CZ direct zorgverzekering

Contactgegevens
013 - 593 84 00
https://czdirect.cz.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

CZdirect is de online zorgverzekering van zorgverzekeraar CZ, één van de grootste verzekeraars van Nederland. Hierdoor heb je de zekerheid van goede zorg voor een lage prijs en het gemak dat je online alles kunt regelen.

Vergelijk zorgverzekeraar CZdirect

Ieder jaar mag je in november overstappen van zorgverzekeraar. Bij ons kun je de zorgverzekeringen van alle zorgverzekeraars vergelijken, waaronder de basis- en aanvullende verzekeringen van CZdirect. Als een zorgverzekering van CZdirect beter bij je past dan je huidige verzekering kun je via ons gemakkelijk en gratis overstappen. Als je dit voor 31 december doet word je huidige verzekering automatisch voor je opgezegd.

Basisverzekering CZdirect

CZdirect biedt één basisverzekering aan. De inhoud van alle basisverzekeringen zijn hetzelfde, de zorg die wordt vergoed wordt namelijk ieder jaar vastgelegd door de regering. De hoogte van de maandelijkse premie en de zorgkeuze kan per basisverzekering verschillen. De basisverzekering van CZdirect is een naturaverzekering. Dit wil zeggen dat CZdirect contracten heeft afgesloten met een aantal zorgverleners. Als je zorg afneemt van een van deze gecontracteerde zorgverleners krijg je alle kosten vergoed van CZdirect. Neem je zorg af bij een andere zorgverlener waar geen afspraken mee zijn gemaakt, dan krijg je maar 65% van de totale kosten vergoed.

Hinderpaalcriterium

Het kan voorkomen dat je voorkeur hebt voor een bepaalde zorgverlener maar dat CZdirect hier geen afspraken mee heeft gemaakt. Je kunt hier alsnog terecht, alleen zul je 35% van de kosten zelf moeten betalen. Heb je dit geld niet en kun je daardoor niet terecht bij de zorgverlener naar keuze? In dit geval is er sprake van een zogenoemde ‘hinderpaal’ zoals beschreven in het hinderpaalcriterium. Je kunt dan een verzoek indienen voor een extra vergoeding. Deze kan oplopen tot maximaal 10% extra.

CZdirect aanvullende verzekeringen

CZdirect biedt 5 verschillende aanvullende verzekeringen aan, drie samengestelde pakketten en twee tandartsverzekeringen. De samengestelde pakketten verschillen in dekking en prijs; hoe groter de dekking, hoe hoger de premie.

Start

Dit is de meest simpele aanvullende verzekering die een klein aantal extra’s biedt voor een lage prijs. Je bent hiermee onder andere verzekerd voor een extra vergoeding als je gebruikmaakt van spoedeisende zorg of tandartshulp in het buitenland (bovenop de dekking uit de basisverzekering).

Basic

Bij dit pakket krijg je naast de dekkingen van het Start pakket ook een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, anticonceptie, brillen en lezen en een volledige vergoeding voor vaccinaties.

Extra

Het meest uitgebreide pakket biedt dekking voor dezelfde zorg als het Basic pakket, de vergoeding ligt bij dit pakket alleen hoger. Je hebt hiermee recht op een hogere vergoeding voor fysiotherapie, brillen en lenzen en alternatieve geneeswijzen.

De aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden een deel van de tandartskosten en bieden een ongevallen dekking voor mondzorg. Als je schade oploopt aan je gebit door een ongeluk ben je tot €10.000 verzekerd met beide verzekeringen.

Tand 1

Goedkoopste aanvullende tandartsverzekering van de twee met een lagere vergoeding. Een percentage van de tandartskosten wordt vergoed tot een maximum bedrag. Als je de kosten declareert krijg je dus nooit alle kosten terug, maar je kunt wel meerdere rekeningen declareren.

Tand 2

Tandartsverzekering met een uitgebreidere vergoeding voor een hogere premie. Je krijgt ook hier een percentage van de kosten vergoed tot een maximum bedrag. Je krijgt een even groot percentage vergoed als bij de verzekering Tand 1, maar het maximum bedrag is hoger waardoor je meer rekeningen kunt declareren.

Acceptatieplicht

Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht, je kunt iedere basisverzekering kiezen die je graag wilt en de verzekeraar is verplicht om jou als klant aan te nemen. Voor aanvullende verzekeringen geldt deze acceptatieplicht niet. Verzekeraars mogen hiervoor vragen stellen over je medische verleden en kunnen je op basis hiervan weigeren. Maak je veel gebruik van zorg en wil je overstappen naar een nieuwe aanvullende verzekeraar, wacht dan eerst af of je wordt geaccepteerd voordat je je huidige verzekering opzegt.

Leeftijdsgebonden premie

CZdirect maakt voor de hoogte van de premie een onderscheid in leeftijd; jonger dan 30 en ouder dan 30. Dit premie verschil geldt niet voor de basisverzekering en de aanvullende verzekering Start, hiervoor betaalt iedereen hetzelfde. Voor de aanvullende verzekeringen Basic, Extra, Tand 1 en Tand 2 betalen mensen boven de 30 meer premie dan mensen onder de 30. CZdirect hanteert dit verschil omdat mensen onder de 30 gemiddeld minder gebruik maken van zorg dan mensen boven deze leeftijd.

Online gezondheidsadvies

Om ervoor te zorgen dat je zorg kunt krijgen wanneer jou dat uitkomt biedt CZdirect online gezondheidsadvies aan. Via je smartphone kun je ‘App de dokter’ downloaden, hiermee kun je contact leggen met een medisch medewerker. Een makkelijke manier om vragen over zorg te stellen, herhaalrecepten te bestellen en een afspraak met je huisarts te maken. Zo heb je nooit meer te maken met de telefonische wachtrijen bij je eigen huisarts.

Gecontracteerde zorgverleners vinden

Ben je op zoek naar een zorgverlener die een contract heeft afgesloten met CZdirect, maak dan gebruik van de zorgvinder. Hier kun je invullen naar welke soort zorg je op zoek bent en waar je woont. De zorgvinder laat zien welke zorgverleners bij jou in de buurt afspraken hebben gemaakt met CZdirect.

Nota’s declareren

Bij CZdirect kun je alles gemakkelijk online regelen, ook het declareren van nota’s. Dit kun je doen via de app CZdirect Declareren of online via Mijn CZ. Je maakt een foto of scan van de nota en stuurt deze op naar CZdirect. Binnen 10 werkdagen worden de kosten teruggestort op je rekening.

Thuis vaccinaties

Als je naar het buitenland gaat heb je in sommige gevallen vaccinaties nodig om je te beschermen tegen bepaalde ziektes. CZdirect maakt het mogelijk om thuis gevaccineerd te worden. Dit werkt via Thuisvaccinaties.nl, je meld je online aan voor een afspraak, vult een vragenlijst in en een arts van Thuisvaccinaties.nl komt bij je thuis langs wanneer het jou uitkomt. De kosten kun je declareren als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten met vergoeding voor reisvaccinaties.

Medicijnen bestellen

CZdirect werkt met een online apotheek, de medicijnen die je nodig hebt kun je online bestellen en worden thuisgestuurd. Medicijnen die op recept van de dokter zijn worden gratis thuisgestuurd, voor de overige medicijnen moet je soms de verzendkosten betalen afhankelijk van de prijs van de medicijnen. Als de medicijnen meer dan 50 euro kosten is de levering gratis. Je kunt ook altijd terecht bij een apotheek in de buurt als je de medicijnen met spoed nodig hebt.

Eigen risico

Voor de meeste zorg vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico. Dit betekent dat je eerst een vast bedrag uit eigen zak moet betalen voordat je een vergoeding krijgt. Zijn de kosten hoger dan dit bedrag, dan wordt het overige gedeelte vergoed door je zorgverzekeraar. Voor sommige soorten zorg hoef je geen eigen risico te betalen, zoals de huisarts. Het eigen risico is bedoeld om de zorg betaalbaar te houden. Ieder jaar wordt opnieuw overwogen of het jaarlijkse bedrag verhoogd wordt, sinds de invoering van het eigen risico in 2008 was dit ieder jaar het geval. Aan het eind van het jaar zal duidelijk worden of dat ook weer geldt voor volgend jaar.

Vrijwillig eigen risico bij CZdirect

Naast het verplichte eigen risico bestaat het vrijwillig eigen risico. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen, je krijgt hier een korting op je maandelijkse premie voor terug. Maak je nooit gebruik van zorg uit de basisverzekering dan kan het heel voordelig zijn om je eigen risico te verhogen, de korting kan oplopen tot wel 20 euro per maand. Bij CZdirect kun je kiezen om je eigen risico te verhogen met 500 euro. Let er wel op dat je het hele eigen risico direct beschikbaar moet hebben voor het geval er toch iets gebeurt.

Eigen risico gespreid betalen

CZdirect maakt het mogelijk om het verplicht eigen risico gespreid te betalen. Dit kan een goede optie zijn als je verwacht hoge zorgkosten te gaan maken. Aan het begin van het jaar moet je je aanmelden voor deze regeling, je betaalt in dit geval 10 maanden lang een vast bedrag naast de normale maandelijkse premie. Als aan het eind van het jaar blijkt dat je minder kosten hebt gemaakt krijg je het overige bedrag teruggestort. Je kunt deze regeling alleen toepassen als je niet voor een extra vrijwillig eigen risico hebt gekozen.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de zorgkosten voor mensen die niet genoeg verdienen om de maandelijkse premie te kunnen betalen. Vanaf een bepaald drempelinkomen kom je in aanmerking voor deze toeslag. Controleer of jij hiervoor in aanmerking op de website van de Belastingdienst en vraag het direct aan.

Zorg die bij je past

Het is belangrijk dat je een zorgverzekering hebt die past bij jouw zorgbehoeftes. Maak je bijna geen gebruik van zorg dan kan een basisverzekering met een vrijwillig eigen risico de beste keus zijn. Maak je veel gebruik van zorg en wil je er zeker van zijn dat je niet tegen onverwachts hoge kosten aanloopt, kies dan voor een aanvullende verzekering met dekking voor de zorg die je nodig denkt te hebben.

Zorgverzekering afsluiten

Heb je op een rijtje gezet voor welke zorg je een verzekering wilt afsluiten? Dan kun je verzekeringen met elkaar gaan vergelijken. Past een andere zorgverzekering beter bij je dan je huidige verzekering dan kun je via Overstappen.nl een nieuw zorgcontract afsluiten. Je hebt in dit geval 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je het contract kosteloos en zonder reden ontbinden.

CZdirect zorgverzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeraars

Bij Overstappen.nl kun je de basisverzekering en aanvullende verzekeringen van CZdirect vergelijken met andere zorgverzekeraars. De prijs en dekking wordt voor jou in een overzicht gezet zodat je meteen ziet welke verzekering het voordeligst uit de vergelijking komt. Wil je overstappen van zorgverzekering dan regelt Overstappen.nl dit voor jou.