ONVZ zorgverzekering

Contactgegevens
030 639 62 22
https://www.onvz.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Zorgverzekeraar ONVZ verzorgt zorgverzekeringen, preventie-, verzuim- en inkomensverzekeringen. Dit doet ONVZ in samenwerking met verzekeringsadviseurs in het hele land. Er werken ongeveer 400 medewerkers bij ONVZ en ruim 400.000 Nederlanders hebben een ONVZ zorgverzekering. ONVZ is opgericht in 1933 en handelt zonder winstoogmerk.

Basisverzekering ONVZ

In Nederland is iedereen verplicht een basisverzekering af te sluiten. ONVZ biedt een Vrije Keuze Basisverzekering, met optimale vrijheid in de keuze van je arts (restitutiepolis).
De Vrije Keuze Basisverzekering van ONVZ vergoedt de meest voorkomende medische kosten zoals die van de huisarts, specialist, ziekenhuisopname en geneesmiddelen. Naast dat alle vergoedingen in de basisverzekeringen door de overheid worden bepaald en dus gelijk zijn bij iedere basisverzekering, biedt ONVZ toch nog wat extra’s; zij geven je de mogelijkheid om je arts en ziekenhuis zelf te kiezen.

Eigen risico

Je kunt zelf de hoogte van je vrijwillig eigen risico bepalen. Je kunt een bedrag kiezen tot 500,- euro. Hoe hoger je bedrag, hoe lager de maandelijkse premie van de basisverzekering wordt.

Aanvullende verzekering

ONVZ heeft diverse aanvullende verzekeringen:

 • Startfit;
 • Extrafit;
 • Benfit;
 • Optifit;
 • Topfit;

Startfit
Heb je alleen fysiotherapie nodig in je aanvullende verzekering? In het pakket van Startfit ben je verzekerd voor 9 behandelingen.

Extrafit
Met Extrafit ben je verzekerd voor acnebehandeling, alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie voor 9 behandelingen.

Benfit
Met Benfit ben je verzekerd voor acnebehandeling, alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie voor 12 behandelingen.

Optifit
Met het aanvullende pakket Optifit ben je verzekerd voor acnebehandeling, alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie voor 35 behandelingen.

Topfit
Met het aanvullende pakket Topfit ben je verzekerd voor acnebehandeling, alternatieve geneeswijzen en 18 manuele therapie behandelingen.

Tandartsverzekering

Bij ONVZ heb je vier tandartsverzekeringen:

 • Tandfit A
 • Tandfit B
 • Tandfit C
 • Tandfit D (alleen in combinatie met topfit)

Tandfit A
Je bent verzekerd voor ongevallen met een dekking tot maximaal 2500,- euro. Daarnaast ben je voor 75% verzekerd voor je tandartskosten tot 250,- euro per jaar.

Tandfit B
Je bent verzekerd voor ongevallen met een dekking tot maximaal 5000,- euro. Daarnaast ben je voor 75% verzekerd voor je tandartskosten tot 750,- euro per jaar.

Tandfit C
Je bent verzekerd voor ongevallen met een dekking tot maximaal 5000,- euro. Daarnaast ben je voor 75% verzekerd voor je tandartskosten tot 1500,- euro per jaar.

Tandfit D (alleen in combinatie met topfit)
Je bent verzekerd voor ongevallen met een dekking tot maximaal 5000,- euro. Daarnaast ben je voor 100% verzekerd voor je tandartskosten tot 1500,- euro per jaar.

Privé zorgpakket

ONVZ biedt naast de aanvullende verzekeringen ook nog een extra pakket; het Privé zorgpakket.

Het Privé zorgpakket bestaat uit:

 • Privé kamer
 • Zorg Luxe
 • Zorg Assistent
 • Zorg Totaal

Rust en privacy zijn erg belangrijk als je wordt opgenomen in het ziekenhuis of een operatie moet ondergaan. Met het Privé Zorgpakket weet je zeker dat je nog maar één ding aan je hoofd hebt: zo snel mogelijk beter worden.

ONVZ Zorgpas

ONVZ maakt het zijn klanten gemakkelijk door de online service die zij aanbieden. Zo biedt ONVZ gratis een mobiele applicatie voor de smartphone (iPhone en Android). De ONVZ Zorgpas app geeft een globaal overzicht van de vergoedingen van de zorgverzekeringen van ONVZ. De Zorgpas app is geen vervanging van de plastic zorgpas. Die moet je gewoon nog meenemen als je naar bijvoorbeeld de huisarts of de tandarts gaat.

Unieke collectieve korting op je zorgverzekering

Overstappen.nl biedt unieke kortingen waarvoor iedereen in aanmerking komt. Overstappen.nl streeft ernaar om voor zoveel mogelijk zorgverzekeringen collectieve kortingen aan te kunnen bieden. Dit maakt het nog meer de moeite waard om gebruik te maken van onze zorgvergelijker.

ONVZ zorgverzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeraars

Vergelijk de ONVZ zorgverzekering op prijs en dekking met de zorgaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Door zorgverzekeringen te vergelijken, zie je meteen hoeveel euro’s je per jaar bespaart. Kies de voordeligste zorgverzekering voor jouw situatie en Overstappen.nl regelt een zorgeloze overstap naar de nieuwe zorgverzekeraar.