De Friesland zorgverzekering | Alle info + zorgpremie 2024

De Friesland zorgverzekering 2024

Contactgegevens
058 291 3131
info@defriesland.nl
www.defriesland.nl

Snel navigeren naar

Over De Friesland

De Friesland is in 1990 ontstaan door het fuseren van verschillende Friese ziekenfondsen. Vanaf 1 januari 2012 maakt De Friesland deel uit van het Achmea-concern. Eind 2017 heeft er binnen het concern Achmea een fusie plaatsgevonden waarbij Zilveren Kruis en Achmea samen zijn gegaan als één zorgdivisie. Onder dit concern vallen de labels Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, (is nu De christelijke zorgverzekeraar), De Friesland en FBTO. De interne veranderingen hebben geen gevolgen gehad op de zelfstandigheid van De Friesland binnen het Achmea-concern.

De Friesland zorgpremie 2024

De zorgpremie van De Friesland is in 2024 voor de budgetpolis € 136,95 en voor de naturapolis € 147,45. Dit is een stijging ten opzichte van 2023, toen was de premie voor de budgetpolis € 130,95 en voor de naturapolis € 138,95.

JaarBudgetNatura
2024€ 136,95€ 147,45
2023€ 130,95€ 138,95
2022€ 113,25€ 131,45

Premie berekenen

Basisverzekering De Friesland

De Friesland biedt twee basisverzekeringen aan in de vorm van een naturapolis. Ze bieden de Zelf Bewust Polis en de Alles Verzorgd Polis aan. Als je kiest voor een Alles Verzorgd Polis krijg je maximaal 80% vergoeding van het gemiddeld gecontracteerde tarief bij een zorgverlener of instantie waar ze géén contract mee hebben. Bij de Zelf Bewust Polis is dit tot 75%.

Aanvullende zorgverzekering De Friesland

Bij De Friesland kan je kiezen uit drie of uit zes aanvullende verzekeringen afhankelijk van je gekozen basispolis.

Bij de Zelf Bewust Polis heb je keuze uit drie aanvullende verzekeringen:

  • AV Instap
  • AV Opstap
  • AV Doorstap

Hierbij heeft AV Doorstap de meest uitgebreide dekking aansluitend op de Zelf Bewust Polis.
Kies je voor de basisverzekering Alles Verzorgd Polis dan heb je keuze uit vijf aanvullende zorgverzekeringen:

  • AV Instap
  • AV Budget
  • AV Standaard
  • AV Extra
  • AV Optimaal

Hierbij heeft AV Optimaal de meest uitgebreide dekking. Check voor de huidige premies de premiechecker van De Friesland.

Opzeggen van je De Friesland zorgverzekering

Wanneer je jouw zorgverzekering bij De Friesland wil opzeggen, moet je dit voor 31 december doen. Dit kan telefonisch, per mail of met een opzegbrief.
Als je wilt overstappen van zorgverzekering moet je dit ook voor 31 december doen. Via onze overstapservice kan je makkelijk overstappen. Je nieuwe verzekeraar zegt dan voor jou je huidige verzekering op.

De Friesland zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeraars

Wil je de zorgverzekering afsluiten die het beste bij jou past? Dan kun je de zorgverzekeringen van De Friesland vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. Je kunt dit doen door je gegevens in te vullen in onze zorgvergelijker. Je krijgt dan direct een overzicht en kunt de zorgverzekering afsluiten die jij wilt.

Zorgverzekering vergelijken 2024