Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is een verzekering die in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht is. Toch kan deze verzekering handig zijn, omdat het zorg vergoedt die niet is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Een aanvullende verzekering kies je dus zelf. Je kiest een aanvullende zorgverzekering die bij je specifieke wensen en behoeften past. Ga je bijvoorbeeld vaak naar de fysio of wil je extra verzekerd zijn voor zorg in het buitenland? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering te kiezen die hierbij aansluit.

Aanvullende verzekering

Is een aanvullende zorgverzekering nuttig?

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die je niet vergoed krijgt vanuit je basisverzekering. Verwacht je kosten die buiten je basisverzekering vallen? Dan is het verstandig je aanvullend te verzekeren. Voor je aanvullende zorgverzekering betaal je meer premie. Ga na of de kosten, die je zult maken voor zorg, opwegen tegen de hogere premie die je gaat betalen.

Vul je gegevens in en bekijk aanvullende zorgverzekeringen

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Aanvullende verzekering voor:

In onze vergelijker wordt zowel de basisverzekering als de aanvullende zorgverzekering meegenomen. Je kunt op die manier makkelijk de zorgverzekering vinden die het beste bij je past. Niet iedereen heeft een aanvullende zorgverzekering nodig. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht.

Aanvullende zorgverzekeringAanvullende verzekering opzeggen?

Een keer per jaar vanaf half november tot 31 december kun je je aanvullende verzekering opzeggen. Dit werkt hetzelfde als het opzeggen van je basisverzekering. Als je via onze vergelijker voor 31 december overstapt naar een andere verzekeraar zorgen wij voor een zorgeloze overstap en hoef je zelf niks te doen. Wil je langer bedenktijd? Dan kan je voor 31 december je oude verzekering opzeggen en voor 1 februari een nieuwe verzekering afsluiten.

Er zijn een paar uitzonderingen waarbij je tussentijds je verzekering kunt opzeggen. Lees meer over zorgverzekering opzeggen.

Tot wanneer aanvullende verzekering wijzigen?

Aanvullende zorgverzekering

Als de premies van de verzekeraars bekend zijn kun je overstappen van zorgverzekeraar. Dit is meestal rond half november. Ben je tevreden met je huidige zorgverzekeraar, maar wil je een uitgebreider pakket met een aanvullende verzekering? Je kunt het allemaal naar eigen wens invullen. Aan de overstapservice gelden bepaalde voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld de overstap maken voor 31 december en heb je daarna altijd wettelijk 14 dagen bedenktijd.

Aanvullende verzekering apart afsluiten?

Het is mogelijk je basisverzekering en je aanvullende verzekering af te sluiten bij twee verschillende zorgverzekeraars. Een aantal zorgverzekeraars berekent een hogere premie als je alleen een aanvullende verzekering afsluit.

Acceptatieplicht aanvullende verzekering?

Niet iedereen wordt zomaar geaccepteerd voor een aanvullende verzekering. Als je wat ouder bent of een hoog gezondheidsrisico hebt, kunnen sommige zorgverzekeraars je weigeren of een hogere premie vragen. Er geldt een medisch acceptatie. Als je eenmaal wordt geaccepteerd voor de aanvullende verzekering stelt de zorgverzekeraar in de volgende jaren geen medische acceptatie-eisen meer aan je. Bij aanvullende verzekeringen die een hoge vergoeding bieden voor bijvoorbeeld de tandarts komt dit vaak voor.

Overstappen van zorgverzekeraar

Wil je ook een zorgverzekering met de voordeligste premie en de beste dekking? Met onze gratis vergelijk- en overstapservice stap je zorgeloos over naar een andere zorgverzekeraar. Vergelijk alle zorgverzekeringen en maak de beste keuze.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

Vul je gegevens in en bekijk aanvullende zorgverzekeringen

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar