ABN AMRO reisverzekering | Overstappen.nl

ABN AMRO reisverzekering

Contactgegevens
0900 - 00 24
www.abnamro.nl

Waarom een reisverzekering van ABN AMRO?

De ABN AMRO alarmcentrale staat je 24/7 bij in geval van nood. Hierdoor weet je zeker dat je met een reisverzekering van ABN AMRO hulp op maat ontvangt, wat er ook gebeurt tijdens je reis. Daarnaast ontvang je als klant korting wanneer je meerdere verzekeringen onderbrengt bij ABN AMRO.

De voordelen van ABN AMRO

pluspuntSnelle schadeafhandeling
pluspuntPakketkorting mogelijk
pluspunt24/7 Hulpdienst ABN AMRO

Over ABN AMRO

ABN AMRO is een bekende bank in Nederland, maar biedt ook diverse verzekeringen aan. Het productenaanbod van ABN AMRO voor consumenten bestaat uit een auto-, woon- en reisverzekering. Daarnaast biedt ABN AMRO nog verschillende zakelijke verzekeringen aan.

Let op: Als je een consumentenverzekering wilt afsluiten bij ABN AMRO moet je een betaalrekening bij deze bank hebben.

Dekkingsoverzicht van een ABN AMRO reisverzekering

ABN AMRO hanteert één basisdekking van een doorlopende reisverzekering die aangevuld kan worden met extra dekkingen. Hieronder het dekkingsoverzicht:

DekkingBasis
Hulp van de alarmcentraleJa
BagageJa
OngevallenJa
Medische kostenAanvullend
AnnuleringAanvullend
Wintersport- en bijzondere sportenAanvullend
Pech op reisAanvullend
ZakenreisAanvullend

Aanvullende dekkingen

De basisdekking van een ABN AMRO reisverzekering kan aangevuld worden met de volgende dekkingen:

Annulering

Een annuleringsverzekering dekt de kosten van annulering bij een geldige reden heb. Dit kan vlak voor de reis zijn, maar ook tijdens de reis. De volgende situaties zijn geldige annuleringsredenen:

  • Ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of een familielid, huisgenoot of reisgenoot
  • Schade aan je woning in Nederland
  • Schade aan je vervoermiddel, dat niet binnen 2 dagen te repareren valt

Lees alle annuleringsredenen in de polisvoorwaarden.

Geneeskundige kosten

Deze aanvullende dekking vergoedt onverwachte medische kosten in het buitenland. Een medische kosten dekking is een aanvulling op je zorgverzekering. Het vergoedt de medische kosten die boven de dekking van je zorgverzekering valt. Denk zo aan hogere medische kosten in bepaalde landen of spoedopnames in privéklinieken.

Verlenging

De basisdekking heeft een maximale reisduur van 90 dagen. Dit kan via de aanvullende verzekering verlengd worden naar 365 dagen.

Wintersport

Met een wintersportdekking is je wintersportuitrusting goed verzekerd en ontvang je hulp ter plaatse als je een ongeluk krijgt. Daarnaast ontvang je een vergoeding voor niet genoten dagen en activiteiten als deze niet meer kan uitvoeren.

Zakenreis

Nodig wanneer de reis de strekking heeft om een zakenrelatie op te zoeken, naar een congres te gaan of naar een beurs. Deze aanvullende dekking zorgt er in weze voor dat je reisverzekering ook geldig is tijdens je zakelijke reizen.

Pechhulp (Europa)

Wanneer je motorrijtuig (zoals je auto of een camper) kapot gaat in Europa ontvang je de kosten van vervangend vervoer, reparatie langs de weg en eventuele sleepkosten. Diefstal is niet verzekerd met deze dekking!

Europa- of werelddekking

Bij de reisverzekering van ABN AMRO heb je de keuze tussen een dekking voor alleen Europa of de gehele wereld. De Europadekking geldt in Europa, waaronder Rusland tot aan de oostgrens van de Oeral. Landen rondom de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. Ten slotte ook de Spaanse eilanden (Balearen, Canarische Eilanden) en de Portugese eilanden (Madeira/Porto Santo, Azoren).

Kosten ABN AMRO reisverzekering

De kosten van een ABN AMRO reisverzekering zijn afhankelijk van de reisduur, wie je wilt verzekeren, de nodige dekking en de bestemming van je reis. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering met een basisdekking van ABN AMRO € 3,13 per maand en dus € 37,56 per jaar.

Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze reisvergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een ABN AMRO reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlABN AMRO
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de ABN AMRO reisverzekering?

Je kan met een doorlopende reisverzekering van ABN AMRO maximaal 12 maanden op reis. Hiervoor moet je wel een aanvullende dekking afsluiten die de reisduur verlengt.

Let wel op: De maximale reisduur is het aantal achtereenvolgende dagen dat je weg mag zijn bij doorgaans het duurste pakket of bij een pakket met een aanvullende dekking die de reisduur verlengt. Het kan dus per pakket verschillen.

Declareren bij ABN AMRO

Schade melden kan via de website van ABN AMRO of via telefonisch contact.  De status van de claim kan je in de gaten houden via de eigen omgeving van de bank.

Een reisverzekering van ABN AMRO opzeggen

Na het eerste verzekeringsjaar kan je op dagelijkse basis de verzekering stopzetten. Het proces van het opzeggen van je reisverzekering gaat via de website of telefonisch contact.

Reisverzekering van ABN AMRO afsluiten

Wil je weten of ABN AMRO de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.