Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Aanvullende zorgverzekering

Aanvullende zorgverzekeringWat is een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is een verzekering die in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht is. Wel kan een deze verzekering handig zijn omdat het zorg dekt die niet is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Een aanvullende verzekering kies je dus zelf. Je kiest een aanvullende zorgverzekering die bij je specifieke wensen en behoeften past. Ga je bijvoorbeeld vaak naar de fysio of wil je extra verzekerd zijn voor zorg in het buitenland? Dan kies je een aanvullende verzekering die hierbij aansluit.

Is een aanvullende zorgverzekering nuttig?

Een aanvullende zorgverzekering is nuttig als je van zorg gebruiktmaakt die niet valt in het basispakket van je zorgverzekering. Verwacht je kosten die buiten je basisverzekering vallen? Dan is het verstandig je aanvullend te verzekeren. Voor je aanvullende zorgverzekering betaal je meer premie. Ga na of de kosten die je zult maken voor zorg die in dit pakket valt opweegt tegen de hogere premie die je gaat betalen.

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Wanneer is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten?

Wanneer je je voor bepaalde zorg extra wilt verzekeren kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van je eigen wensen en risico’s voor het komende jaar kun je hiermee zelf kiezen wat je wilt dekken.

Aanvullende zorgverzekeringIn aanvullende verzekeringen kunnen onder andere extra dekkingen zijn opgenomen voor:

In onze vergelijker wordt zowel de basisverzekering als de aanvullende zorgverzekering meegenomen. Je kunt op die manier makkelijk de zorgverzekering vinden die het beste bij je past. Niet iedereen heeft een aanvullende zorgverzekering nodig. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht.

Waarom een aanvullende verzekering afsluiten?

Heb je zorg nodig, of wil je graag gebruikmaken van zorg die buiten de basisverzekering valt? Dan sluit je hiervoor een speciale aanvullende verzekering af. Tegen betaling van een bepaalde premie per maand ontvang je een dekking voor de zorg waar je gebruik van wilt maken.

Welke vergoedingen ontvang ik tegen welke premie?

Heb je behoefte aan zorg buiten de basisverzekering, zoals alternatieve zorg, fysiotherapie of een vergoeding voor je tandartskosten? Bekijk op deze pagina welke vergoeding je bij welke verzekeraar ontvangt voor de desbetreffende aanvullende zorg. Op deze pagina lees je ook welke zorg tot de basiszorgverzekering behoort.

Ik ben zwanger. Heb ik een aanvullende verzekering nodig?

Als je zwanger bent is het verstandig goed te kijken naar welke aanvullende dekkingen handig zijn voor, tijdens en na de zwangerschap. Vanuit de basisverzekering worden wel wat kosten vergoed, maar dit zijn lang niet alle kosten. Denk bijvoorbeeld aan de bevalling. Als je in het ziekenhuis wilt bevallen zonder medische noodzaak dan worden deze kosten vanuit je basisverzekering niet vergoed.

Welke vergoeding krijg ik bij welke verzekeraar?

Zorgverzekeraars hanteren veelal andere dekkingen en andere maandelijkse premies. Gebruik daarom onze zorgvergelijker om te zien bij welke zorgverzekeraar je de laagste premie betaalt voor de hoogste dekking. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dekking, hoe meer premie je betaalt.

Kun je een basis- en aanvullende verzekering bij verschillende verzekeraars afsluiten?

Het is mogelijk je basisverzekering en je aanvullende verzekering af te sluiten bij twee verschillende zorgverzekeraars. Een aantal zorgverzekeraars berekent een hogere premie als je alleen een aanvullende verzekering afsluit.

Word je direct geaccepteerd voor een aanvullende verzekering?

Niet iedereen wordt zomaar geaccepteerd voor een aanvullende verzekering. Als je wat ouder bent of een hoog gezondheidsrisico hebt, kunnen sommige zorgverzekeraars je weigeren of een hogere premie vragen. Er geldt een medisch acceptatie. Als je eenmaal wordt geaccepteerd voor de aanvullende verzekering stelt de zorgverzekeraar in de volgende jaren geen medische acceptatie-eisen meer aan je. Bij aanvullende verzekeringen die een hoge vergoeding bieden voor bijvoorbeeld de tandarts komt dit vaak voor.

Aanvullende zorgverzekeringHoe kan ik een aanvullende verzekering opzeggen?

Een keer per jaar vanaf half november tot 31 december kun je je aanvullende verzekering opzeggen. Dit werkt hetzelfde als het opzeggen van je basisverzekering. Als je via onze vergelijker overstapt naar een andere verzekeraar zorgen wij voor een zorgeloze overstap en hoef je zelf niks te doen.

Wanneer kan ik overstappen op een aanvullende verzekering?

Aanvullende zorgverzekering

Als de premies van de verzekeraars bekend zijn kun je overstappen van zorgverzekeraar. Dit is meestal rond half november. Ben je tevreden met je huidige zorgverzekeraar, maar wil je een uitgebreider pakket met een aanvullende verzekering? Je kunt het allemaal naar eigen wens invullen. Aan de overstapservice gelden bepaalde voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld de overstap maken voor 31 december en heb je daarna altijd wettelijk 14 dagen bedenktijd.

Overstappen van zorgverzekeraar

Wil je ook een zorgverzekering met de voordeligste premie en de beste dekking? Met onze gratis vergelijk- en overstapservice stap je zorgeloos over naar een andere zorgverzekeraar. Vergelijk alle zorgverzekeringen en maak de beste keuze.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

Zorgverzekeringen vergelijken