OHRA zorgverzekering

ohra zorgverzekering

Contactgegevens
+31 (0)26 400 48 68
https://www.ohra.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Zorgverzekeraar OHRA bestaat al meer dan 80 jaar. Particuliere en zakelijke klanten kunnen bij OHRA onder andere zorg-, pensioen-, levens- en schadeverzekeringen afsluiten. Op dit moment heeft OHRA als totaalverzekeraar ruim 800.000 klanten. De zorgverzekeringen van OHRA zijn onderdeel van CZ. Op deze pagina vind je alle informatie over de OHRA zorgverzekering. 

OHRA basisverzekering

Overstappen.nl vergelijkt de OHRA basisverzekering met de basisverzekeringen van andere zorgverzekeraars. De OHRA basisverzekering is een restitutieverzekering wat als voordeel heeft dat je vrije zorgkeuze hebt. Erg fijn omdat je bij alle zorgverleners terecht kunt. Verder kunnen verzekerden al hun verzekeringszaken online regelen. Zo kun je via een app ook op je mobiele telefoon schade declareren. OHRA biedt ook aanvullende verzekeringen en een tandartsverzekering. Je kunt hierbij je partner en kinderen meeverzekeren. Het is volledig je eigen keuze om dit te doen.

Aanvullende verzekeringen OHRA

OHRA biedt aanvullende verzekeringen waarbij je meer zekerheid hebt op vergoedingen. Je kunt kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op de meest uitgebreide verzekering. Bij OHRA heb je keuze uit vier aanvullende verzekeringen:

  • OHRA Sterk
  • OHRA Aanvullend
  • OHRA Extra
  • OHRA Uitgebreid

Welke aanvullende zorgverzekering het beste bij jouw situatie past bekijk je in de vergelijker.

Tandartsverzekering

In de basisverzekering van OHRA worden de tandartskosten vergoedt voor verzekerden tot 18 jaar. Ben je ouder dan kun je een tandartsverzekering hiervoor afsluiten. Bij de tandartsverzekering van OHRA heb je vrije zorgkeuze, je kiest zelf je eigen tandarts of mondhygiënist en daarbij biedt OHRA het voordeel dat er geen wachttijden zijn. Je hebt keuze uit twee tandartsenverzekeringen:

  • OHRA Tand Sterk
  • OHRA Tandengaaf 250 of 500

De tandartsverzekering van OHRA vergoedt niet alles (denk aan tanden bleken wat niet in het pakket zit). Ook voor de kosten voor orthodontie heeft u een aanvullende verzekering Extra Aanvullend of Uitgebreid voor nodig.

Vergoedingen OHRA Zorgverzekering

Wil je weten dat de vergoedingen zijn voor een bepaalde behandeling bij OHRA? Bekijk een handig overzicht van alle vergoedingen via deze pagina:

https://www.ohra.nl/zorgverzekering/vergoeding/overzicht

OHRA zorgverzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeraars

Vergelijk de OHRA zorgverzekering op prijs en dekking met het zorgaanbod van andere zorgverzekeraars. Door zorgverzekeringen te vergelijken, zie je meteen hoeveel euro’s je per jaar bespaart. Kies de voordeligste zorgverzekering voor jouw situatie en Overstappen.nl regelt een zorgeloze overstap. Let wel op: een zorgverzekering loopt vanaf 1 januari tot en met 31 december waardoor je één keer per jaar kunt overstappen van zorgverzekering. Vanaf november gaat het zorgseizoen weer in en kun je overstappen. Laat je dus goed informeren en vergelijk je huidige zorgverzekering in de vergelijker. Met een vergelijking kun je enorm veel besparen op jaarbasis en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Soorten eigen risico

Bij OHRA kun je kiezen uit twee soorten eigen risico. Iedere verzekerde van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico wat de overheid ieder jaar opnieuw vaststelt. Daarnaast kun je kiezen voor een extra vrijwillig eigen risico. Je kunt het bedrag verhogen waardoor je maandpremie lager uitkomt. Het vrijwillige eigen risico komt bovenop het vastgestelde eigen risico. De totale eigen risico is maximaal € 885,-. Hoe hoger je eigen risico is, hoe meer korting je krijgt op je premie van de basisverzekering. Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering. Kom je in aanmerking voor zorg waarbij het eigen risico betaalt moet worden? Je hoeft dit dan niet in een keer te betalen, maar kan kiezen voor een gespreide betaling van tien maanden.

Declaraties

Bij OHRA kun je op verschillende manieren je rekeningen declareren. Declareren kan online in Mijn OHRA Zorgverzekering, met de OHRA mobiele app of per post. Het is maar net wat je zelf  handig vindt. Het fijne van de OHRA App is dat je altijd en overal je kosten kunt declareren door middel van bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Daarnaast kun je binnen een uur de afhandeling van je declaratie volgen en zien hoeveel je terug krijgt. Je kunt het ook per post doen alleen vergt het dan net iets meer van je tijd voordat je weet hoeveel je terug krijgt. Stel dat je per 1 januari overstapt naar een andere zorgverzekeraar, dan kun je nog een heel kalenderjaar inloggen op de Mijn OHRA Zorgverzekeringen en je rekening indienen.

Volledig inzicht in je zorgkosten

In de Mijn OHRA Zorgverzekering heb je online een compleet overzicht van de door jou gemaakte zorgkosten. Je hebt hierdoor een volledig inzicht van welke zorgkosten je hebt verbruikt en hoeveel eigen risico je nog hebt in het jaar. Als je ook nog hebt gekozen voor een vrijwillig eigen risico staan deze kosten hier ook bij. Deze zijn dan bij elkaar opgeteld. Je komt hierdoor dus nooit voor verrassingen te staan. De declaraties van je vergoedingen en behandelingen staan ook netjes op een rijtje waardoor je precies ziet hoeveel er in rekening is gebracht en wat ervan wordt vergoed.

Verzekerd in het buitenland

Ga je vaak naar het buitenland? Met OHRA ben je ook verzekerd als je in het buitenland bent met de Europese zorgpas (EHIC). Met deze pas krijg je noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. Deze past geldt voor alle landen waar een EHIC geldig is, daarnaast kun je de zorgpas ook gebruiken in Australië. Het voordeel van deze pas in het buitenland is dat je veel sneller je zorg vergoedt krijgt en je zelf geen geld hoeft voor te schieten. OHRA betaalt voor jou de rekening. In sommige gevallen kan het voorkomen dat behandelaar in Europese landen de EHIC nog niet accepteren.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.