CZ zorgverzekering

Contactgegevens
088 555 77 77
https://www.cz.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Zorgverzekeraar CZ biedt zorgverzekeringen aan en heeft als kernwaardes: daadkrachtig, verantwoordelijk en betekenisvol. Op 1 januari 2009 nam CZ de zorgverzekeraars van Delta Lloyd en OHRA over (goed voor 740.000 zorgverzekerden). Vandaag de dag koopt CZ Zorgverzekeringsbedrijf zorg in voor de gezamenlijke zorgverzekeraars CZ (CZdirect & Just), Nationale Nederlanden en OHRA.

Basisverzekering CZ

Vanuit de basisverzekering worden verschillende kosten vergoed:

 • Huisarts en medische specialisten
 • Bezoeken aan het ziekenhuis
 • Ambulancevervoer
 • Medicijnen en hulpmiddelen
 • Verloskunde
 • Kraamzorg
 • Logopedie
 • Diëtetiek
 • Tandarts voor kinderen tot 18 jaar

Welke basisverzekering bij je past ligt volledig aan je persoonlijke wensen en behoeften. Deze wensen en behoeften kun je met de filters in de zorgvergelijker aan- en uitvinken. Denk je dat je meer zorg nodig hebt dan de basisverzekering dekt? Kies dan voor een aanvullende verzekering zoals bijvoorbeeld een tandartsverzekering.

CZ biedt drie verschillende basisverzekeringen:

 • Zorgbewustpolis (natura)
 • Zorg-op-maatpolis ( natura)
 • Zorgkeuzepolis (restitutie)

Zorgbewustpolis (natura)

Door de Zorgbewustpolis te kiezen krijg je volledige vergoeding bij 45.000 gecontracteerde zorgverleners. Wil je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dat kan natuurlijk ook. Je krijgt dan alleen wel maar 70% van je zorgkosten vergoedt. Als je voor de Zorgbewustpolis kiest gaan je zorgzaken via de website en heb je keuze uit twee eigen risico bedragen.

Zorg-op-maatpolis (natura)

Door te kiezen voor de zorg-op-maat-polis krijg je ook volledige vergoeding bij 45.000 zorgverleners. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je 75% van je zorgkosten vergoedt. Het voordeel van een zorg-op-maatpolis in vergelijking met een Zorgbewustpolis is dat je zelf kunt kiezen hoe jij je zaken regelt. Online of per post. Bij deze polis heb je de keuze uit 6 eigen risico bedragen.

Zorgkeuzepolis (restitutie)

Kies je voor een Zorgkeuzepolis dan kun je zelf je zorgverlener kiezen. De zorgverlener hoeft dan geen contract te hebben met CZ. CZ vergoedt altijd 100% van het tarief dat gebruikelijk is in de markt. De zorgzaken kunnen zowel online als per post geregeld worden en je hebt de keuze uit 6 eigen risico bedragen.

Let op: kinderen t/m 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. 

Vergelijk CZ met andere zorgverzekeraars

Natura en restitutiepolissen

Het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis heeft er mee te maken bij hoeveel zorgaanbieders je terecht kunt zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. CZ biedt alleen de natura of restitutie polis. Een restitutie polis geeft de meeste vergoedingen en hier kun je zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Soms is een restitutiepolis niet altijd nodig. Het heeft dan misschien de meeste zorgkeuze vrijheid, maar is wel duurder in verhouding met de natura polis. Je betaalt voor de keuzevrijheid.

CZ aanvullende verzekering

Met de aanvullende verzekering van CZ krijg je meer vergoeding op spoedeisende hulp, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en tandarts vanaf 18 jaar met orthodontie. Heb je bijvoorbeeld spoedeisende hulp nodig in het buitenland? Dan hoef je niet bang te zijn dat je niet bent verzekerd hiervoor. Met een aanvullende verzekering krijg je meer dekking. Hoeveel dekking je nodig hebt hangt af van je persoonlijke situatie. CZ biedt vier verschillende soorten aanvullende verzekeringen en daarnaast richten ze zich apart op jongeren, gezinnen en 50 plussers.

De verschillende aanvullende verzekeringen:

 • Start
 • Basis
 • Plus
 • Top

De verschillende doelgroepen waar CZ zich specifiek op richt met de aanvullende verzekeringen:

 • Jongeren
 • Gezinnen
 • 50 plussers

Start aanvullend
Met de start aanvullende verzekering ben je gedekt voor onverwachtse kosten zoals spoedeisende hulp in het buitenland of medisch noodzakelijk vervoer naar Nederland.

Basis aanvullend
Hiermee ben je verzekerd voor onverwachte kosten en extra vergoedingen zoals een aantal fysio behandelingen.

Aanvullend plus
De aanvullend plus verzekering biedt nog meer vergoedingen. Als je veel gebruikt maakt van fysio of een bril of lenzen draagt is dit een fijn pakket. Het vergoedt namelijk 18 fysiobehandelingen en 100 euro per twee jaar voor je bril of lenzen.

Top aanvullend
Wil je voor het uitgebreidste pakket gaan? Dan kun je kiezen voor de top aanvullende verzekering van CZ. Dit pakket biedt maar liefst 30 fysiobehandelingen en 200 euro per twee jaar voor je bril of lenzen.

Daarnaast kun je gebruikmaken van het jongeren pakket, het gezin pakket of het 50+ pakket. In deze pakketten is rekening gehouden met de doelgroep en de meest voorkomende behandelingen op dit moment zoals bij jongeren een extra tandartsverzekering voor vergoeding van tandzorg en orthodontie. Naast de aanvullende verzekering biedt CZ ook een tandartsverzekering. Dit is een niet-verplichte verzekering. Als je voor de tandartsverzekering kiest krijg je vergoedingen voor onder andere halfjaarlijkse controle, gebitsreiniging, kronen en beugels.

Er zijn twee soorten tandartsverzekeringen:

 • Tandarts (vergoeding tot 450,- euro per jaar)
 • Uitgebreide tandarts (vergoeding tot 1150,- euro per jaar)

Just zorgverzekering

Just is de zorgverzekering voor jongeren onder de 31. Just biedt twee aanvullende verzekeringen: Budget, Just Live en Just Smile. Omdat Just alles via internet regelt is dit een goedkopere variant van CZ.

CZ direct zorgverzekering

Na een korte onderbreking is CZ direct  dit jaar weer actief als zorgverzekeraar. In november is het weer mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten. CZ direct staat voor een lage basispremie me een keuze uit  5 verschillende aanvullende verzekeringen en 3 tandarstverzekeringen.

Eigen risico 

Elk jaar tijdens Prinsjesdag maakt de Overheid bekend hoe hoog het bedrag van het eigen risico wordt. In 2019 is dat 385,- euro. Op basis daarvan wordt bepaald hoeveel de verplichte bijdrage is voor het eigen risico. In Nederland zijn er twee soorten eigen risico; het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplicht eigen risico is het bedrag wat je eerst zelf moet betalen voordat je een vergoeding krijgt voor de zorg. Bovenop je verplichte eigen risico kun je zelf kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal 500,- euro. Hoe hoger je eigen risico is, hoe lager je maandpremie. Ga dus voor jezelf na wat voor jou wijsheid is. Dit kan gemakkelijk in de vergelijker.

Eenvoudig declareren via de CZ App op je smartphone

Bij CZ kun je declaraties opsturen via de CZ App op je smartphone en dat is natuurlijk erg makkelijk. Je maakt een foto en verstuurd je factuur direct. Daarnaast kun je meteen volgen of je kosten worden gedeclareerd. Je krijgt hiervan een melding in de App.

Vergelijk CZ zorgverzekeringen

Overstappen.nl vergelijkt ook de zorgverzekeringen van CZ in de zorgvergelijker.

CZ zorgverzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeraars

Op Overstappen.nl kun je de zorgverzekeringen van CZ vergelijken met zorgverzekeringen van andere zorgverzekeraars. De basispremies zorgverzekering lopen sterk uiteen waardoor je meer dan €423 kan besparen door over te stappen. Kies de zorgverzekering die het beste past bij je situatie en stap over.