AnderZorg zorgverzekering

Contactgegevens
088 222 4422
https://www.anderzorg.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Over Anderzorg

Anderzorg is onderdeel van zorgverzekeraar Menzis. Het is een prijsvechter die ernaar streeft om de goedkoopste basisverzekering aan te bieden. Anderzorg biedt een gunstige verzekering voor verzekerden die een lage premie willen betalen met een maximaal eigen risico. Anderzorg is een naturaverzekering waarbij je een ruime keuze hebt uit gecontracteerde zorgaanbieders. De verzekeringen van deze zorgverzekeraar kun je alleen online afsluiten.

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Je kunt al je gegevens inzien en wijzigen op de website van Anderzorg op je persoonlijke MijnAnderzorg pagina. Je logt in met je DigiD code. Dit is de veilige digitale manier van identificeren die door de overheid beschikbaar is gemaakt. Als je nog geen DigiD hebt, kun je deze hier aanvragen. Je kunt 24 uur per dag inloggen op deze pagina.

Anderzorg app

AnderZorg is een zorgverzekeraar die het verzekerden gemakkelijk maakt door online services aan te bieden. Zo biedt Anderzorg gratis een mobiele applicatie voor de smartphone (iPhone en Android). De Anderzorg app kun je gebruiken om zorgkosten te declareren. Je fotografeert simpelweg je nota en verstuurt dan de declaratie via je telefoon.

Declareren bij Anderzorg

Om een vergoeding te krijgen voor de gemaakte zorgkosten, moet je je rekeningen declareren bij je zorgverzekeraar. Anderzorg biedt een aantal mogelijkheden om de zorgkosten te declareren:

Declaratie indienen
OnlineMijnAnderzorg
Mobiele appVoor Iphone en Ipad
Voor Android
Per postVia het declaratieformulier

Gespreide betaling verplicht eigen risico

Bij Anderzorg kun je ervoor kiezen om het verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen als je verwacht gebruik te gaan maken van het eigen risico maar je niet het hele eigen risico van €385 in één keer wilt betalen. Je kunt je tot 31 januari 2018 aanmelden voor de regeling gespreid betalen verplicht eigen risico. Vanaf februari wordt dan 10 keer €38,50 van je rekening afgeschreven. Gebruik je toch niet het hele eigen risico in 2019, dan krijg je het resterende bedrag automatisch teruggestort.

Basisverzekering Anderzorg

De basisverzekering van Anderzorg met het verplicht eigen risico heeft een maandelijkse premie van € 102,-. Je kunt dit bedrag verlagen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Met een maximaal vrijwillig eigen risico betaal je een maandelijkse premie van € 78,-. Bekijk hier de zorgverzekeringskaart.

Basisverzekering Maandelijkse premie
Verplicht eigen risico € 385€ 108
Verplicht eigen risico € 385 + vrijwillig eigen risico € 100 – € 400€ 104 – € 92
Verplicht eigen risico € 385 + maximaal vrijwillig eigen risico € 500€ 83

Aanvullende verzekering Anderzorg

Bij Anderzorg kun je zelf je aanvullende verzekering samenstellen.

Aanvullende verzekeringen Maandelijkse premie
Zelf samenstellen
Fysiotherapie 6 behandelingen€ 4,95
Tandheelkunde 75% tot €250€ 10,50
Tandheelkunde 75% tot €500€ 29,95
Buitenland & Tandongeval€ 0,95

Gecontracteerde zorgverleners

Anderzorg heeft met veel zorgverleners een contract afgesloten, waardoor je als verzekerde bij Anderzorg een ruime keuze hebt uit zorgverleners. Je kunt de gecontracteerde zorgverleners opzoeken in de zorgvinder van Anderzorg.

Europese zorgpas (EHIC)

Als je naar het buitenland gaat heb je met de Europese zorgpas recht op dezelfde noodzakelijke medische zorg als de inwoners van het bezochte land, zonder dat je de kosten hiervan hoeft voor te schieten. De rekening wordt dan rechtstreeks naar je zorgverzekeraar verstuurd. Je kunt deze EHIC om de twee jaar gratis aanvragen bij Anderzorg. Je krijgt de pas binnen maximaal 8 dagen thuisgestuurd. Je kunt de pas ook rechtstreeks aanvragen op www.ehic.nl. Bij de nieuwere pasjes is één kant van je pas vaak al een EHIC pasje.

Kind meeverzekeren

Iedereen in Nederland moet verplicht een basiszorgverzekering hebben. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Als je kind wordt geboren heb je maximaal 4 maanden om hem of haar bij te schrijven op je zorgverzekering. Het kind heeft dan recht dezelfde basis- en aanvullende verzekeringen die de desbetreffende ouder heeft afgesloten. Via MijnAnderzorg kun je zelf je kind bijschrijven op je eigen zorgpolis.

Gedurende het jaar overstappen van zorgverzekeraar

Je bent in principe voor een heel kalenderjaar verzekerd bij een zorgverzekeraar. Je kunt voor 31 december opzeggen en in het nieuwe jaar naar een andere zorgverzekering overstappen. Er zijn ook een aantal redenen waarom je gedurende het jaar mag opzeggen;

  • Je bent 18 jaar geworden en wilt een eigen polis.
  • Bij een echtscheiding of als je zelfstandig gaat wonen en je stond bij iemand anders op de polis ingeschreven. Als je zelf een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten mag de verzekeringnemer jouw vorige verzekering opzeggen.
  • Als de polisvoorwaarden van je verzekering veranderen in jouw nadeel. Dit geldt niet als het een wettelijk verplichte wijziging is.

Opzeggen Anderzorg zorgverzekering

Opzeggen bij Anderzorg kan per post of via het online formulier. Je moet hierin de volgende gegevens vermelden:

  • Voor- en achternaam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Verzekerdennummer
  • Welke verzekerde(n) willen opzeggen
  • Welke verzekering opgezegd moet worden
  • Bij opzegging tijdens het jaar moet een reden worden opgegeven

Wanneer je het formulier per post opstuurt, kan dit naar het volgende adres:
Anderzorg
Postbus 1177
7500 BD Enschede

Contactgegevens Anderzorg

Wil je contact opnemen met Anderzorg om een vraag te stellen, dan kun je dit op verschillende manier doen:

Contactgegevens Anderzorg
Websitewww.anderzorg.nl
Telefoonnummer088 222 44 22
Whatsapp06 – 57 58 84 58
Twitterwww.twitter.com/Anderzorg
Postadres declaratieformulierenPostbus 1177, 7500 BD Enschede

Anderzorg vergelijken met andere zorgverzekeraars?

Wil je weten of Anderzorg de beste zorgverzekering heeft voor jou? Je kunt de zorgverzekeringen vergelijken met onze zorgvergelijker. Je krijgt dan direct een overzicht en kunt de zorgverzekering kiezen die het best bij jou past. Overstappen regelt de overstap voor je.

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van Anderzorg kun je terecht op de website van anderzorg.nl. Vergelijk de voorwaarden van Anderzorg met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van Anderzorg kun je terecht op de website van anderzorg.nl. Vergelijk de voorwaarden van Anderzorg met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.