29-03-2024

DGB energie stopt als energieleverancier: overname door Volti en Kikker Energie

DGB energie heeft op 29 maart 2024 bekendgemaakt dat het bedrijf stopt als energieleverancier. Wat betekent dit voor jou als klant? Je leest het in dit artikel.

2 minuten 29-03-2024
Tom Schlagwein
Energie-expert

DGB Energie B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf stopt als energieleverancier. Volti B.V. en Kikker Energie B.V. nemen de rol van DGB gezamenlijk over. Deze ontwikkeling volgt na eerdere kritiek op de praktijken van het bedrijf, waaronder beschuldigingen van misleidende telefonische verkoop van energiecontracten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in reactie hierop extra toezicht aangekondigd tijdens de overname van DGB’s klantenbestand door Volti B.V. en Kikker Energie B.V.

Wat betekent dit voor de klanten van DGB energie?

Ben je op dit moment klant bij DGB energie? Dan wordt Volti B.V. jouw aanspreekpunt. Kikker Energie B.V. is de verantwoordelijke energieleverancier. Vanaf 1 mei zal je energie geleverd worden door Kikker Energie onder de naam Volti. Als klant hoef je hier niets voor te doen; bij Volti krijg je een nieuw contract met dezelfde einddatum, dezelfde tarieven en dezelfde voorwaarden. Eventuele voorschotbedragen worden ook overgenomen door Volti.

Tot 1 mei 2024 zullen klanten de maandelijkse voorschotbedragen op de gebruikelijke wijze en op het gebruikelijke tijdstip aan DGB Energie moeten betalen. Per 1 mei is Volti voortaan het vaste aanspreekpunt voor vragen over energiezaken.

De ACM heeft benadrukt dat zij zal toezien op een correcte overdracht van de klanten en de afhandeling van eindafrekeningen en eventueel te veel betaalde voorschotten.

Kan ik nog overstappen naar een andere energieleverancier?

Ondanks de automatische overdracht hebben klanten de vrijheid om vóór 1 mei 2024 over te stappen naar een andere energieleverancier zonder dat er een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht. Na deze datum rekent Volti een opzegvergoeding.

Geschreven door
Tom Schlagwein - Energie-expert
Tom Schlagwein
Energie-expert
2 minuten 29-03-2024

Over onze expert

Sinds 2019 is Tom Schlagwein onderdeel van de Kizi familie. Eerst als tarievenspecialist en sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot dé energie-expert van Overstappen.nl. Hij voorziet Overstappers van onafhankelijk advies voor hun energiecontract en houd je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Tom wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf en Metro en is ook op tv geweest bij programma’s zoals Kassa. Daarnaast presenteert Tom ons Energiejournaal waarin hij uitleg geeft over de huidige situatie op de energiemarkt.

Terug naar boven

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.