All risk autoverzekering

Rijd je sinds kort rond in een gloednieuwe bolide? Dan is een WA-verzekering met volledig casco de beste optie. In de volksmond wordt vaak gesproken over een all risk autoverzekering. Alle risico’s zijn zo’n beetje afgedekt met deze verzekering. Zelfs als je zelf schade aan je auto toebrengt, wordt dit vergoed.

Wat is een all risk autoverzekering?

Een all risk autoverzekering dekt alles wat een verzekering met beperkt casco ook dekt, plus een beetje extra. De verzekering dekt namelijk ook schade die je zelf veroorzaakt. Denk hierbij aan schade door een eenzijdige aanrijding, slippen en te water raken. Ook schade door vandalisme wordt gedekt.

All risk autoverzekering
Vul in en bereken je all risk autoverzekering

Vergoedingen

Een autoverzekering met een all risk dekking betaalt zich vooral uit bij schade door eigen schuld, maar zeker ook bij total loss. In het eerste jaar krijg je meestal de nieuwwaarde uitgekeerd. Daarna verschilt de vergoeding per autoverzekeraar. Sommige verzekeraars blijven de nieuwwaarde maar liefst 2 of 3 jaar vergoeden. Andere verzekeraars kennen een afschrijvingsregeling. In alle andere gevallen vergoeden ze de dagwaarde.

Uitsluiting van de dekking

In sommige gevallen dekt de verzekering de schade niet. Wat bij jouw verzekeraar reden is tot uitsluiting, vind je in de polisvoorwaarden. In de volgende gevallen wordt de schade sowieso niet vergoed:

  • Schade door opzet of roekeloos gedrag
  • Schade door bijvoorbeeld roest of slijtage
  • Rijden onder invloed van drugs en/of alcohol
  • Bestuurder heeft geen geldig rijbewijs
  • Bij gebruik van de auto voor verhuur, wedstrijden of zakelijk personenvervoer

Wanneer kiezen voor een autoverzekering met All risk dekking?

Als je auto jonger is dan 4 jaar kun je sowieso het beste voor een all risk autoverzekering gaan. Omdat deze verzekering een hogere dekking biedt dan andere verzekeringen kun je een duurdere auto ook beter langer volledig verzekerd houden. In geval van een nog lopende financiering is dit ook verstandig. Dan weet je zeker dat je nooit minder uitbetaald krijgt dan je auto daadwerkelijk waard is en blijf je niet met een lening zonder onderpand zitten.

All risk autoverzekeringen vergelijken

Het afsluiten van een autoverzekering is een dure aangelegenheid. Juist daarom is het verstandig autoverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Zo ben je verzekerd van de beste dekking voor de laagste prijs.

Door je gegevens in onze vergelijker in te vullen, vind je direct een verzekering die bij je past. Binnen vijf minuten kan je zo tot wel €200 per jaar besparen.