De Internationale reisverzekering | Overstappen.nl

De Internationale reisverzekering

De Internationale reisverzekering

Contactgegevens
0512-36908
klantenservice@deinternationale.nl
www.verzekeringen.deinternationale.nl

Waarom een reisverzekering van De Internationale?

De reisverzekeringen van De Internationale zijn voor alle reizigers een goede optie. De pakketten zijn eenvoudig opgesteld en laag van prijs. Reken zo altijd op hulp via de SOS International noodcentrale en vul je basisdekking aan met de nodige aanvullende dekkingen.

De voordelen van De Internationale

pluspuntSOS International
pluspuntRelatief goedkoop
pluspuntEenvoudige pakketten

Over De Internationale

De internationale is een vrij nieuwe verzekeraar die is opgericht in 2018. Het bedrijf richt zich volledig op het aanbieden van eenvoudige en transparante verzekeringspakketten. Zo bieden zij reisverzekeringen, woonverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen aan. De verzekeringen vallen onder de verzekeraar Bovemij.

Dekkingsoverzicht van een De Internationale reisverzekering

De doorlopende reisverzekeringen van De Internationale bestaan uit drie pakketten: Europa, Europa plus en Werelddekking. Het verschil zit in de bestemming van de reis, maar ook de aaneengesloten reisduur. Zo ben je niet alleen in Europa, maar in de hele wereld gedekt. Daarnaast biedt een Europa Plus en de Werelddeking i.p.v. 60 aaneengesloten dagen, 90 aaneengesloten dagen aan reisduur. Verder ook i.p.v. € 5.000 bagagedekking een verhoging naar € 7.000 bagagedekking.

DekkingBasis
Hulp van SOS InternationalJa
Medische kostenAanvullend
BagageAanvullend
AnnuleringAanvullend
AutopechAanvullend
OngevallenAanvullend
WintersportAanvullend

Aanvullende dekkingen

Je kan de reisverzekeringen van De Internationale uitbreiden met de volgende extra dekkingen:

Medische kosten

Met deze aanvullende dekking krijg je een vergoeding voor noodzakelijke medische behandelingen in het buitenland. Het bedrag bovenop je zorgverzekering wordt vergoed. Dit wordt meestal een medische reisverzekering genoemd. In Amerika en Canada geldt een maximale vergoeding van € 25.000.

Wintersport

Hiermee dek je het beoefenen van reguliere sporten op wintersport. Hieronder valt dus bijvoorbeeld skiën en snowboarden. Je bent met een wintersportdekking specifiek verzekerd voor:

 • Diefstal, kwijtraken of beschadiging van je wintersportuitrusting
 • Uitbetalen van niet genoten dagen en/of activiteiten (denk aan skipassen en overnachtingen)

Ongevallen

Als je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk, ontvang je een vergoeding. Bij een ongevallendekking geldt dat de hoogte van de uitkering afhankelijk is van de ernst van het letsel. Wanneer je komt te overlijden is dit een vaste vergoeding.

Bagage

Je krijgt een vergoeding als je spullen of reisdocumenten kwijt raken, gestolen worden of beschadigd raken.

Autopech

Deze aanvullende dekking vergoedt vervangend vervoer, maar ook hulp als je motorrijtuig pech krijgt. Verder krijg je ook vervangend vervoer als je bestuurder uitvalt.

Let op: Ondanks dat je een werelddekking kiest geldt deze aanvullende dekking alleen in Europa, met uitzondering van Rusland, Oekraïne, Moldavië, Kazachstan, Georgië, Armenië en Wit- Rusland.

Annulering

Je ontvangt een vergoeding bij een annuleringsverzekering, als je vroegtijdig je reis afzegt of dit tijdens je reis doet. Wel moet je hiervoor een geldige reden hebben:

 • Overlijden, ziekte, of letsel bij de verzekerde
 • Overlijden van een dierbare
 • Je wordt werkloos of krijgt juist een baan
 • Hevige schade aan je woning
 • Je relatie stopt
 • Je eigen voertuig kan je niet gebruiken
 • Je hebt geen visum (niet door eigen toedoen)

Alle annuleringsredenen staan in de polisvoorwaarden.

Europa- of werelddekking

Bij de reisverzekeringen van De Internationale heb je keuze tussen een Europadekking of werelddekking. Als je kiest voor een Europadekking ben je verzekerd in Europa en de volgende landen en gebieden:

 • de Baltische Staten
 • het Europese gedeelte van Rusland
 • Turkije
 • Madeira
 • de Azoren
 • Canarische Eilanden

De werelddekking zorgt ervoor dat je reisverzekering over de hele wereld geldig is.

Kosten De Internationale reisverzekering

De kosten van een De Internationale reisverzekering zijn afhankelijk van de reisduur, wie je wilt verzekeren, de nodige dekking en de bestemming van je reis. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering met een basisdekking van De Internationale € 3,00 per maand en dus € 36,00 per jaar.

Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze reisvergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een De Internationale reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlDe Internationale
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de De Internationale reisverzekering?

Normaal gesproken is de maximale reisduur 60 dagen. Bij de doorlopende reisverzekering Plus verleng je dit naar 90 dagen.

Let wel op: De maximale reisduur is het aantal achtereenvolgende dagen dat je weg mag zijn bij doorgaans het duurste pakket of bij een pakket met een aanvullende dekking die de reisduur verlengt. Het kan dus per pakket verschillen.

Declareren bij De Internationale reisverzekering

Schade melden kan via de website van De Internationale.

Een reisverzekering van De Internationale opzeggen

Na het eerste verzekeringsjaar kun je de reisverzekering van De Internationale dagelijks opzeggen. Het opzeggen van je doorlopende reisverzekering kan uitsluitend via de website.

Reisverzekering van De Internationale afsluiten

Wil je weten of De Internationale de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.