VanHelder | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

VanHelder

Energieleverancier VanHelder

Contactgegevens
020-2050485
vraag@vanhelder.nl
https://vanhelder.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Over VanHelder

In 2013 is in Woerden de energieleverancier VanHelder opgericht. Er werken ongeveer 12 personen en het bedrijf levert alleen aan zakelijke klanten energie. Ze hebben als doel om in 2030 producten, diensten en het inzicht te leveren waardoor het voor hun zakelijke klanten mogelijk wordt om geen CO2 meer uit te stoten.

Snel navigeren naar

Tarieven VanHelder

Het getoonde tarief is het enkeltarief E1A, E1B en voor gas G1A en G2A exclusief btw van het modelcontract. De tarieven zijn op basis van het instaptarief van die dag, als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven VanHelder

beweeg de tabel van links naar rechts
ProductTarief
Stroom enkel€ 0,153
Stroom normaal€ 0,163
Stroom dal€ 0,143
Gas€ 0,600
Terugleververgoeding€ 0,020

Laatste update:

Aanbiedingen VanHelder

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar VanHelder zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket VanHelder

Soort product Stroom algemeen
8,2% Zonne-energie
1,1% Windenergie
17,4% Waterenergie
73,3% Kernenergie
% Duurzaamheid 26,7% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 VanHelder

Samen naar een duurzame wereld

VanHelder en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. VanHelder krijgt van WISE een 2,5.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar VanHelder. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe adres ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude adres inlevert.
 • Het nieuwe adres.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude adres.
 • De meterstanden van je nieuwe adres.

VanHelder stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest VanHelder de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert VanHelder op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij VanHelder is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag VanHelder een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Wanneer zijn de daluren van VanHelder?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens VanHelder
  Telefoonnummer:020-2050485
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag [tijden]

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van VanHelder zijn exclusief.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen.