Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Alleen Stroomvergelijker

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Alleen stroom

Alleen stroom en geen gas? Betaal niet teveel!

Het kan wel eens voorkomen dat een huishouden een energiecontract heeft met alleen stroom. Het huis is dan aangesloten op blok- of stadsverwarming.
Met stadsverwarming wordt warmte geleverd door restwarmte, onder andere van industrie. Dit gebeurt via een netwerk van waterleidingen, via deze leidingen wordt de restwarmte geleverd aan een afleverset voor warmwater in de meterkast van de woning. De restwarmte wordt via de meterkast verdeeld over de waterleidingen en radiatoren in het huis en zo wordt de woning voorzien van water.

Wanner een woning voorzien is van blokverwarming spreekt men van een variant op stadsverwarming, alleen wordt er in dit geval warmte geleverd voor een geheel huizenblok via een collectieve ketel. Dit zie je onder andere veel bij flats.

Wanneer men een van deze soorten manieren van verwarmen heeft, is het huis soms al van de gasleiding af of staat de gasleverancier al vast en daarom heeft men in dit geval vaak een energiecontract met alleen stroom.
Alleen is ieder jaar overstappen van energie dan wel zo handig? Wat zijn de voordelen en wat zijn nou de goedkoopste en beste opties voor mij?

Alleen stroom vergelijken

Wanneer een huis voorzien is van blok- of stadsverwarming is het zo dat de warmteleverancier vast staat. Wel ben je dan vrij om een eigen leverancier uit te kiezen. Jouw woning krijgt tevens wel extra bescherming wanneer deze aangesloten is op blok- of stadsverwarming. Dit vanwege het feit dat je zelf geen vrije keuze hebt in de gasleverancier van de woning. Dit wordt via een wet geregeld die ingegaan is sinds 2014, hierin staan dingen als de maximale energietarieven, rechten op een vergoeding in bepaalde situaties, maar ook de plichten als consument.

Wat is het gemiddelde stroomverbruik?

De laatste decennia wordt er meer energie verbruikt dan ooit. We krijgen meer apparaten met meer mogelijkheden in huis. Het gemiddelde energieverbruik varieert natuurlijk met hoeveel personen een huishouden bevat.
Een huishouden met 1 persoon verbruikt gemiddeld 1925 kWh per maand, dit brengt €36 aan kosten met zich mee.
Een huishouden met 2 persoon verbruikt gemiddeld 3005 kWh per maand, dit brengt 56 aan kosten met zich mee.
Een huishouden met 3 persoon verbruikt gemiddeld 3605 kWh per maand, dit brengt €67 aan kosten met zich mee.
Een huishouden met 4 persoon verbruikt gemiddeld 4155 kWh per maand, dit brengt €77 aan kosten met zich mee.

Heeft overstappen zin als je alleen stroom afneemt?

Wanneer je een energiecontract hebt met enkel stroom is overstappen niet per se nadelig, maar veel voordeel is het niet echt uit te halen. Het is namelijk zo dat je geen kortingen of voordeeltjes kunt krijgen met huizen aangesloten op blok- of stadsverwarming. Zoals je net ziet zijn ook de prijsverschillen nihil, maar alle kleine beetjes helpen. Je kunt er dus wellicht een klein beetje voordeel uithalen, misschien d.m.v kortingen.
NLE en van de Brom hebben op dit moment een aanbieding op het energiecontract dat kan oplopen tot wel €100 korting, en bij energiedirect.nl kun je tot wel €90 PSV fan tegoed krijgen!

Alleen stroom en geen gas, vergelijk direct.

Wanneer je alleen stroom en geen gas hebt kun je direct online vergelijken, kijken wat voor jou het beste is en wat jou het beste uitkomt. Vergelijk direct en kijk wat er voor jou uit te halen valt en wat jij kunt doen voor een betere omgeving voor jezelf, en voor anderen.