Alleen gas afnemen

Vergelijk energieleveranciers

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3057 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  13 uur geleden
  Snel en duidelijk

  Snel en duidelijk, zo hoort het!

  Jos
  Star on Star on Star on Star on Star off
  14 uur geleden
  Top…

  Top…….

  A. Bazuin
  Star on Star on Star on Star on Star on
  20 uur geleden
  Goed advies

  Goed advies. Goed geholpen.

  M. Aydinoglu
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3057 reviews

  Ben je op zoek naar een energiecontract voor alleen gas, zonder stroom? Op deze pagina leggen we je alles uit over de mogelijkheden van alleen gas afnemen, wanneer je hiervoor in aanmerking komt en welke leveranciers alleen gas aanbieden en natuurlijk hoe je kunt besparen op je energiekosten door gebruik te maken van onze vergelijker.

  Snel navigeren naar

  Is alleen gas afnemen mogelijk?

  Voor veel mensen in Nederland geldt dat ze bij hun energieleverancier een lopend contract hebben voor zowel stroom als gas. Dus dan rijst de vraag: is het wel mogelijk om alleen gas af te nemen bij je energieleverancier?
   
  Ja, het is mogelijk om alleen gas af te nemen bij een energieleverancier. Hoewel de meeste mensen kiezen voor een gecombineerd contract voor gas en stroom, zijn er situaties waarin je maar één van beide nodig hebt. Bijvoorbeeld als je (volledig) gebruikmaakt van stadsverwarming of een warmtepomp, dan heb je geen gascontract nodig. En wanneer je voldoende stroom opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, dan kun je een contract voor alleen gas afsluiten.
   

  Leveranciers voor alleen gas

  Er zijn steeds meer energieleveranciers die contracten voor alleen gas aanbieden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Oxxio en Budget Energie, maar ook Vattenfall, Engie, Greenchoice en Frank energie.

  Om de beste match te vinden, is het belangrijk om de verschillende leveranciers te vergelijken. We helpen je hier graag bij met onze energievergelijker; door hierin ‘alleen gas’ aan te vinken, vind je alle aanbieders bij wie je alleen gas kunt afnemen.

  Alleen gas

  Waarom overstappen via ons?

  • overstappen gas

   Bespaar tot € 600

   Al 13 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals kan je tot € 600 besparen op je energierekening. Bekijk je besparing en stap over.

  • Gas 100% onafhankelijk

   100% onafhankelijk

   Vergelijk 100% onafhankelijk alle gasleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

  • overstappen gasleverancier

   Onze klanten geven ons een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

  Alleen gas afnemen

  “Veel leveranciers wekken de indruk dat je zowel stroom als gas moet afnemen bij één partij. Dat is helemaal niet waar. Stroom en gas zijn beide afzonderlijke voorzieningen die een klant kan afnemen. Het kan daarom in sommige gevallen zo zijn dat het beter is voor beide een apart contract af te sluiten. Het is echter wel zo dat leveranciers vaak een combinatiekorting bieden waardoor je voordelig uit kan zijn. Het beste is om te vergelijken voor jouw unieke situatie om te kijken wat de beste optie is; die is voor iedereen anders!”
  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein

  Stap over via Overstappen.nl

  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  Overstappen gasleverancier

  Gemiddeld gasverbruik

  Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld 1.245 m3(kuub) gas. Dit kan echter sterk variëren per huishouden, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de woning, het aantal bewoners en de mate van isolatie. Het is belangrijk om je eigen gasverbruik te kennen om een passend contract af te sluiten. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van gas per maand op basis van het type woning en het gemiddelde verbruik per jaar in m3.

  WoningtypeGemiddeld gasverbruik per jaar in m³Kosten per maand*
  Flat830 m³€ 128,13
  Tussenwoning1.160 m³€ 172,28
  Hoekwoning1.380 m³€ 199,19
  2 onder 1 kap1.520 m³€ 228,56
  Vrijstaand2.150 m³€ 293,40
  Gemiddeld alle woningen1.245 m³€ 182,07
  *Bij een gemiddeld gastarief van €1,46 per m3 en gemiddeld vastrecht van € 9,77 per maand (incl 21% btw). Afgeronde bedragen. Bron: CBS & Overstappen.nl

  Alleen gas vergelijken

  Bij het vergelijken van energieleveranciers als je alleen een contract voor gas wilt afsluiten, moet je letten op de volgende zaken:

  • de prijs per kubieke meter gas
  • de (algemene) voorwaarden van de energieleverancier
  • de contractduur
  • contracttype (vast, variabel, dynamisch)
  • overstapboete
  • eventuele kortingen of acties

  Om al deze verschillende zaken met elkaar te vergelijken kun je gebruikmaken van onze energievergelijker. Hiermee vergelijk je eenvoudig de tarieven en voorwaarden van verschillende leveranciers. Zo vind je snel en gemakkelijk het gascontract dat het beste bij jouw situatie past, zodat je weet wat de beste deal is en kun je iedere maand flink besparen.

  Alleen gas vergelijken

  Vast, variabel of dynamisch contract

  Bij het afsluiten van een gascontract heb je de keuze tussen een vast, variabel of dynamisch contract. Een vast contract houdt in dat je gedurende de looptijd van het contract een vaste prijs per kubieke meter gas betaalt. Bij een variabel contract kan de prijs gedurende de looptijd veranderen. Een dynamisch contract houdt in dat de gasprijs continu fluctueert op basis van de marktprijs. Het is belangrijk om te bepalen welk type contract het beste bij jouw situatie past.

  Gas en stroom afnemen bij verschillende leveranciers

  Naast het afnemen van alleen een gascontract of alleen een contract voor stroom bij jouw energieleverancier, is het ook mogelijk om gas en stroom af te nemen bij verschillende leveranciers. In sommige gevallen is dit voordeliger, bijvoorbeeld als één leverancier een scherp gasaanbod heeft en een andere leverancier een goedkopere stroomprijs biedt. Door de twee te combineren kom je tot jouw beste pakket voor stroom en gas.

  Gas afnemen contract

  Bespaar op je energiekosten

  Niet alleen het afsluiten van een gunstig contract voor gas en/of stroom zorgt voor lagere energiekosten. Ook door je energieverbruik te verminderen, zoals je gasverbruik, kun je besparen op je energiekosten.

  Enkele tips om te besparen op je energiekosten zijn:

  1. Zorg voor een goede isolatie van je woning, zoals: (spouw)muren, vloeren, dak en ramen, maar denk ook aan tochtstrips bij kieren.
  2. Kies voor energiezuinige apparaten, het energielabel helpt je hierbij op weg.
  3. Maak gebruik van de eco-stand van je apparaten, zoals je vaatwasser en wasmachine en droger.
  4. Maak gebruik van een slimme thermostaat.
  5. Verminder je gasverbruik door korter te douchen, minder warm water te gebruiken en de verwarming lager te zetten.
  6. Gebruik de verwarming alleen in ruimtes waar je veel tijd doorbrengt.
  7. Maak gebruik van de zon om je huis op te warmen, bijvoorbeeld door dikker glas te plaatsen aan de koude zijde van je huis en iets dunner glas aan de kant waarop de zon veel naar binnen schijnt.

  Veelgestelde vragen

   Kan ik alleen gas afnemen?

   Ja, het is mogelijk om alleen gas af te nemen bij een energieleverancier.

   Kan ik stroom en gas apart afsluiten?

   Ja, je kunt gas en stroom afnemen bij verschillende leveranciers. Dit kan in sommige gevallen voordeliger zijn. Houd er wel rekening mee dat je dan te maken hebt met twee aparte contracten en twee keer administratiekosten.

   Hoeveel gas gebruik je alleen?

   Een Nederlands eenpersoonshuishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld tussen de 640 m³ en 1300 m³ gas, dit is onder andere afhankelijk van de staat van je huis of appartement, de grootte en de mate van isolatie.

   Wat kost het meeste gas in huis?

   Verwarming is de grootste verbruiker van gas in huis, gevolgd door warm water en koken op gas.

   Zal gas goedkoper worden?

   De gasprijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren en kunnen zowel stijgen als dalen. In 2022 was er een flinke piek in de gasprijs, de gasprijs is nu weer wat gedaald. Houd de gasprijzen in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

   Hoe verbruik je zo weinig mogelijk gas?

   Om zo weinig mogelijk gas te verbruiken, kun je zorgen voor een goede isolatie van je woning, energiezuinige apparaten gebruiken en bewust omgaan met je gasverbruik, door bijvoorbeeld korter te douchen, minder warm water te gebruiken, de verwarming lager te zetten en te (gaan) koken op elektriciteit.

   Hoe kan je gas besparen in de winter?

   In de winter kun je gas besparen door de verwarming lager te zetten, korter te douchen en tochtstrips te plaatsen bij ramen en deuren. Ook een slimme thermostaat kan je met zijn energiezuinige programma’s helpen om te besparen op je gasverbruik.

   Wat is goedkoper: douchen op gas of op stroom?

   Ondanks de hoge gasprijzen is douchen met water dat door gas wordt verwarmd over het algemeen goedkoper dan ‘douchen op stroom’. Dit kan echter variëren afhankelijk van de gas- en stroomprijzen.

  Meer informatie

  Energie vergelijker

  Wij helpen je met het vergelijken van verschillende energiecontracten en leggen uit hoe dit precies werkt.

  Energie vergelijker

  Energie contract

  Snel een energiecontract willen afsluiten of meer informatie over de opbouw? Wij leggen alles voor je uit.

  Energie contract

  Energie en verhuizen

  Ga jij verhuizen en heb je een energiecontract nodig, of heb je al een energiecontract? Wij leggen uit wat je kan doen en welke mogelijkheden er zijn als je verhuisd.

  Energie en verhuizen

  Gas en licht vergelijken

  Wil jij een contract voor gas en of licht apart? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

  Gas en licht vergelijken

  Energietarieven

  Wat zijn de huidige energietarieven hoe worden deze bepaald?

  Energietarieven

  Verwachting energie 2024

  Wat is onze verwachting van de energieprijzen in 2024. Op deze pagina lees je wat onze verwachting is en waarom.

  Verwachting energie 2024

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.