Bewuzt zorgverzekering

Contactgegevens
0900-7490499
https://www.bewuzt.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Over Bewuzt

Online zorgverzekering Bewuzt is onderdeel van de Coöperatie VGZ. Verzekerden van Bewuzt betalen een aantrekkelijke premie en declareren eenvoudig online. Daarnaast profiteer je als verzekerde van Bewuzt van de zekerheid en kennis van de grote zorgverzekeraar VGZ.

Wat doet Overstappen.nl en wat doet Bewuzt

Kies je voor een zorgverzekering van Bewuzt, dan zijn er een aantal aspecten die door Overstappen.nl worden geregeld en een aantal door Bewuzt. Overstappen.nl verzorgt allereerst de overstap. Vanaf het moment dat je staat ingeschreven bij Bewuzt verloopt de communicatie via Bewuzt en ontvang je je zorgpas:

Wat doet Overstappen.nl Wat doet Bewuzt
Vergelijken van verzekeringenAfsluiten van verzekeringen
Contract- en verzekeringsformulieren opsturen
Wijzigingen van gegevens verwerken
Declaraties verwerken
Premie innen

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Vind je het prettig om alles online te regelen? Via Mijn Bewuzt regel je al je verzekeringszaken online. Om in te loggen in je persoonlijke omgeving heb je wel een DigiD code nodig. Heb je deze nog niet? Vraag de code dan hier aan. DigiD is een betrouwbare manier om in te loggen in je persoonlijke omgeving en wordt ook gebruikt door overheidswebsites.

Bewuzt App

Zorgverzekeraar Bewuzt beschikt nog niet over een app waarmee je kunt declareren via je tablet of smartphone. Je kunt wel op je telefoon en tablet gebruikmaken van de website.

Declareren bij Bewuzt

Rekeningen declareren bij Bewuzt kan op verschillende manieren. Maak een foto of scan van je nota en upload deze in je online omgeving. Bewuzt garandeert je binnen 6 werkdagen je vergoeding. Online declareren kan via je klantnummer of DigiD. Lukt het niet om online te declareren? Dan is het altijd nog mogelijk om een declaratie in te dienen via het traditionele declaratieformulier. Het declaratieformulier dien je samen met nota te versturen naar Bewuzt. Zodra Bewuzt het declaratieformulier heeft ontvangen, ontvang je 6 dagen later een vergoeding. Let op dat je je nota’s wel bewaart, het kan namelijk zijn dat Bewuzt je na een jaar vraagt je nota alsnog op te sturen.

Eigen risico gespreid betalen

Bij Bewuzt bestaat de mogelijkheid je rekeningen in delen te betalen. In de online omgeving, via Mijn Bewuzt is het mogelijk een betalingsregeling af te sluiten voor de facturen die je op dat moment open hebt staan. Je kunt in je online omgeving aangeven in hoeveel termijnen je het bedrag wilt afbetalen. Dit geldt alleen voor bedragen van 50 euro of meer.

Gecontracteerde zorgverleners

Als je verzekerd bent bij Bewuzt, dan kun je bij de meeste zorgaanbieders in Nederland terecht in Nederland. Op de website kun je bij ‘Vergelijk en Kies’ bekijken met welke zorgaanbieders Bewuzt een contract heeft. Maak je gebruik van een zorgaanbieder die niet onder contract staat? Dan krijg je 50% vergoed, op basis van het gemiddelde gecontracteerde tarief.

EHIC (Europese zorgpas aanvragen)

De zorgpas die je van Bewuzt ontvangt, is aan de achterkant je Europese zorgpas (EHIC). Deze pas ontvang je gratis en hiermee ben je in landen in Europa verzekerd van spoedhulp.

Kind meeverzekeren

Tot 18 jaar is je kind gratis meeverzekerd op een van de zorgverzekeringen van de ouders. Dit geldt echter alleen voor de basisverzekering van Bewuzt. Voor de aanvullende verzekeringen betaal je voor je kind een minder hoge premie. Vanaf 18 jaar is het de bedoeling dat kinderen zelf ook premie gaan betalen. Kinderen kunnen dan nog steeds staan ingeschreven bij de ouders, of kunnen zelfstandig gaan betalen.

Opzeggen Bewuzt zorgverzekering

Heb je via onze zorgvergelijker gezien dat je bij een andere zorgverzekeraar minder premie betaalt? Dan kun je overstappen van zorgverzekeraar door je simpelweg in te schrijven bij de zorgverzekeraar van jouw keuze. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude verzekering op. Let op: stap over van zorgverzekeraar voor 31 december, daarna is het niet meer mogelijk een overstap te maken naar een andere zorgverzekeraar. Kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar kan tot februari 2015. Er zijn een aantal opties om je zorgverzekering tussendoor op te zeggen. Bijvoorbeeld wanneer je van baan verandert of in het buitenland gaat wonen. Neem voor overleg hierover contact op met de klantenservice van Bewuzt.

Contactgegevens Bewuzt

Je kunt contact opnemen met Bewuzt via verschillende manieren:

Contactgegevens
0900-7490499*
*Bellen kost je 90 ct per gesprek plus
je gebruikelijke belkosten.
werkdagen: 8.00 tot 20.00 uur
zaterdag: 9.00 tot 13.00 uur
Bellen vanuit het buitenland
0031 – 88 131 13 11
Alarmcentrale bij spoedeisendehulp
buitenland:
0031 – 160 40 297 58 90
Vragen over je pgb
088- 131 16 71
(Bereikbaar op werkdagen van 8.30
tot 17.00 uur)

Zorgverzekeraar Bewuzt vergelijken

Wil je weten of een zorgverzekering van Bewuzt het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen en daarbij voor jou de meest voordelige optie is? Een simpele en snelle vergelijking van zorgverzekeringen maak je via onze zorgvergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.