Tandartsverzekering vergelijken

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk zorgverzekeringen
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2415 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 dagen geleden
  duidelijke en eerlijke informatie

  alles wat ik wilde weten was makkelijk te vinden. Het was helder, duidelijk en kwam betrouwbaar over. Ook de respons op mijn aanmelding kwam snel.

  Cornelia van Halm
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 dagen geleden
  Snel en makkelijk te vinden op het…

  Snel en makkelijk te vinden op het internet, duidelijke voorwaarden, goede prijs.

  C.M. Burleson
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 dagen geleden
  Top!

  Via overstappen.nl een goedkopere deal kunnen krijgen dan via de site van de energieleverancier zelf. Dus top!

  Hanneke Koelewijn-Hackler
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2415 reviews

  Snel navigeren naar

  De verstandige deal voor jou

  Goedkoopste tandartsverzekering 2023

  De goedkoopste tandartsverzekering was in 2022 die van Just van CZ voor maar € 6,50 per maand. Wil je weten of een tandartsverzekering iets voor jou is? Wij geven je de belangrijkste informatie en helpen je bij het vergelijken van verschillende verzekeringen. Zo weet je direct of je nu wel of juist geen tandartsverzekering moet afsluiten.

  tip

  Goed om te weten

  De goedkoopste tandartsverzekering hoeft niet per se de beste dekking te hebben. Kijk daarom niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de vergoedingen en polis- en acceptatievoorwaarden. Hiervan vind je een handig overzicht in onze vergelijker.


  Waarom een tandartsverzekering afsluiten via ons?

  • Vergelijken

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • Zorgverzekeraars

   Vergelijk alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • Experts

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Hoe werkt overstappen van tandartsverzekering?

  Vergelijk tandartsverzekeringen en stap over in 4 eenvoudige stappen:
   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   pijltje
   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   pijltje
   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   pijltje
   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

  Naast de normale controle nog extra tandartsbehandelingen nodig?

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Altijd de beste deal

  • voordeel

   Direct afsluiten

  Tandartsverzekeringen vergelijken

  Tandzorg in de basisverzekering

  Een tandartsverzekering is niet altijd nodig. Er zijn namelijk best wel wat behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoed. Hierbij maakt het uit of je jonger of ouder dan 18 jaar bent. Om de verschillen te laten zien, maken we onderscheid tussen mondzorg tot 18 jaar en mondzorg voor volwassenen.

  Mondzorg tot 18 jaar

  Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandartskosten vergoedt vanuit de basisverzekering. Dus heb je als ouders je kinderen meeverzekerd dan kun je ervan uitgaan dat de volgende behandelingen worden vergoed:

  • vulingen
  • fluoridebehandelingen
  • röntgenfoto’s
  • het verwijderen van tandsteen
  • wortelkanaalbehandelingen

  Mondzorg voor volwassenen

  De meeste tandartszorg voor volwassenen wordt niet vanuit de basisverzekering vergoedt. Je zult deze kosten dus zelf moeten betalen. Dat is makkelijk besloten als je alleen naar de tandarts gaat voor een normale controle of gebitsreiniging. Heb je volgend jaar extra behandelingen nodig, zoals een wortelkanaalbehandeling, dan is een aanvullende verzekering wat meer voor jou. Wij raden je aan om dit jaar op controle te gaan. Mocht tijdens die controle uitkomen dat je extra tandafspraken nodig hebt, vraag je een offerte aan en zoek je in onze zorgvergelijker de beste zorgverzekeraar voor jou, die ideaal gezien 100% van de behandeling vergoedt.

  Aanvullingen tandartsverzekering

  Voordat je aan een vergelijking begint, wordt in de vergelijker aan je gevraagd hoeveel procent je van de verzekeraar vergoed wil krijgen en welk totaalbedrag op basis van een jaar je uit wilt komen. De keuzes gaan van ‘geen vergoeding’ tot aan ‘100% vergoeding met minimaal €1.000 per jaar’. In deze fase raden wij je daarom ook aan om alvast uit te zoeken of jouw geplande tandartsbehandelingen vergoed kunnen worden en hoeveel ze ongeveer zullen kosten. Het bedrag dat onderaan de streep uitkomt, is de aanvulling die jij in onze vergelijker kan selecteren.

   

  Vaak hebben zorgverzekeraars drie verschillende soorten aanvullende tandartsverzekeringen. Het is namelijk maar net de vraag wat voor tandzorg jij volgend jaar nodig hebt en hoeveel euro je maximaal vergoedt wil hebben. Zo ben je bijvoorbeeld in premie duurder uit als je 100% vergoeding wil en dat op de maximale vergoeding € 1150,-. Kijk in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraars goed na waarvoor zij 100% vergoeden. In sommige gevallen geldt dat namelijk alleen voor de controles en vergoeden ze bijvoorbeeld 75% kronen en bruggen.

  Let op: tandartskosten krijg je als volwassene wel vergoed als er sprake is van een ernstige situatie waardoor je door afwijkingen in de kaak/mond behandeld moet worden door een chirurg of specialist. Dit valt onder specialistische mondzorg.

  De orthodontist wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering

  De ouder/voogd kan hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Aangezien je voor de kosten van een beugel al snel kan rekenen op een bedrag tussen € 2.000,- en € 3.000,-. Daarnaast is het ook van belang om uit te zoeken of de zorgverzekeraar een wachttijd hanteert. De wachttijd houdt in dat je eerst één jaar verzekerd moet zijn, voordat je gebruikt kan maken van de gedekte orthodontie. In voorgaande zorgjaren hebben wij gezien dat een verzekeraar zonder wachttijd een hogere premie of lagere vergoeding vraagt. Meer advies hierover nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar.

  Losse tandartsverzekering

  Er zijn maar een paar verzekeraars waarbij je een losse tandartsverzekering kunt afsluiten. Dit is niet altijd tegen minder gunstige voorwaarden of premie dan wanneer je een tandartsverzekering samen met je basisverzekering afsluit. Wij raden je daarom aan om je berekening erbij te pakken van alle verwachte tandartsbehandelingen, om na te gaan of je hiermee wel echt goedkoper uit bent.

  Hoe vraag je een losse tandartsverzekering aan?

  Als je een losse tandartsverzekering wil, gaat het aanvragen daarvan niet zo makkelijk en snel zoals in onze zorgvergelijker. Bij de ene zorgverzekeraar dien je op hun eigen website een online aanvraag in en voor andere wordt er aan je gevraagd telefonisch contact met de klantenservice op te nemen. Soms krijg je daarna nog een vragenlijst toegestuurd of word je doorverwezen naar een online omgeving waar je nog een paar vragen moet invullen over je gebit. Dit wordt ook wel eens de medische selectie genoemd.

  Let op: overweeg je een losse tandartsverzekering voor vrij dure tandartsbehandelingen? Vraag voor de zekerheid na of de zorgverzekeraar dan geen wachttijd van een jaar hanteert.

  De verzekeraars waarbij je een losse tandartsverzekering kunt afsluiten

  De verzekeraars met wie je telefonisch contact kan opnemen voor een losse tandartsverzekering zijn: Zilveren Kruis, United Consumers, De Friesland, ONVZ, Interpolis, IZZ, PNOZorg, ProLife, UMZ, VGZ, VvAA, Univé en Menzis.

   

  Goed om te weten: een aantal van deze verzekeraars bieden dit niet los aan bij een basispolis. Wanneer je een losse tandartsverzekering kan aanvragen, verschilt ook per zorgverzekeraar. Maar vaak heb je tussen 1 en 31 januari de tijd om deze verzekering los aan te vragen via de telefoon of online omgeving.

  Tandartsverzekering zonder acceptatie

  In tegenstelling tot de basisverzekering zijn verzekeraars niet verplicht je te accepteren voor de aanvullende tandartsverzekering. Zorgverzekeraars kunnen voorwaarden stellen waaraan je als verzekerde moet voldoen. Het is dus handig rekening te houden met de volgende punten:

  • Sommige zorgverzekeraars zullen vragen om een saneringsverklaring van je tandarts. Een saneringsverklaring is een verklaring van je tandarts welk achterstallig onderhoud er nog moet worden verricht aan je gebit.
  • Bij andere zorgverzekeraars moet je een uitgebreide vragenlijst invullen om geaccepteerd te worden.
  • Soms geldt er een wachttijd. Dit kan betekenen dat het even duurt voordat je voor de aanvullende verzekering geaccepteerd bent en recht hebt op een vergoeding.

  Wil je je toch liever aanvullend verzekeren met je verplichte basisverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar?

  Start dan vanaf 13 november je vergelijking in onze zorgvergelijker.

  Wat kost een tandverzekering?

  Hoeveel een tandverzekering kost, verschilt per verzekeraar. In 2022 kostte een tandverzekering gemiddeld € 12,50 per maand. Het verschilt per verzekeraar en tandartspraktijk hoe hoog het bedrag van de tandartskosten is dat per behandeling wordt vergoed. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de premies voor 2023.
   
  Verder heb je bij bijna alle verzekeraars de keuze uit verschillende tandpakketten. Hoe goedkoper het pakket, hoe minder hoog de vergoeding is die je krijgt vanuit de verzekeraar.
   
  Gebruik onze zorgverzekering vergelijker om makkelijk en snel de beste tandartsverzekering te vinden voor jou.

  Welke tandartsverzekering vergoed implantaten?

  Het kan gebeuren dat je door wat voor reden dan ook een tand mist. Een vaak geboden oplossing is een tandimplantaat. ( = Een kunstwortel gemaakt van metaal en/of keramisch materiaal). Eén van de voorwaarden van het plaatsen van een implantaat is de minimale leeftijd van 18 jaar. De kosten van zo’n ingreep kunnen hoog oplopen. Daarom is het verstandig om bij het afsluiten van een zorgverzekering hier rekening mee te houden. Een tandimplantaat kost rond € 320,- (excl. röntgenfoto, plaatsing en evt. kronen bovenop).
   
  Vanuit de basisverzekering worden tandimplantaten beperkt vergoed. Bij uitzondering van een tandeloze kaak en na machtiging kan de basisverzekering dit vergoeden. Verder maak je met een aanvullende tandartsverzekering de meeste kans op een vorm van een vergoeding.
   
  Let op: die aanvullende verzekering vergoedt tot een maximumbedrag (en dat is helaas niet altijd het volledige bedrag van de implantaat).

  Wat valt onder bijzondere tandheelkunde?

  Bij behoefte aan bijzondere tandheelkunde zal jouw zorgverzekeraar eerst beoordelen of je er, als verzekerde, recht op hebt. Dit wordt het ‘maatmanbeginsel’ genoemd. Voor meer informatie over de vergoedingen en uitzonderingen verwijzen we je door naar de website van Zorginstituut Nederland.

   

  Geldt er een eigen risico voor mijn tandartsverzekering?

  Nee, voor tandartsverzekeringen betaal je geen eigen risico. Voor zorg uit de basisverzekering betaal je echter wel eigen risico als je 18 jaar of ouder bent.
   
  Let op: niet alle tandartsverzekeringen vergoeden de volle 100% van de tandartskosten.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten