Inboedelverzekering dekking mobiele elektronica

Veel mensen denken onterecht dat val- en stootschade aan mobiele elektronica automatisch meeverzekerd is in de inboedelverzekering. Helaas is dat vaak niet het geval en moet je een aanvullende dekking voor mobiele elektronica afsluiten in geval van schade die je zelf maakt. Onder mobiele elektronica vallen onder andere mobiele telefoons, laptops, tablets, smartwatches en bijvoorbeeld spelcomputers. Op deze pagina leggen we je alles uit over het verzekeren van mobiele elektronica.

Wat valt onder mobiele elektronica?

Onder mobiele elektronica rekenen verzekeraars mobiele elektronica zoals: laptop, tablets, smartwatches, smartphones of mobiele spelcomputers. Helaas is er geen unanieme definitie voor mobiele elektronica, dit verschilt per verzekeraar. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden van een verzekering om te weten wat de verzekeraar onder mobiele elektronica verstaat. Lees ook meer over de inboedelverzekering en schade aan je telefoon en schade aan je laptop en tablet.

Iedere verzekeraar heeft een andere vergoeding en dekking voor schade aan mobiele elektronica. Raadpleeg altijd het polisblad van de verzekering, zo weet je zeker dat je goed zit.

Mobiele elektronica aanvullend verzekeren

De basisdekking van de inboedelverzekering dekt schade aan spullen in huis veroorzaakt door bijvoorbeeld brand of diefstal. Ontstaat er schade aan je mobiele elektronica in huis door een brand of worden de spullen uit je huis gestolen? Dan is er een kans dat de verzekeraar de geleden schade vergoedt. Sommige verzekeraars sluiten mobiele elektronica volledig uit van vergoeding.

Schade door eigen toedoen

Ontstaat de schade aan je mobiele elektronica in huis door een ongelukje en heb je de schade zelf veroorzaakt? Dan vergoeden verzekeraars niet. Je hebt hiervoor een all risk dekking nodig of een aanvullende verzekering voor mobiele elektronica. Iedere verzekeraar heeft een andere vergoeding en dekking voor schade aan mobiele elektronica. Raadpleeg altijd het polisblad en de polisvoorwaarden van de verzekering, zo weet je zeker dat je goed zit.

Mobiele elektronica verzekeren buitenshuis

Sommige schade ontstaat natuurlijk niet in je huis, maar in de trein, een café of bijvoorbeeld op straat. Het verschilt per verzekeraar hoe zij hiermee omgaan. Bij sommige verzekeraars geldt een dekking voor mobiele elektronica ook voor schade die buitenshuis ontstaat. Bij sommige heb je nog een extra buitenhuisverzekering nodig. Raadpleeg voor het afsluiten van een extra dekking altijd de polisvoorwaarden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan in het geval van schade aan mobiele elektronica.

Wat kost aanvullende dekking mobiele elektronica?

De premie van een aanvullende dekking mobiele elektronica komt boven op de basispremie van de inboedelverzekering. Hoe hoog de premie voor de aanvullende dekking is, ligt aan de verzekeraar en hoe hoog het eigen risico is. Bij een aantal verzekeraars is de premie per maand lager als je kiest voor een hoger eigen risico.

Vergoeding schade aan mobiele elektronica

Veel verzekeraars hanteren in het geval van schade aan mobiele elektronica een eigen risico en een maximum vergoeding. Verzekeraars maken een onderscheid in de nieuwwaarde en de dagwaarde van een product. In veel gevallen hanteren verzekeraars de 40%-regeling. Dat betekent dat je nieuwwaarde van het item vergoed krijgt als de waarde van het item hoger dan 40% van de nieuwwaarde is. Is dat niet het geval? Dan krijg je alleen de dagwaarde. Ook dit kan verschillen per verzekeraar, check altijd de polisvoorwaarden van je aanvullende dekking mobiele elektronica.

Vergelijk je inboedel verzekering

Ben je op zoek naar een inboedelverzekering? In onze vergelijker vergelijk je makkelijk verschillende inboedelverzekeringen met elkaar op dekking en op premie. Op het moment kun je nog geen dekking voor mobiele elektronica vergelijken. Wel de buitenhuisdekking is de vinden in onze vergelijker. Deze dekking kan ook handig zijn voor mobiele elektronica. In een paar stappen vind je de dekking die past bij je wensen voor een scherpe premie. Je kunt ook kiezen voor een woonverzekering, een combinatie van de inboedel- en opstalverzekering.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
4 minuten 21-03-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Met de inboedelverzekering verzeker je schade aan spullen in je huis door brand, storm of inbraak. Je hebt een aanvullende dekking nodig voor schade door ongelukjes in huis of als je mobiele elektronica bijvoorbeeld buiten het huis wordt gestolen. Iedere verzekeraar heeft een andere vergoeding en dekking voor schade aan mobiele elektronica. Raadpleeg altijd het polisblad van de verzekering, zo weet je zeker dat je goed zit.

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch is het fijn en aan te raden om een inboedelverzekering te hebben. Je verzekert de spullen in je woning tegen brand-, inbraak- en stormschade.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!