Unigarant reisverzekering | Overstappen.nl

Unigarant reisverzekering

Contactgegevens
070 314 56 56
info@unigarant.nl
www.unigarant.nl

Waarom een reisverzekering van Unigarant?

Met een reisverzekering van Unigarant weet je dat je veilig op reis kan. Met de 24/7 hulpcentrale van ANWB ben je verzekerd van hulp in het buitenland. Kies het juiste pakket en vul hem aan met een ruim aanbod extra dekkingen.

De voordelen van Unigarant

pluspunt24/7 hulp ANWB alarmcentrale
pluspuntVeel aanvullende dekkingen
pluspuntKeuze tussen verschillende pakketten

Over Unigarant

Unigarant is een dochteronderneming van ANWB en is in 1971 opgericht. Unigarant richt zich uitsluitend op schadeverzekeringen zoals auto-, fiets- en reisverzekeringen.

Dekkingsoverzicht van een Unigarant reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van Unigarant bestaat uit twee verschillende pakketten, namelijk Basis en Uitgebreid. De pakketten hebben de volgende dekking:

DekkingBasisUitgebreid
Hulpverlening ANWB alarmcentraleJaJa
Schade aan gehuurde vakantieverblijfJaJa
Medische kostenAanvullendAanvullend
OngevallenAanvullendAanvullend
Wintersport en Bijzondere SportenAanvullendAanvullend
BagageAanvullendAanvullend
GeldXAanvullend
VerkeersrechtsbijstandXAanvullend
ReisrechtsbijstandXAanvullend
Hobby- en sportuitrustingXAanvullend
Vervangend vervoer en verblijfXAanvullend
PechhulpXAanvullend
Verlengen maximale reisduurXAanvullend
ZakenreisXAanvullend
WerelddekkingXAanvullend

Aanvullende dekkingen

De twee pakketten van Unigarant kunnen aangevuld worden met de volgende aanvullende dekkingen:

Medische kosten

Unigarant vergoedt uitsluitend (tand)artsbezoeken, door (tand)arts voorgeschreven behandelingen, medicijnen en onderzoeken. Daarnaast worden ook opnames in het ziekenhuis, röntgenfoto’s en operaties in het buitenland vergoed.

Bagage

Je bent met deze aanvullende dekking verzekerd voor diefstal, verlies of schade aan je bagage. Bij Unigarant Basis ben je gedekt tot maximaal € 2.000. Dit gaat samen met een eigen risico van € 100 of € 50. Bij Unigarant Uitgebreid ben je gedekt voor maximaal € 4.100. Hierbij hoort ook een eigen risico van € 50 of € 0.

Wintersport en bijzondere sporten

Je bent hiermee gedekt voor onverwachte kosten en niet genoten dagen en/of activiteiten door ziekte of een ongeval. Verder wordt ook de schade vergoed aan beschadigde of gestolen spullen tijdens wintersport of andere bijzondere sporten.

Pech op reis

Als je op reis schade aan je motorrijtuig (ook een caravan) krijgt, ontvang je hulp van de ANWB Alarmcentrale. Als dit niet binnen twee dagen kan worden gemaakt krijg je verdere hulp. Overigens worden kosten bij spoedhulp langs de weg vergoed en ook de kosten voor het wegslepen en onderbrengen van het voertuig.

Ongevallen

Je krijgt bij een ongevallendekking een vergoeding uitgekeerd als je invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk. Als je overlijdt, wordt er een bedrag van € 35.000 uitgekeerd en als je invalide raakt maximaal € 100.000.

Annulering

Bij een annuleringsverzekering worden de kosten vergoed, indien dit met een geldige reden is gedaan. Hieronder de regels die bij Unigarant gelden:

 • Ziekte, medisch behandeling, ongeluk of overlijden van een naaste (bekijk de exacte verwanten mensen in de polisvoorwaarden)
 • Je wordt ontslagen of krijgt een nieuwe baan
 • Bij verkoop of koop van een woning
 • Je relatie stopt
 • Je moet onverwachts een herexamen of hertentamen doen
 • Bij adoptie of het toewijzen van een pleegkind
 • Reisdocumenten worden gestolen of niet toegewezen

Lees de polisvoorwaarden voor alle annuleringsredenen.

Bij vroegtijdig afbreken worden de dagen vergoed waarvan jij en eventuele reisgenoten geen gebruik meer van kunnen maken.

Vervangend vervoer en verblijf

Je bent vanaf 30 dagen voor de reis tot het einde van de reis, gedekt voor schade aan je verblijf of je vervoermiddel. Vanaf twee dagen van tevoren ben je ook gedekt voor een mechanische storing. Je verblijf en het huren van een vervangend vervoermiddel worden maximaal 30 dagen vergoed.

Reisrechtsbijstand

Je bent verzekerd voor de volgende gebeurtenissen:

 • Verhaalsbijstand
 • Contractrechtsbijstand
 • Strafrechtsbijstand
 • Een opgelegde waarborgsom (uitsluitend voorschieten

Verkeersrechtsbijstand

Als je met je motorrijtuig schade toebrengt in het verkeer is het verstandig om een jurist in arm te nemen. Met deze aanvullende dekking worden de kosten vergoed.

Geld

Als je contant geld wordt gestolen op reis, biedt deze aanvullende dekking uitkomst. Zo ben je gedekt voor € 350 per persoon en maximaal € 600 voor een hele groep.

Bij Unigarant kan je deze aanvullende dekking alleen selecteren als je ook de aanvullende dekking bagage hebt afgesloten.

Zakenreis

Dekt reizen met als doel een zakenrelatie te onderhouden of aan te gaan en het bezoeken van een beurs of congres. Met deze aanvullende dekking zorg je ervoor dat de dekking van je reisverzekering ook geldig is op zakelijke reizen.

Hobby- en sportuitrusting

Dit is een aanvulling op de bagagedekking. Zo ontvang je per groep maximaal € 3.500 als dure hobby- en/of sportspullen worden gestolen.

Je kan deze aanvullende dekking alleen afsluiten als ook de aanvullende dekking bagage hebt geselecteerd.

Verlengen van de maximale reisduur

Je kan hiermee de standaard maximale reisduur van 2 maanden verlengen naar 6 maanden.

Europa- of werelddekking

Wil je graag een Uitgebreid Unigarant reisverzekering afsluiten? Dan kun je deze verzekering aanvullen met een werelddekking. Het is namelijk niet mogelijk om de werelddekking te combineren met de Unigarant Basis reisverzekering. Waar geldt de Europadekking of werelddekking?

Europadekking geldt in de landen:

 • Nederland en rest van Europa
 • Rusland (tot Oeral en Kaukasus)
 • IJsland
 • De Azoren
 • Madeira
 • De Canarische Eiland
 • Landen (of delen ervan) aan de Middellandse Zee

De werelddekking geldt voor alle landen en gebieden die vallen onder de Europadekking + alle overige landen en gebieden.

Kosten Unigarant reisverzekering

De kosten van een Unigarant reisverzekering zijn afhankelijk van de reisduur, dekking, bestemming en wie je wilt verzekeren. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering met een “basisdekking” van Unigarant € 5,80 per maand en een “uitgebreide dekking” € 6,03 per maand.

Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze reisvergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een Unigarant reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlUnigarant
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de Unigarant reisverzekering?

De reisduur van een standaard reisverzekering is 2 maanden. Je kan dit met een aanvullende dekking uitbreiden naar 6 maanden.

Let wel op: De maximale reisduur is het aantal achtereenvolgende dagen dat je weg mag zijn bij doorgaans het duurste pakket of bij een pakket met een aanvullende dekking die de reisduur verlengt. Het kan dus per pakket verschillen.

Declareren Unigarant reisverzekering

Direct schade melden kan via de website of via telefonisch contact.

Een reisverzekering van Unigarant opzeggen

Het opzeggen van de doorlopende reisverzekering kan op dagelijkse basis na het eerste jaar. Je kan dit doen via het opzegformulier op de website.

Reisverzekering van Unigarant afsluiten

Wil je weten of Unigarant de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.