Stad Holland zorgverzekering

Contactgegevens
Vergelijk zorgverzekeringen

Stad Holland is een zorgverzekeraar die samenwerkt met verzekeringsadviseurs voor de verkoop van verzekeringen. Stad Holland is een kleine, zelfstandige zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar is partner van DSW. Samen met zorgverzekeraar DSW streeft Stad Holland ernaar een zorgverzekeraar te zijn met een service en dienstverlening op het allerhoogste niveau.

Wat doet Overstappen.nl en wat doet Stad Holland

Overstappen.nl vergelijkt Stad Holland niet meer in de vergelijker.

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Bij Stad Holland is het mogelijk online al je zaken te regelen. Wanneer je inlogt bij de zorgverzekeraar kun je je eigen zorgverbruik, eigen risico en je declaraties inzien. Inloggen doe je met je DigiD. Heb je nog geen DigiD inlogcodes? Dan kun je deze hier aanvragen. Inloggen via DigiD is een veilige manier om je gegevens te beheren en deze manier van inloggen wordt ook door websites van de overheid gebruikt.

Stad Holland App

Naast declareren via de website is het mogelijk je facturen in te scannen en te declareren met je mobiele telefoon of ipad. Download hiervoor de Stad Holland App en krijg snel en gemakkelijk overzicht in je zorgverbruik via je persoonlijke omgeving.

Declareren bij Stad Holland

Stad Holland streeft ernaar met zoveel mogelijk zorgverleners de afspraak te maken om zorgkosten rechtstreeks af te rekenen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar. Heeft Stad Holland nog geen afspraak met jouw zorgverlener? Dan krijg je de rekening van je zorgverlener zelf mee. Deze kun je online declareren via de online omgeving of via de app op je telefoon of ipad. Ook is het altijd nog mogelijk je declaratie per post naar Stad Holland te versturen.

Declaratie indienen
OnlineStad Holland online
Via de appMijn Stad Holland
Per postVia het declaratieformulier

Eigen risico gespreid betalen

Via Stad Holland kan je het eigen risico in delen betalen. Het gespreid betalen van je eigen risico kun je aanvragen via de app, je online omgeving of door contact op te nemen met de klantenservice. Wanneer je kiest voor gespreid betalen dien je dit vooraf te doen. Het eigen risico kan in tien termijnen worden betaald. Wanneer je te maken hebt met alleen het verplichte eigen risico (€ 375), betaal je € 37,50 in tien termijnen vooruit. Wanneer je zorgkosten maakt, gaat dit af van je eigen risico en wordt dit verrekend met het bedrag dat je al vooruit hebt betaald. Mocht het blijken dat je minder zorgkosten hebt gemaakt dan het verplichte eigen risico, krijg je het bedrag dat je teveel hebt betaald terug. Geef voor 1 februari aan of je in het nieuwe jaar gebruik wilt maken van gespreid betalen.

Basisverzekering Stad Holland

De basisverzekering is voor iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht. Zorgverzekeraars mogen mensen niet weigeren voor de basisverzekering. De basisverzekering van Stad Holland rekent dezelfde premie voor alle verzekerden. Zo betaalt iedereen per maand een bedrag van € 99,- voor de basisverzekering. Daarnaast geldt er voor de basisverzekering altijd een verplicht eigen risico, dat neerkomt op € 375,-. Stad Holland biedt voor iedere verzekerde een vrije keuze in zorgverlener. Omdat de zorgverzekeraar contracten zegt te hebben met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland is het in de meeste gevallen niet nodig een nota voor te schieten. De dekking van de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde en biedt de meest noodzakelijke zorg. Lees hier welke zorg onder de basisverzekering valt.

Aanvullende verzekering Stad Holland

Zorg die niet of gedeeltelijk vergoed wordt door de basisverzekering, wordt bij Stad Holland in veel gevallen vergoed door aanvullende verzekeringen. Zorg zoals fysiotherapie, tandheelkunde, orthodontie en alternatieve geneeswijzen zijn hier voorbeelden van. Zorgverzekeraars hebben het recht om mensen te weigeren voor de aanvullende verzekering. Stad Holland geeft echter aan iedereen te accepteren voor de aanvullende verzekering en geen vragen over gezondheid te stellen voor acceptatie. Alleen in het geval van het afsluiten van een aanvullende verzekering voor orthodontie geldt de voorwaarde dat de verzekerde ouder moet zijn dan 18 jaar en minstens een jaar een aanvullende verzekering bij de verzekeraar moet aanhouden. Lees hier meer over het vergoedingenoverzicht van Stad Holland.

Gecontracteerde zorgverleners Stad Holland

Zorgverleners waar Stad Holland geen contract mee heeft, maar waar wel een wettelijk maximumtarief voor geldt, worden door de zorgverzekeraar 100% vergoed tot dit maximumbedrag. Uitzondering op deze regel geldt voor een beperkt aantal niet gecontracteerde zorgverleners. Is de zorgverlener van jouw keuze niet gecontracteerd bij Stad Holland? Dan geldt er slechts een gedeeltelijke vergoeding. Om in aanmerking te komen voor deze gedeeltelijke vergoeding behoren de niet-gecontracteerde zorgverleners wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Per zorgsoort gelden andere voorwaarden.

EHIC (Europese zorgpas aanvragen)

Beschik je over een Europese zorgpas? Dan heb je recht op noodzakelijke medische zorg in het buitenland. (de EU-EER-landen, Zwitserland en verdragsland Australië). Dit geldt alleen wanneer de medische behandeling niet het doel van de reis was. Heb je een nieuwe zorgpas? Dan is de achterkant van deze zorgpas vaak al een Europese zorgpas. Beschik je nog niet over een Europese zorgpas van Stad Holland? Vraag deze dan aan via je persoonlijke omgeving of neem contact op met de klantenservice van Stad Holland.

Kind meeverzekeren

Kinderen tot 18 jaar kunnen kosteloos worden meeverzekerd met een van de ouders wanneer deze een verzekering hebben bij Stad Holland. Vanaf 4 maanden na de geboorte dienen kinderen verplicht verzekerd te zijn en kunnen zij bijgeschreven worden op de verzekering van één van de ouders.

Opzeggen Stad Holland zorgverzekering

Wil je je zorgverzekering bij Stad Holland opzeggen? Dan hoor je dit voor 31 december te doen. Wil je al eerder je zorgverzekering bij Stad Holland opzeggen, dan kun je hierover informeren bij de klantenservice van Stad Holland. Over het algemeen gelden er bepaalde voorwaarden waaronder je een zorgverzekering eerder kunt opzeggen:

  • Je wordt 18 en wilt een eigen zorgverzekering afsluiten
  • Je gaat scheiden of zelfstandig wonen en je staat bij iemand anders op de polis ingeschreven. Op het moment dat je een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten kan de oude worden opgezegd.
  • Als de polisvoorwaarden veranderen ten nadele van jou, behalve als de wijziging wettelijk verplicht is.
  • Je bent collectief verzekerd via je werkgever en je begint een dienstverband bij een nieuwe werkgever.

Neem contact op met Stad Holland om te informeren of het mogelijk is om je zorgverzekering op te zeggen.

Contactgegevens Stad Holland

Contact opnemen met Stad Holland kan op verschillende manieren. Voor een antwoord op je vraag kun je terecht bij de afdeling die het beste bij je vraag past. Zie onderstaande tabel.

Algemene contactgegevens
Onderlinge Waarborgmaatschappij
‘Stad Holland Zorgverzekeraar “
U.A.
k.v.k. Rotterdam 24249971
Postbus 295
3100 AG Schiedam
info@StadHolland.nl
Online Contactformulier
Vragen over je polis
Telefoon (010) 2 043 500 *
Fax (010) 2 422 791
Vragen over declaraties
Telefoon (010) 2 466 480 *
Fax (010) 2 043 596
Vragen voor het intermediair
Telefoon (010) 2 466 476 *
Fax (010) 2 043 596

*Openingstijden zijn: ma-vr van 8:00 tot 17:30
De dekking van de basiszorgverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk, in prijs kan deze echter wel verschillen. Wil je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken? Maak dan gebruik van onze zorgvergelijker. Via onze zorgvergelijker krijg je een goed inzicht in welke zorgverzekering de beste prijs biedt voor jouw persoonlijke zorgbehoefte.Zorgverzekeraar Stad Holland vergelijken

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van Stad Holland kun je terecht op de website van Stad Holland. Vergelijk de voorwaarden van Stad Holland met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.