Anker Insurance | Overstappen.nl

Anker Insurance

Anker-insurance-reisverzekering

Contactgegevens
+31 50 520 9999
ankerinsurance@anker.nl.
www.ankerinsurancecompany.com

Waarom een reisverzekering van Anker Insurance?

Anker Insurance is een Nederlandse verzekeraar die een drietal reisverzekeringen aanbiedt op de consumentenmarkt. De dekking van een Anker Insurance reisverzekering is uit te breiden met een groot aantal aanvullende dekkingen. Daarnaast ontvang je standaard gepaste hulp van de Anker Alarm Service in geval van nood.

De voordelen van Anker Insurance

pluspuntHulp van de Anker Alarm Service
pluspuntHet is mogelijk om geen eigen risico te hanteren
pluspuntGroot aantal aanvullende dekkingen

Over Anker Insurance

Het bedrijf is opgericht in 1907 toen Nederlandse schippers een vorm van verzekeringen wilden aanbieden voor de bemanningsleden. Vandaag de dag is het nog steeds een nicheverzekeraar die aansluitend de producten reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en recreatieverzekering aanbiedt.

Dekkingsoverzicht van een Anker Insurance reisverzekering

Bij Anker Insurance bieden zij drie pakketten aan: Instap, Comfort en Optimaal. Hierbij is optimaal de meest uitgebreide reisverzekering, met de hoogst verzekerde waarde.

Dekking Basis Comfort Optimaal
Aaneengesloten dagen 60 dagen 90 dagen (tot 180 dagen bijverzekeren) 90 dagen (tot 180 dagen bijverzekeren)
Persoonlijke hulp Ja Ja Ja
Schade aan het verblijf Tot € 100 Tot € 600 Tot € 600
Geneeskundige kosten Aanvullend Aanvullend Aanvullend
Bagage Aanvullend (€ 1.500) Aanvullend (€ 3.500) Aanvullend (€ 5.000)
Geld Nee Aanvullend (€ 500) Aanvullend (€ 500)
Ongevallen Aanvullend Aanvullend Aanvullend
Wintersport en bijzondere sporten Aanvullend Aanvullend Aanvullend
Pechhulp Aanvullend Aanvullend Aanvullend
Sport- en hobbydekking Aanvullend Aanvullend Aanvullend
Zakenreis Aanvullend Aanvullend Aanvullend
Annulering Aanvullend Aanvullend Aanvullend

Aanvullende dekkingen

De pakketten van Anker Insurance kun je uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. De gewenste extra dekkingen kan je aangeven in onze vergelijker. Wanneer deze zich al in de basisdekking van je pakket bevinden, zal je hetzelfde aanbod te zien krijgen.

Medische kosten

De medische kosten dekking verzekert de kosten die boven de dekking van je zorgverzekering vallen in het buitenland. Dit geldt alleen voor spoedeisende of onverwachte medische behandelingen. Deze dekking vergoedt ook het wettelijke eigen risico van je zorgverzekering.

Bagagedekking

De naam zegt het al: een bagage verzekering is een aanvullende dekking die schade, diefstal of verlies van je bagage dekt. Bij het pakket Comfort en Optimaal kan je ervoor kiezen om het eigen risico van € 50 niet te hanteren.

Sport en hobbyartikelen

Deze aanvullende dekking sluit je af bovenop je bagagedekking. Hiermee zijn je, meestal duurdere, sport- en hobbyartikelen ook verzekerd voor diefstal, verlies of schade. Het maximale bedrag waarvoor je verzekerd bent is € 2.500.

Geld

Het is mogelijk om je geld tot een bedrag van € 500 te verzekeren met deze aanvullende dekking. Het geld dat je verzekerd, mag je uitsluitend gebruiken voor je reis.

Wintersport en bijzondere sporten

Het afsluiten van een wintersportdekking zorgt ervoor dat de dekking van je reisverzekering geldig is tijdens het beoefenen van bijzondere sporten. Je bent alleen verzekerd voor de medische kosten, die zijn veroorzaakt door een bijzondere sport, als je de medische kosten dekking hebt afgesloten.

Pechhulp

Een pechhulpdekking zorgt ervoor dat je vervangend vervoer krijgt of andere gepaste hulp als je vervoermiddel of bestuurder niet meer door kan rijden.

Annulering

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor het annuleren van je reis. Hiervoor moet je wel een geldige reden hebben, die wordt erkend door je reisverzekeraar. Het annuleren kan vooraf of tijdens je reis zijn. Je krijgt een vergoeding voor de annuleringskosten of de niet genoten dagen.

Ongevallen

Als je een ongevallendekking afsluit wordt er een vergoeding uitgekeerd als je komt te overlijden of invalide raakt. De hoogte van je uitkering hangt af van de gevolgen van het ongeluk. Bij overlijden wordt altijd een bedrag van € 25.000 uitgekeerd. Bij invaliditeit kan het bedrag oplopen tot € 75.000.

Zakenreis

Met een zakelijke dekking zorg je ervoor dat je reisverzekering ook op zakelijke reizen geldig is. Wanneer je dit niet doet, maar wel op zakenreis gaat, kan je reisverzekering ervoor kiezen om niets uit te keren als jij onverwachte kosten maakt op of voor de reis.

Europa- of werelddekking

Bij Anker Insurance heb je de keuze uit een Europadekking of Werelddekking. De Europadekking geldt voor alle Europese landen inclusief de Azoren, de
Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Verder geldt de Europadekking ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus.

Kosten Anker Insurance reisverzekering

De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van het pakket, eventuele aanvullende dekkingen, meeverzekerde gezinsleden en de bestemming van de reis. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, een Europadekking, leeftijd van 30 jaar en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering van Anker Insurance € 5,95 per maand.

Als je de kosten van een doorlopende reisverzekering in jouw situatie wilt weten, kun je de reisvergelijker bovenaan de pagina invullen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlAnker Insurance
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de Anker Insurance reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering van Anker Insurance kan je maximaal 180 dagen op reis. Hiervoor moet je het pakket Comfort of Optimaal hebben afgesloten, waarbij je de gewoonlijke termijn van 90 dagen naar 180 dagen kan uitbreiden.

Declareren bij Anker Insurance

Het melden van schade kan tot 3 jaar na de gebeurtenis waaruit de schade is voorgekomen. Je meldt je schade direct bij Anker Insurance.

Een reisverzekering van Anker Insurance opzeggen

Na het eerste verzekeringsjaar kan je de doorlopende reisverzekering dagelijks stopzetten.

Reisverzekering van Anker Insurance afsluiten

Het afsluiten van een Anker Insurance doorlopende reisverzekering kan in onze vergelijker. Hier zie je gelijk welke reisverzekering het best bij jou past.