FBTO zorgverzekering

FBTO

Contactgegevens
058-2345678
info@fbto.nl
www.fbto.nl
Vergelijk zorgverzekeringen

Snel navigeren naar

Over FBTO

FBTO is in 1956 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Leeuwarden. FBTO is een verzekeraar met veel verschillende verzekeringen. Naast zorgverzekeringen biedt FBTO ook andere verzekeringen aan, zoals een autoverzekering en een woonverzekering. FBTO is onderdeel van het Achmea-concern, waaronder ook Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, Avéro, OZF en De Friesland vallen.

FBTO zorgpremie 2023

De zorgpremie van FBTO voor 2023 is nog niet bekend, zodra wij dit weten zullen we de nieuwe zorgpremies aan de tabel hieronder toevoegen.

JaarNaturaRestitutie
2023€ n.n.b.€ n.n.b.
2022€ 125,95€ 132,95
2021€ 122,50€ 128,50

Premie berekenen

Basisverzekering FBTO

FBTO biedt twee basisverzekeringen aan. Ze bieden er een aan in de vorm van een naturapolis en de ander in de vorm van een restitutiepolis. Als je kiest voor de basisverzekering, krijg je automatisch een naturapolis. Hierbij dekken ze tot 75% van de gemiddelde kosten, wanneer je naar een zorgverlener gaat zonder contract. Kies je voor de Vrije keuze zorgverlener, dan krijg je een restitutiepolis. In dit geval vergoed FBTO het maximum tarief dat op dat moment is vastgesteld voor die behandeling/zorg.

Aanvullende zorgverzekering FBTO

De aanvullende verzekeringen van FBTO kies je tegelijk met je basisverzekering. FBTO biedt geen uitgebreide aanvullende pakketten aan. Zij laten jou zelf de keuze maken welke aanvullende modules passen bij de zorg die jij nodig hebt. Je krijgt de keuze uit zes verschillende aanvullende polissen. Voor aanvullende zorg in Nederland heb je de keuze uit vier modules:

  • Tand, Spieren & Gewrichten
  • Gezichtszorg & Orthodontie
  • Zorg & Herstel.

Deze sluit je tegelijk af met je basisverzekering en lopen het hele jaar door.

Bedenk je je later in het jaar dat je nog een verzekering nodig hebt dan geeft FBTO je keuze uit twee polissen:

  • Zorg in het buitenland
  • Tand ongeval

Deze kan je aanzetten wanneer je wilt via MijnFBTO en gaat in op de 1e van de volgende maand en lopen door tot 31 december.

Opzeggen van je FBTO zorgverzekering

Wanneer je jouw zorgverzekering bij FBTO wil opzeggen, moet je dit voor 31 december doen. Dit kan met de live chat op de website.
Als je wilt overstappen van zorgverzekering moet je dit ook voor 31 december doen. Via onze overstapservice kan je makkelijk overstappen. Je nieuwe verzekeraar zegt dan voor jou je huidige verzekering op.

FBTO zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeraars

Wil je de zorgverzekering afsluiten die het beste bij jou past? Dan kun je de zorgverzekeringen van FBTO vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. Je kunt dit doen door je gegevens in te vullen in onze zorgvergelijker. Je krijgt dan direct een overzicht en kunt de zorgverzekering afsluiten die jij wilt.

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.