All risk inboedelverzekering | Overstappen.nl

All risk inboedelverzekering

De all risk inboedelverzekering is een aanvullende dekking die je kunt kiezen als je een inboedelverzekering afsluit. De all risk dekking dekt ook schade aan je inboedel die je zelf veroorzaakt. We leggen je alles uit over de all risk dekking.

Wat is een all risk inboedelverzekering?

Met de basisdekking van de inboedelverzekering verzeker je de losliggende spullen in jouw woning tegen schade. Denk aan schade door brand, stormschade, waterschade, lekkage, schade door diefstal, schroeien en bijvoorbeeld inbraak. Schade die jezelf veroorzaakt is niet gedekt met de basisdekking van de inboedelverzekering. Hiervoor heb je een all risk inboedelverzekering nodig. Schade aan jouw inboedel door een ongelukje en dus eigen schuld is dan verzekerd. Voor de all risk inboedelverzekering betaal je iets meer premie, maar de dekking is ook veel uitgebreider.

Wel of geen all risk inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Je bepaalt dus in elk geval zelf of je deze verzekering afsluit. Wel is het aan te raden om je (kostbare) spullen te verzekeren tegen onvoorziene schade. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Een all-risk inboedelverzekering sluit je af wanneer je maximale dekking wil voor je persoonlijke bezittingen in je huis. Je betaalt een paar euro meer premie per maand, maar ook schade die je zelf veroorzaakt is dan verzekerd. Als je je geen zorgen wil maken over mogelijke schadegevallen en je portemonnee het toelaat, dan is een all risk inboedelverzekering iets voor jou. Ook als je net nieuwe dure spullen hebt aangeschaft, is een all risk verzekering het overwegen waard.

Je sluit een inboedelverzekering af per woning en per huishouden. Heb je een all risk inboedelverzekering? Dan geldt dat ook voor schade die jouw kinderen toebrengen aan de inboedel.

Inboedelverzekering all risk: dekking

Een Allrisk inboedelverzekering dekt alle schade aan je inboedel die veroorzaakt zijn door:

 • Brand
 • Diefstal
 • Inbraak
 • Lekkage
 • Ongelukje
 • Ontploffing
 • Schroeien en smelten
 • Storm
 • Waterschade
 • Eigen schuld
 • Ongelukjes

Met de all risk inboedelverzekering dek je alleen aan de schade die jij in je eigen woning veroorzaakt. Stoot jij bij de buren een vaas om? Dan heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Je kunt in onze vergelijker een inboedelverzekering met aansprakelijkheid afsluiten.

Voorbeeld dekking all risk inboedelverzekering

Je stoot per ongeluk een kostbare vaas om, deze valt op de televisie. Zowel de vaas is gebroken als het scherm van je televisie. Je kunt beide niet meer gebruiken. Met de basisdekking van de inboedelverzekering krijg je geen schadevergoeding. Heb je een all risk inboedelverzekering? Dan krijg je schadevergoeding: de inboedelverzekering all risk dekt ook schade aan je inboedel die je zelf veroorzaakt. De schadevergoeding verschilt per verzekeraar en ligt aan de vervangingswaarde, dagwaarde, taxatiewaarde en het eigen risico.

Voorbeeld dekking all risk inboedelverzekering

Je stoot per ongeluk een kostbare vaas om, deze valt op de televisie. Zowel de vaas is gebroken als het scherm van je televisie. Je kunt beide niet meer gebruiken. Met de basisdekking van de inboedelverzekering krijg je geen schadevergoeding. Heb je een all risk inboedelverzekering? Dan krijg je schadevergoeding: de inboedelverzekering all risk dekt ook schade aan je inboedel die je zelf veroorzaakt. De schadevergoeding verschilt per verzekeraar en ligt aan de vervangingswaarde, dagwaarde, taxatiewaarde en het eigen risico.

All risk inboedelverzekering kosten

Het maandbedrag van een all risk inboedelverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Hierdoor verschilt de hoogte van de premie per huishouden en situatie. Over het algemeen geldt: hoe hoger de waarde van de te verzekeren inboedel, hoe hoger de premie.

Op onze pagina over de inboedelverzekering vind je een overzichtelijke tabel met een indicatie van de maandelijkse premiehoogte per type woning. Wil je meer weten over de totstandkoming van de kosten van een inboedelverzekering? Kijk dan op de pagina: kosten inboedelverzekering.

Eigen risico bij een all risk verzekering

Verzekeraars hanteren een eigen risico om onnodige claims te voorkomen. Je betaalt dan eerst een gedeelte van de schade zelf voordat de verzekeraar overgaat tot vergoeding. Kies je voor een eigen risico van € 0,-? Dan moet je in sommige gevallen nog steeds een standaard bedrag inleggen, bijvoorbeeld in het geval van ernstige stormschade. Houd er ook rekening mee dat een lager eigen risico over het algemeen leidt tot een hogere premie.

Rekenvoorbeeld:

Je dochter botst tegen een vaas aan, deze valt op de tv en er zitten deuken in het scherm! Gelukkig, je verzekeraar vergoedt een gedeelte. De verzekeraar stelt dat de dagwaarde van je tv en vaas € 750,- is. Je eigen risico is € 150,-. Dit betekent dat de verzekeraar € 600,- uitkeert voor de reparatie of vervanging van de tv en de vaas. De exacte bedragen en voorwaarden kunnen uiteraard verschillen per verzekeraar.

Vind de goedkoopste all risk inboedelverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope all risk inboedelverzekering die past bij de waarde van jouw inboedel? Vul dan je gegevens in onze vergelijker in om te zien welke verzekeraars de beste premie bieden voor jouw specifieke wensen en behoeften. Vul bij aanvullende verzekeringen in dat je een all risk dekking nodig hebt. Je kunt daarna verschillende all risk inboedelverzekeringen vergelijken op dekking en premie. Heb je een koopwoning? Vergelijk dan ook onze opstalverzekeringen, of ga voor een woonverzekering: een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Door deze samen af te sluiten kun je flink wat besparen.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
5 minuten 05-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

De all risk inboedelverzekering is een aanvullende dekking die je kunt kiezen als je een inboedelverzekering afsluit. De all risk dekking dekt ook schade aan je inboedel die je zelf veroorzaakt.

Een woonverzekering is een overkoepelende naam voor de opstal- en de inboedelverzekering. Hiermee ben je gedekt tegen schade aan zowel de structuur van je huis als je persoonlijke bezittingen die los in het huis liggen. Lees meer op: wat is een woonverzekering.

Nee. Met een all risk inboedelverzekering verzeker je alleen je eigen inboedel. Stoot jij bij de buren een vaas om? Dan heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Je kunt in onze vergelijker ook een inboedelverzekering met aansprakelijkheid vergelijken en afsluiten.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!