorting1 jarig
Oxxio€250,00 cadeau3 jarig
Eneco€175,00 welkomstkorting1 jarig
Engie€219,00 cadeau4 jarig
Budget Energie€150,00 welkomstkorting3 jarig
NLE€150,00 welkomstkorting3 jarig
Energiedirect.nl€160,00 welkomstkorting1 jarig

Acties energieleveranciers

Maak binnen een paar minuten een vergelijking om de beste energie acties te vinden. Van je totale energiekosten wordt namelijk zo’n 45% bepaald door je energieverbruik. Er zijn verschillende vormen van aanbiedingen. Met bijvoorbeeld een eenmalige korting of een voordeliger tarief gedurende de eerste periode of de gehele looptijd van het contract. Voordelige tarieven gelden vaak alleen voor het variabele deel van je energierekening. Bedenk ook altijd wat er gebeurt als de energietarieven veranderen.

Bepaalde en onbepaalde tijd

Contracten voor onbepaalde tijd maken het mogelijk dat je je contract snel kunt opzeggen wanneer de tarieven stijgen. Een vast contract van bijvoorbeeld 1 jaar is ook een interessante optie als je zekerheid wilt hebben. Contracten voor bepaalde tijd, zoals 1 of 3 jaar met variabele tarieven, worden afgeraden. Als de energietarieven in die periode omhoog gaan en je wilt overstappen naar een andere leverancier, kan dit niet kosteloos. In veel gevallen moet je een opzegvergoeding betalen.

Vaak is het verstandig om een contract voor 1 jaar af te sluiten, hierbij heb je zekerheid dat je binnen dat jaar niet méér zult gaan betalen voor energie. Daarnaast heb je niet een té lang contract, waardoor je misschien juist te veel betaald wanneer de energietarieven dalen. Ook kan je na dat jaar weer opnieuw kijken naar een nieuw contract. Het is namelijk verstandig om elk jaar te kijken of je nog goed zit, en of je nog steeds de beste aanbieding hebt. Elk jaar zijn er namelijk weer veel energieleveranciers die meer klanten willen en voor nieuwe klanten een mooie welkomstkorting hebben.

Overstappen naar een energie aanbieding

Heb je alle aanbiedingen vergeleken en een goede aanbieding gevonden? Overstappen.nl verzorgt je overstap naar een andere energieaanbieder zonder problemen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.