Zorgverzekering ouderen vergelijken | Beste voor 55+

Zorgverzekering ouderen vergelijken

 • Vergelijk alle 56 zorgverzekeringen
 • Bespaar tot € 300,- op je premie
 • Extra kortingen tot 20%

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3186 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  10 uur geleden
  Overzichtelijk

  Overzichtelijk. Duidelijk wat de te kiezen providers bieden

  En. Sanders
  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  Overstappen fluitje van een cent

  Overstappen fluitje van een cent via Overstappen.nl. Scherpte tarieven, zelfs beter als je het vergelijkt met wat de aanbieder zelf biedt. Duidelijk wat je moet invullen en wat de nieuwe kosten worden. Aanrader dus om te gebruiken voor je overstap.

  Emiel
  Star on Star on Star on Star on Star on
  15 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Ging super makkelijk en heel snel. Geen moeilijke vragen invullen enzo.

  Bjorn
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3186 reviews

  Snel navigeren naar

  Zorgen moet je doen, niet maken

  Wat is de beste zorgverzekering voor ouderen 2024?

  Een zorgverzekering afsluiten voor ouderen roept wellicht extra vragen op. Wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met mijn specifieke behoeften in deze levensfase? En accepteert elke zorgverzekeraar mij als 55-plusser? Iedereen verdient kwaliteit van leven, de juiste zorg ontvangen is belangrijk om goed voor de (oude)dag te komen.

  Wat voor jou als oudere de beste zorgkeuze is, is persoonlijk. Er is geen gouden standaard voor iedereen. Het is afhankelijk van jouw unieke wensen en behoeften. Daarnaast heb je als oudere vaak meerdere aanvullende dekkingen nodig dan een jonger iemand, denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie en een personenalarmering. Met onze vergelijker vind je gemakkelijk een zorgverzekering die bij jou zorgbehoefte past.

  tip

  Tip voorafgaand aan het invullen van de zorgvergelijker:

  Het loont om goed uit te zoeken welke eisen je stelt aan aanvullende verzekeringen. De goedkoopste zorgverzekeringen zijn niet voor iedere 55+ de beste keuze. Zo kan het zijn dat jouw zorgwens niet in de dekking valt met als gevolg een dure rekening voor je ziektekosten.


  De voordelen van Overstappen.nl

  • Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • Vergelijk alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Einde aan de collectieve korting

  Per 1 januari 2023 is de collectiviteitskorting afgeschaft. Het extra voordeel van 5% korting op de premie van de basisverzekering komt hiermee te vervallen. Met het vervallen van de collectieve korting is het dit jaar nog belangrijker geworden om verschillende verzekeraars te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de best passende zorgverzekering hebt tegen de laagste prijs.

  Collectie korting zorgverzekering

  Welke soorten 55+ zorgverzekeringen zijn er?

  Naarmate we ouder worden, brengen we vaker een bezoek aan de dokter. Je lichaam verandert en het werkt niet meer zoals je van vroeger gewend bent. In Nederland is er een ruim zorgaanbod aanwezig om je te ondersteunen wanneer de fysieke gezondheid achteruitgaat. De zorgverzekering is opgebouwd uit een basisverzekering en eventueel aanvullende verzekeringen.

  Welke zorg dekt de basisverzekering?

  Voor de basisverzekering moet iedereen zich verplicht verzekeren vanaf 18 jaar. De basisverzekering dekt de meest noodzakelijke medische zorg, zoals een bezoek aan de huisarts en een behandeling in het ziekenhuis.

  Soorten polissen

  Elke verzekeraar biedt dezelfde basisverzekering aan. Maar niet elke zorgverzekeraar dekt alle ziekenhuizen. Dat heeft te maken met de soorten polissen waaruit je kunt kiezen: een restitutie-, natura-, budget- of combinatiepolis. Bij een restitutiepolis heb je volledig vrije zorgkeuze, bij natura is dit ruime zorgkeuze, bij budget een beperkte en combinatie is een combinatie tussen de restitutie- en naturapolis.

  Controleer de zorgverleners

  Kijk de polis goed na voordat je deze afsluit, zodat je niet onverwachts voor kosten komt te staan. Heeft de zorgverzekeraar namelijk geen contract met de zorgverlener naar voorkeur, dan kan het zijn dat het bedrag niet of voor slechts een deel wordt vergoed.
   
  Goed om te weten: met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Dit betekent dat je vrij bent om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat, bijvoorbeeld naar een ziekenhuis of fysiopraktijk in de buurt. We kunnen ons voorstellen dat je als 55+ niet meer ver wilt of kunt reizen voor de zorg die je nodig hebt. In onze vergelijker zie je direct of de verzekeraar van jouw keuze een contract heeft met een ziekenhuis in de buurt.

  Welke zorgverzekeraar vergoedt een personenalarmering voor ouderen?

  Bij een medische indicatie voor een personenalarmering krijg je 100% vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. Hiervoor kom je in aanmerking in geval van een lichamelijke handicap of wanneer gezondheidsproblemen een risico vormen om in een noodsituatie terecht te komen. In sommige gevallen is een verwijzing van de (huis)arts of verpleegkundige nodig.

  Wel of niet aanvullend verzekeren?

  Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, maar het kan wel verstandig zijn. Aanvullende verzekeringen vergoeden meer zorgkosten dan de basisdekking. Wanneer je verwacht veel zorg nodig te hebben adviseren wij te kiezen voor een aanvullende verzekering. Maar reken het goed na, want premies voor aanvullende verzekeringen kunnen soms duurder zijn dan zelf de rekening betalen.

  Ouderenpakket

  Sommige zorgverzekeraars bieden speciale aanvullende verzekeringspakketten voor ouderen aan gericht op de zorgwens van 55-plussers. Hieronder vallen de meest gekozen aanvullende dekkingen, zoals fysiotherapie, hoortoestel, brillen en lenzen, steunzolen en griepprik. Zorgverzekeraar CZ biedt bijvoorbeeld een ouderenpakket aan.

  Let op: niet voor iedere oudere is dit de beste optie. Je wilt namelijk geen premie betalen voor zorg die je niet gebruikt. Omgekeerd wil je wel een aanvullende verzekering voor zorg die je echt nodig hebt. Elke situatie is uniek, dus kijk goed na welk pakket het beste bij je past.


  Veel gekozen aanvullende verzekeringen voor ouderen

  • Geneesmiddelen (niet gedekt door de basisverzekering)
  • Fysiotherapie
  • Mantelzorg
  • Tandheelkundige hulp (kunstgebit)
  • Hoortoestel
  • Personenalarmering
  • Vaccinaties (griepprik)

  Tips bij het vergelijken zorgverzekeringen voor ouderen

  Ons advies om op te letten bij het uitkiezen van je ouderen ziektekostenverzekering. En ook een aantal tips om je te helpen met het besparen van de kosten:

  Kies de juiste zorgpolis

  Kies de juiste zorgpolis

  Bij de basisverzekering heb je de keuze tussen naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis of selectieve polis (ook wel budgetpolis). Heb je een voorkeur voor een specifiek ziekenhuis, arts, therapeut of apotheek, controleer of de verzekeraar hier een contract mee heeft afgesloten. Wil je bij elke zorgverlener terecht kunnen, kies voor een restitutiepolis. Bij dit type zorgpolis heb je vrije zorgkeuze zonder dat het van invloed is op de vergoeding. Is dit minder belangrijk voor je, dan kun je besparen op je premie door te kiezen voor de budget- of naturapolis.

  Bekijk de aanvullende zorgbehoefte kritisch

  Bekijk de aanvullende zorgbehoefte kritisch

  Analyseer de huidige gezondheidssituatie en het zorgverleden. Bespreek dit eventueel met partner of familieleden. Kijk naar de afgelopen jaren. Hoeveel heb je werkelijk uitgegeven aan ziektekosten? Wat heb je daarvan teruggekregen vanuit je huidige verzekeraar en wat zou je daarin anders willen voor het komende jaar? Weet je misschien ook al of je van bepaalde zorg meer gebruik zal maken? Sluit de aanvullende dekkingen af op basis van je bevindingen en voorkom over- of onderverzekerd zijn.

  Bepaal de juiste hoogte van het eigen risico

  Bepaal de juiste hoogte van het eigen risico

  Iedereen boven de 18 jaar betaalt minimaal een eigen risico van €385 euro per kalenderjaar. Het eigen risico geldt voor de kosten die worden gemaakt binnen de basisdekking. De eerste €385 kosten die je maakt, betaal je dus zelf. Bij het verhogen van het eigen risico, krijg je korting op de premie. Verhoog alleen als je een spaarpotje hebt om onvoorziene zorgkosten te kunnen betalen. Het zou namelijk kunnen dat de wens om goedkoper uit te zijn, resulteert in onderaan de streep concluderen dat het de duurdere optie was. Bij een chronische ziekte of bij hoge ziektekosten om andere redenen, raden wij aan voor het laagste eigen risico te gaan.

  Maak ieder jaar een vergelijking

  Maak ieder jaar een vergelijking

  Een gemakkelijke en lonende tip is om elk jaar te vergelijken. Vergelijken is gratis en niet bindend. Het aanbod binnen een verzekeraar verandert, je zorgwens verandert en je leert van voorgaande zorgjaren. We weten dat het spannend kan zijn om over te stappen. We moedigen je toch aan om elk jaar in ieder geval te checken of je niet onnodig te veel zorgpremie te betaalt. Wil je niet overstappen? Kijk dan of je goedkoper uit kunt zijn bij je eigen verzekeraar. Misschien zijn er pakketten die goedkoper zijn en beter bij je zorgvraag passen.

  Betaal de premie per jaar

  Betaal de premie per jaar

  Als afsluiter een algemene tip voor alle verzekerden om de premie jaarlijks vooruit te betalen. Zo krijg je korting op je premie en ben je goedkoper uit. De korting verschilt per zorgverzekeraar en kan oplopen tot 3%. Is het financieel mogelijk het bedrag in 1x te betalen, is dit een snelle manier om te besparen op je premie.

  Vind gemakkelijk een zorgverzekering die bij jouw zorgbehoefte past

  • voordeel

   Altijd de beste deal

  • voordeel

   Meest complete aanbod

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  Zorgverzekering vergelijken

  Wat is de goedkoopste ouderen zorgverzekering?

  Er is geen eenduidig antwoord op bovenstaande vraag. Er is namelijk niet één specifieke ouderen zorgverzekering die voor iedereen de goedkoopste zorgverzekering is. Het hangt echt van jouw persoonlijke zorgbehoefte af. Gelukkig vind je met behulp van onze vergelijker gemakkelijk en snel een zorgverzekering die bij jou past.


  Word ik als 55-plusser altijd geaccepteerd bij mijn zorgverzekeraar?

  Verzekeraars zijn verplicht iedereen, ongeacht de leeftijd en het zorgverleden, te accepteren voor de basisverzekering. Bij de meeste verzekeraars word je ook als 55+ direct geaccepteerd voor aanvullende verzekeringen. In geval van uitgebreide aanvullende dekkingen zoals tandarts en fysiotherapie, kan het zijn dat de verzekeraar een uitgebreide vragenlijst stuurt over je medische status. Op basis van de antwoorden zal de zorgverzekeraar je accepteren of weigeren.

  De zorgverzekeraar kan je ook een lagere dekking aanbieden. Zeg dus altijd pas de vorige zorgverzekeraar op nadat je nieuwe zorgverzekering is geaccepteerd. Je kunt overigens bij verschillende verzekeraars zijn ondergebracht voor de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. In de zorgvergelijker kun je filteren op verzekeringen met een directe acceptatie.


  Waarom je ouderen zorgverzekering vergelijken bij Overstappen.nl?

  Bovenstaande is een terechte vraag en leggen we je graag uit. Het voordeel van vergelijken middels onze zorgvergelijker is dat in één overzicht de verschillende zorgverzekeraars en zorgverzekeringen worden getoond. Zo kun jij op basis van je wensen en behoeften de beste ouderen zorgverzekering selecteren. Onze zorgvergelijker is onafhankelijk. Wat inhoudt dat wij geen onderdeel zijn van de verzekeraars. De resultaten in de vergelijker zijn enkel gebaseerd op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.


  Meer lezen over de zorgverzekering?

  Basisverzekering

  Hoe zit het met de basisverzekering? Op deze pagina leren wij je de basis van de basisverzekering, zodat je altijd weet waar je mee begint. Deze zorgverzekering is voor iedereen verplicht.

  Basisverzekering vergelijken

  Aanvullende verzekering

  Aanvullende informatie over de aanvullende verzekeringen nodig? We geven je eerlijk advies over wanneer je dit wel of niet nodig hebt. De aanvullende verzekering is namelijk optioneel.

  Aanvullende verzekering vergelijken

  Zorgverzekering 2024

  Op deze pagina lees je informatie over de zorgverzekering voor 2024 en kun je direct een vergelijking maken.

  Zorgverzekering vergelijken

  Restitutiepolis

  Liever zelf bepalen welke zorgverlener je kiest? Met deze restitutiepolis verzekering heb je altijd vrije zorgkeuze. Let op, niet alle zorgverzekeraars bieden deze polis aan.

  Restitutiepolis vergelijken

  Budgetpolis

  Het is geen toeval dat dit vaak wordt gekozen studenten of mensen die over het algemeen weinig zorg nodig hebben. Voor meer informatie ga je naar deze pagina over de budgetpolis.

  Budgetpolis vergelijken

  Naturapolis

  De naturapolis is een populaire keuze. Je krijgt hiermee een beperkte zorgkeuze met de mogelijkheid tot een gedeeltelijke vergoeding. Lees hier meer over bij welke zorgaanbieders je terecht kan.

  Naturapolis vergelijken

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten