a.s.r. Zorgverzekering

Contactgegevens
030-2579111
www.asr.nl
Vergelijk zorgverzekeringen

Snel navigeren naar

Over a.s.r.

a.s.r. verzekeringen bestaat al sinds 1720 en biedt verschillende soorten verzekeringen aan. Tot eind 2008 was a.s.r. een dochteronderneming van Fortis (Fortis ASR). Door de crisis in 2008/2009 is a.s.r. in handen gekomen van de Nederlandse staat. Zij heeft in 2016 een deel van de aandelen verkocht waardoor a.s.r. verzekeringen een beursgenoteerd bedrijf is geworden.
a.s.r. verzekeringen werkt niet alleen onder zijn eigen naam, maar ook onder andere merknamen. Voor de zorgverzekeringen is dit alleen Ditzo.

a.s.r. zorgpremie 2022

De zorgpremie van a.s.r. is in 2022 voor de naturapolis € 132,90 en voor de restitutiepolis € 152,90 dit is een stijging ten opzichte van 2021, toen was de premie voor de naturapolis € 126,95 en voor de restitutiepolis € 147,95.

JaarNaturaRestitutie
2022€ 132,90€ 152,90
2021€ 126,95€ 147,95

Basisverzekering a.s.r.

Iedereen moet vanaf zijn/haar 18e verjaardag een eigen basisverzekering hebben. Verzekeraar a.s.r. biedt twee zorgverzekeringen aan: de Ruime Keuze basisverzekering in de vorm van een naturapolis en een eigen Keuze basisverzekering in de vorm van een restitutiepolis.

Aanvullende zorgverzekeringen van a.s.r.

Bij a.s.r. kun je kiezen uit drie verschillende aanvullende verzekeringen en een aparte tandartsverzekering. De verschillende polissen van de aanvullende- en de tandartsverzekering zijn: Start, Extra en Uitgebreid Je kan zelf kiezen welke van de drie het beste bij jou past. Wil je wel een tandartsverzekering maar geen aanvullende verzekering? Ook dit is mogelijk bij a.s.r.

a.s.r. zorgverzekering opzeggen

Wanneer je jouw zorgverzekering bij a.s.r. wil opzeggen, moet je dit voor 31 december doen. Dit kan online via het contactformulier, per telefoon of met een opzegbrief. Als je wil overstappen van zorgverzekering moet je dit ook voor 31 december doen. Via onze overstapservice kan je makkelijk overstappen. Je nieuwe verzekeraar zegt je huidige verzekering op.

a.s.r. zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeraars

Wil je zeker weten of de a.s.r. zorgverzekering het beste voor jou is in 2022? Op Overstappen.nl kan je eenvoudig je zorgverzekering vergelijken. Vergelijk a.s.r. met alle andere zorgverzekeringen en kies de zorgverzekering die het beste bij je past.

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.