Menzis zorgverzekering

Contactgegevens
https://www.menzis.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Menzis bestaat uit de zorgverzekeraars Menzis, AnderZorg en Azivo en heeft locaties in Groningen, Wageningen en Enschede. Menzis heeft bijna 2 miljoen verzekerden en is daarmee een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Je kunt bij Menzis kiezen tussen een natura- of restitutiepolis.

Menzis coöperatie

Menzis is een coöperatie met leden (de verzekerden). De Ledenraad is het hoogste orgaan van zorgverzekeraar Menzis en beslist mee bij veel van de besluiten die Menzis neemt. Menzis heeft als coöperatie geen aandeelhouders en dus geen winstoogmerk. Gemaakte winsten worden in de zorg geïnvesteerd en ze worden gebruikt om de zorgpremie betaalbaar te houden.

Menzis basisverzekering

Menzis biedt haar klanten drie verschillende soorten basisverzekeringen. Vanuit de basisverzekering worden huisartskosten, geneesmiddelen, behandelingen en verblijf in het ziekenhuis en tandheelkundige zorg tot 18 jaar vergoed. De basisverzekeringen die Menzis biedt:

  • Menzis Basis Voordelig
  • Menzig Basis
  • Menzis Basis Vrij

Menzis Basis Voordelig  (naturapolis)

Met de Menzis Basis Voordelig basisverzekering heb je ruime keuze uit goede zorgaanbieders. Als je naar zorgaanbieders buiten het contract gaat krijg je maximaal 65% vergoed. Je kunt alles eenvoudig online zelf regelen.

Menzis Basis (naturapolis)

Bij de Menzis Basis polis heb je ook een ruime keuze uit goede zorgaanbieders. Als je naar zorgaanbieders gaat buiten je contract krijg je altijd maximaal 75% van de zorgkosten vergoed. Je kunt zelf alles eenvoudig en online regelen en daarnaast kun je ervoor kiezen om persoonlijk contact op te nemen.

Menzis Basis Vrij (restitutie)

Kies je voor de Menzis Basis Vrije polis? Dan heb je keuze uit alle zorgaanbieders met- of zonder contract en krijg je 100% je zorgkosten vergoed. (marktconform tarief) Bij deze restitutie polis kun je er zelf voor kiezen online alles te regelen, maar staat er ook altijd persoonlijk advies voor je klaar.

Bekijk hier de zorgverzekeringskaart van de basisverzekering Basis Voordelig, Basis, en Basis Vrij.

Menzis aanvullende verzekering

De aanvullende zorgverzekeringen van Menzis vergoeden zorgkosten die in de basisverzekering niet of gedeeltelijk zijn opgenomen. Bijvoorbeeld alternatieve behandelwijzen, psychologische zorg en fysiotherapie. Menzis biedt ook tandartsverzekeringen en een jongerenverzekering aan.

Naast de basisverzekeringen kun je kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen:

  • ExtraVerzorgd 1
  • ExtraVerzorgd 2
  • ExtraVerzorgd 3

ExtraVerzorgd 1

Heb jij geen vergoeding nodig voor een bril of lenzen, maar wil je wél gebruikmaken van fysiotherapie, voetzorg en 100% vergoeding voor voorbehoedsmiddelen? Dan is deze aanvullende verzekering geschikt voor jou.

ExtraVerzorgd 2

Heb jij het aankomende zorgjaar vergoeding nodig voor brillen of lenzen, voetzorg, fysiotherapie of alternatieve zorg en wil je 100% vergoeding op voorbehoedsmiddelen? Dan kun je kiezen voor ExtraVerzorgd 2.

ExtraVerzorgd 3

Weet je zeker dat je het komende zorgjaar veel gebruik gaat maken van fysiotherapie, voetzorg, alternatieve zorg en wil je ook 100% vergoeding op voorbehoedsmiddelen? Dan zit je met de aanvullende verzekering ExtraVerzorgd 3 zeker goed.

Tandartsverzekering

Met de aanvullende tandartsverzekering krijg je net iets meer vergoeding voor je kosten dan voor de kosten die je maakt bij de tandarts met een basisverzekering. De basisverzekering vergoedt vooral tandartskosten voor verzekerden tot 18 jaar. Ben je boven de 18 jaar en weet je dat je het komende zorgjaar te maken zult krijgen met tandartskosten zoals orthodontie en kronen? Dan is het verstandig een tandartsverzekering af te sluiten. Met de tandartsverzekeringen van Menzis krijg je tot maximaal 750,- euro vergoed.

Je hebt drie verschillende tandartsverzekeringen:

  • TandVerzorgd 250
  • TandVerzorgd 500
  • TandVerzorgd 750

Welke tandartsverzekering je moet nemen hangt helemaal af van je specifieke wensen en behoeften. Met alle drie de verzekeringen krijg je controles vergoed. De maximale vergoeding voor alle tandheelkundige behandelingen verschilt per verzekering tussen de 250,- en 750,- euro. Voor overige behandelingen zoals vullingen en verdovingen krijg je bij iedere aanvullende verzekering 80% vergoed. Wil je een vergoeding voor orthodontie? Dan is het verstandig te kiezen voor TandVerzorgd 750.

Tip: Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis worden meeverzekerd in de aanvullende verzekeringen.

Eigen risico gespreid betalen

Menzis biedt de mogelijkheid om het verplichte eigen risico van €385 gespreid te betalen. Als je verwacht gebruik te gaan maken van het eigen risico, maar je wilt het bedrag niet in één keer betalen, dan kun je hiervoor kiezen. Wil je gebruikmaken van de regeling gespreid betalen, dan meld je je voor 31 januari aan via Menzis. In 10 termijnen zal er €38,50 van je rekening worden afgeschreven. Als je in het nieuwe jaar niet van het hele verplichte eigen risico gebruik hebt gemaakt dan krijg je het overgebleven bedrag in het nieuwe jaar teruggestort. Let op: Je kunt deze regeling niet aanvragen als je hebt gekozen voor een verhoogd vrijwillig eigen risico.

Zorgverzekering onder de loep

Niet helemaal tevreden over je huidige zorgverzekering? Vul nu je gegevens in onze zorgvergelijker in en kom erachter welke verzekering bij je past.

Extra’s Menzis zorgverzekering

De Overheid bepaalt op welke zorg je met een basisverzekering kunt rekenen. Menzis zorgverzekering biedt geheel gratis nog extra zorg, zoals bijvoorbeeld Topzorg bij borstkanker en goed advies van een zorgmakelaar.

Vergelijken, besparen en overstappen

Overstappen.nl vergelijkt alle Nederlandse zorgverzekeraars waaronder Menzis. Wil je besparen op de kosten van je zorgverzekering? Ga dan naar onze zorgvergelijker en vul je gegevens in. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Overstappen.nl zorgt ervoor dat je oude polis wordt beëindigd. Ga naar onze zorgvergelijker om onder andere de zorgverzekering van Menzis te vergelijken.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.