DSW zorgverzekering | Alle info + zorgpremie 2024

DSW zorgverzekering 2024

Contactgegevens
010 246 6466
www.dsw.nl

Snel navigeren naar

Over DSW

DSW zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar met meer dan 600.000 verzekerden. Naast zorgverzekeraar is DSW ook een aanbieder van verschillende andere verzekeringen, zoals een reis- en aansprakelijkheidsverzekering.

DSW maakt traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor het jaar erop bekend, meestal is dat eind september (na Prinsjesdag). Dit jaar hebben ze hun premie voor 2024 op 26 september 2023 bekend gemaakt.

DSW onderscheidt zich van de andere zorgverzekeraars door het verplichte eigen risico ook in 2024 van € 385 te verlagen naar € 375. DSW vindt namelijk dat het eigen risico nu zo hoog is dat het zijn doel ruim voorbij is geschoten. Door het bedrag symbolisch te verlagen laten ze zien dat een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen belangrijk is. Maar door de prijsstijgingen in de zorg neemt de zorgpremie van DSW toe met € 11,50 en wordt vanaf 1 januari 2024 € 149,- per maand.

DSW zorgpremie

De zorgpremie voor de zorgverzekering van DSW stijgt met € 11,50 naar € 149,- per maand in 2024.

JaarCombinatie
2024€ 149,-
2023€ 137,50
2022€ 127,75

Basisverzekering DSW

Het is voor iedereen in Nederland verplicht een basisverzekering af te sluiten. Bij DSW zijn de volgende punten van kracht: iedereen wordt geaccepteerd, ongeacht leeftijd of gezondheid, iedereen betaalt dezelfde premie (geen collectiviteitskorting), je kan een hoger vrijwillig eigen risico voor premiekorting aanvragen. DSW biedt één basis zorgverzekering in de vorm van een combinatiepolis aan. Hierbij wordt een naturapolis met een restitutiepolis gecombineerd, waardoor iedereen vrije keuze heeft over de zorgverlener. Daarbij zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd met hun voogd/ouders.

Aanvullende verzekeringen DSW

DSW biedt vier aanvullende verzekeringen aan. Je kan zelf de keuze maken welke aanvullende polis het beste bij jouw behoeftes past. Het is bij DSW niet mogelijk om de verschillende aanvullende polissen met elkaar te combineren. Hieronder hebben we de belangrijkste onderdelen uit elk pakket op een rijtje gezet.

AV-Compact

 • Fysiotherapie: 9 behandelingen per kalenderjaar.
 • Alternatieve geneeswijzen: maximaal € 25,- per behandeldatum, maximaal € 250,- per kalenderjaar.
 • Farmaceutische anticonceptie vanaf 21 jaar.

AV-Standaard

 • Fysiotherapie: 12 behandelingen per kalenderjaar; Max. 9 behandelingen manuele therapie en max. 9 behandelingen orthomanuele therapie
 • Tandarts voor volwassenen: meest voorkomende behandelingen.
 • Alternatieve geneeswijzen: € 25,- per behandeldatum, € 450,- per kalenderjaar.
 • Orthodontie: 75% vergoeding tot maximaal € 685,- voor de duur van de verzekering.

AV-Top

 • Fysiotherapie: 27 behandelingen per kalenderjaar; Max. 9 behandelingen manuele therapie en max. 9 behandelingen orthomanuele therapie.
 • Tandarts voor volwassenen: meest voorkomende behandelingen inclusief kronen en bruggen (let op: voor sommige tandartsbehandelingen geldt een maximumbedrag of aantal).
 • Alternatieve geneeswijzen: € 30,- per behandeldatum, € 450,- per kalenderjaar.
 • Orthodontie: 75% vergoeding tot € 2.000,- voor verzekerden tot 18 jaar en tot € 1.000 voor verzekerden vanaf 18 jaar. Er geldt een wachttijd.
 • Farmaceutische anticonceptie.

AV-Student

 • Fysiotherapie: 12 behandelingen per kalenderjaar; Max. 9 behandelingen manuele therapie of orthomanuele therapie
 • Tandarts voor volwassenen: 100% vergoeding, tot € 150,- per kalenderjaar.
 • Alternatieve geneeswijzen: € 25,- per behandeldatum, € 450,- per kalenderjaar.
 • Orthodontie: 75% vergoeding, maximaal € 685,-.
 • Farmaceutische anticonceptie.

Opzeggen DSW zorgverzekering

Wanneer je jouw zorgverzekering bij DSW wil opzeggen, moet je dit voor 31 december doen. Dit kan per post of via het online contactformulier.
Als je wilt overstappen van zorgverzekering moet je dit ook voor 31 december doen. Via onze overstapservice kan je makkelijk overstappen. Je nieuwe verzekeraar zegt dan voor jou je huidige verzekering op.

DSW zorgverzekering vergelijken

Wil je de zorgverzekering afsluiten die het beste bij jou past? Dan kun je de zorgverzekeringen van DSW vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. Je kunt dit doen door je gegevens in te vullen in onze zorgvergelijker. Je krijgt dan direct een overzicht en kunt de zorgverzekering afsluiten die jij wilt.