Kan ik stroom en gas bij 2 verschillende leveranciers afnemen?

Ja, dat kan. Je kan met behulp van de filter in onze vergelijker aangeven wat je wil vergelijken: alleen gas, alleen elektriciteit of gas én elektriciteit. Op die manier kun je gas en elektriciteit van verschillende leveranciers afnemen.

Vergelijk energieleveranciers

Wanneer neem je alleen stroom af?

Als je in een huis woont dat gasloos is of bijvoorbeeld is aangesloten op blok- of stadsverwarming, dan heb je alleen een energiecontract nodig voor stroom. Bij het invullen van onze vergelijker kies je dan voor ‘alleen stroom‘.

Wanneer neem je alleen gas af?

Er zijn verschillende redenen om een contract voor alleen gas af te sluiten. Bijvoorbeeld wanneer je een dynamisch energiecontract voor je elektriciteit hebt, maar je voor je gastarieven liever zekerheid wilt. Een andere reden is dat sommige energieleveranciers scherpe stroomtarieven hebben maar een hoge gastarieven. In dat geval kun je er ook voor kiezen om een apart gascontract af te sluiten bij een andere leverancier met de voordeligste gastarieven. Bij het invullen van onze vergelijker kies je dan voor ‘alleen gas’.

Energie-expert Tom

“Om je een gerichte aanbieding te geven in onze vergelijker vragen wij vooraf wat het type energie is dat je zoekt. Je ziet dan de beste deals voor jouw keuze.”

 

Tom Schlagwein,
Energie-expert

Energie-expert Tom Schlagwein

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.