Heb ik een enkele of dubbele meter?

Heb ik een enkele of een dubbele meter? Dit is een vraag die mensen ons vaak stellen. Hieronder lees je het verschil tussen de twee meters. Zo weet je zeker welke variant jij thuis hebt.

Enkele meter

Wanneer je een enkele meter hebt, dan betaal je voor stroom een standaard tarief. Als je een enkele meter hebt, zie je dat er in je meterkast maar 1 van de 2 stroommeters actief is.

Dubbele meter

Ben je in het bezit van een dubbele meter? Dan zie je dat in je meterkast beide stroommeters in werking zijn. Dan betaal je een piektarief (voor stroomverbruik overdag) en een daltarief (voor je verbruik ‘s nachts). Het daltarief is lager omdat ‘s nachts stroom goedkoper is. Overdag is er meer vraag naar stroom en is het piektarief dus hoger.

Wat is voordeliger: een enkele of dubbele meter?

De verschillen tussen een enkel tarief en dubbele tarieven zijn tegenwoordig niet groot meer. Dubbele tarieven zijn daarom niet veel voordeliger dan een enkel tarief. Als je ‘s avonds/’s nachts en in het weekend meer stroom verbruikt dan overdag dan kunnen dubbele tarieven voor jou voordeliger zijn. Vraag wel altijd na bij de leverancier hoe laat het nachttarief ‘s avonds ingaat.

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.