Tijdelijke autoverzekering

Ben je op zoek naar een tijdelijke autoverzekering? Dan wil je waarschijnlijk weten of het mogelijk is om zo’n verzekering af te sluiten en hoe dit precies werkt. Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over het aanvragen en afsluiten van een tijdelijke autoverzekering.

Wat is een tijdelijke autoverzekering?

Een tijdelijke autoverzekering is een verzekeringspolis die voor een beperkte periode van toepassing is, meestal voor enkele dagen tot enkele weken. Deze verzekering wordt vaak gebruikt wanneer je een auto tijdelijk wilt verzekeren voor specifieke situaties, zoals:

Autoverhuur

Autoverhuur

Als je een auto huurt voor een korte periode, kun je een tijdelijke verzekering afsluiten om jezelf te beschermen tegen aansprakelijkheid en schade tijdens de huurperiode.

Uitlenen van de auto

Uitlenen van de auto

Als je jouw auto tijdelijk aan iemand anders uitleent, bijvoorbeeld aan een familielid of vriend, kun je een tijdelijke verzekering overwegen om ervoor te zorgen dat ze voldoende verzekerd zijn. Zo’n verzekering wordt ook wel een leenautoverzekering genoemd.

Tijdelijk gebruik

Tijdelijk gebruik

In sommige gevallen wil je misschien een auto voor een korte periode gebruiken, bijvoorbeeld tijdens vakanties of speciale gelegenheden. Een tijdelijke verzekering kan in dit geval handig zijn.


Tijdelijke autoverzekering afsluiten

Via Overstappen.nl kun je geen tijdelijke autoverzekeringen vergelijken. Je kunt bij ons wel reguliere autoverzekeringen vergelijken die dagelijks opzegbaar zijn. Op die manier zou je toch een ‘tijdelijke autoverzekering’ via onze vergelijker kunnen aanvragen. Wil je liever een autoverzekering voor 1 dag of een leenautoverzekering? Dan kun je het beste bij de verzekeraar zelf een tijdelijke autoverzekering afsluiten.

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar gemiddeld €265,- per jaar
Onze klanten zeggen:

Tijdelijke autoverzekering voor eigen auto

Ben je van plan om je auto tijdelijk niet te gebruiken? Bijvoorbeeld wanneer je een cabrio hebt die je alleen tijdens de zomermaanden gebruikt? Dan zou het zonde zijn om ook nog de rest van het jaar premie te betalen voor je autoverzekering. In dit geval kun je ervoor kiezen om je auto te schorsen. Wanneer je jouw auto schorst, ben je tijdelijk niet meer verplicht om een verzekering af te sluiten, om motorrijtuigenbelasting te betalen en om een APK te laten doen.

Maar let op: je mag met je geschorste auto niet meer op openbare wegen rijden. Voor meer informatie kun je terecht op onze auto schorsen pagina.

Tijdelijke autoverzekering

Tijdelijke autoverzekering voor oldtimer

Ben je in het bezit van een oldtimer? Dan kun je hiervoor een speciale oldtimerverzekering afsluiten. Meer informatie hierover lees je op onze oldtimerverzekering pagina.

Tijdelijke autoverzekering

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.