Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeraars

UnitedConsumers zorgverzekering

Het UnitedConsumers zorgcollectief biedt al meer dan 10 jaar één van de goedkoopste zorgverzekeringen. Dat doet UnitedConsumers door voor al hun verzekerden tegelijkertijd een verzekering af te sluiten bij VGZ. De zorgverzekeraar UnitedConsumers is een overkoepelende organisatie.

Zorgverzekeringen vergelijken

Basisverzekering

Voor elk inwoner in Nederland is de basisverzekering verplicht. De zorgverzekering van UnitedConsumers bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Een zorgverzekeraar mag je niet weigeren voor de basisverzekering ongeacht je leeftijd en gezondheid.

Bij UnitedConsumers heb je de keuze uit drie basisverzekeringen:

 • VGZ Goede Keuze
 • VGZ Ruime Keuze
 • VGZ Eigen Keuze

VGZ Bewuzt basis

Met VGZ Goede Keuze kies je bewust voor goede zorg voor de laagste premie. VGZ heeft goede afspraken gemaakt met een select aantal zorgaanbieders. Besluit je om naar een zorgaanbieder te gaan waar VGZ niet mee gecontracteerd staat? Dan ontvang je een lagere vergoeding. VGZ Goede Keuze is een budgetpolis.

VGZ Ruime Keuze

Wil je zeker zijn van goede zorg? Met deze basisverzekering ben je verzekerd voor een ruime keuze aan gecontracteerde zorgaanbieders. Dit is tevens de meest gekozen basisverzekering van VGZ. VGZ Ruime Keuze is een naturapolis.

VGZ Eigen Keuze

Met VGZ Ruime Keuze kun je bij alle zorgaanbieders terecht. Je betaalt hiervoor wel meer premie. Je bent verzekerd van goede zorg bij zorgaanbieders waar VGZ een contract mee heeft. Je kunt ook naar een zorgaanbieder waar VGZ geen contract mee heeft. Dan kan VGZ goede zorg niet garanderen. Je ontvangt wel een vergoeding. Deze vergoeding geldt tot het maximaal wettelijk tarief. VGZ Eigen Keuze is een restitutiepolis.

Bij VGZ is er een mogelijkheid om te kiezen voor een Zorgcollectief waarmee je korting krijgt op de huidige premie.

Vergelijk de basisverzekering met andere zorgverzekeringen

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering kan soms handig zijn als je extra verzekerd wilt zijn voor bepaalde zorgkosten.

UnitedConsumers biedt drie verschillende aanvullende pakketten:

 • VGZ Aanvullend Goed
 • VGZ Aanvullend Beter
 • VGZ Aanvullend Best

VGZ Aanvullend Goed

Een voordelige keuze voor wie weinig zorg gebruikt. Deze verzekering heeft de laagste premie.

VGZ Aanvullend Beter

De meest gekozen aanvullende verzekering van VGZ. Je krijgt veel vergoedingen tegen een betaalbare premie.

VGZ Aanvullend Best

Je bent maximaal verzekerd. Deze verzekering heeft de hoogste premie.

Tip: Naast de aanvullende pakketten biedt UnitedConsumers alles-in-één-pakketten die speciaal zijn samengesteld voor studenten, gezinnen of 50 plussers.

Aanvullende verzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeringen

Tandartsverzekering

Verwacht je het aankomende zorgjaar kosten te gaan maken voor de tandarts? Dan is het verstandig een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Met een tandartsverzekering ben je verzekerd voor periodieke controles en overige behandelingen bij een specialist.

Bij UnitedConsumers kun je kiezen uit drie verschillende tandartsverzekeringen:

 • Tand Goed
 • Tand Beter
 • Tand Best

Tand Goed
Bij Tand Goed ben je 100% verzekerd voor periodieke controles en voor overige behandelingen 80%. Het maximale vergoedingsbedrag ligt laag.

Tand Beter
Bij Tand Beter ben je 100% verzekerd voor periodieke controles en voor overige behandelingen 80%. Ook is er een vergoeding voor orthodontie. Het maximale vergoedingsbedrag ligt gemiddeld.

Tand Best
Bij Tand Beter ben je 100% verzekerd voor periodieke controles en voor overige behandelingen 80%. Ook is er een vergoeding voor orthodontie. Het maximale vergoedingsbedrag ligt hoog.

Welke aanvullende tandartsverzekering het beste bij je past ligt helemaal aan je eigen wensen. Wil jij een een onafhankelijke vergelijking maken? Dat kan via onze vergelijker. Elk jaar vanaf november is het weer tijd om je zorgverzekering te vergelijken en heb je de kans om een overstap te maken. Schrijf je in voor de Zorg Alert en blijf als eerste op de hoogte van de zorgpremies van 2017.

UnitedConsumers vergelijken

Heeft UnitedConsumers de beste zorgverzekering? Via onze onafhankelijke vergelijker kom je er snel achter welke zorgverzekering het best bij jouw situatie past. Vergelijken is altijd verstandig om te doen. Je kunt ieder jaar veel kosten besparen. Omdat Overstappen.nl een onafhankelijke vergelijker heeft hoef je zelf niet allerlei websites van aanbieders meer af te gaan voor een goed resultaat. Vergelijken gaat makkelijk en snel. Op basis van je gegevens en gewenste dekking toont de vergelijker een overzicht van de beste zorgverzekeringen voor je persoonlijke situatie.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Zorgverzekeringen vergelijken

« Terug naar zorgverzekeraars