Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over energie

Wanneer overstappen van energieleverancier?

De meeste huishoudens hebben een energiecontract voor onbepaalde tijd en kunnen elk moment overstappen van energieleverancier. Heb je echter een contract voor bepaalde tijd (met einddatum), dan kun je pas overstappen als je energiecontract bijna afloopt.

“De beste termijn om over te stappen van energieleverancier is 6 tot 8 weken voor de einddatum van je energiecontract.”

Wil je weten of je al kunt overstappen? Maar dan gebruik van onze energieoverstapcoach:

Energiecontract onbepaalde tijd?

Als je op dit moment een energiecontract voor onbepaalde tijd hebt, dan kun je direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier. overstappen energieleverancier wanneer Je nieuwe energieleverancier verzorgt de overstap en houdt daarbij rekening met de opzegtermijn (maximaal 1 maand) van je oude energieleverancier.

Energiecontract bepaalde tijd?

Als je op dit moment een energiecontract voor bepaalde tijd hebt, dan kun je overstappen als het huidige energiecontract afloopt. De beste termijn om met onze vergelijker over te stappen is 6 tot 8 weken voor de einddatum van je huidige energiecontract.

Energieleveranciers maken gebruik van het landelijke Contract Einde Register. Hierin kunnen zij precies zien wanneer je huidige contract afloopt. Binnen deze termijn van 2 maanden zul je nooit vroegtijdig overgenomen worden. Loopt je huidige contract niet binnen deze 2 maanden af? Dan raden we je aan om nog even te wachten, zodat je geen opzegboete krijgt.

Einddatum energiecontract

Het is van belang dat je je houdt aan de opzegtermijn van het huidige contract om een opboete te voorkomen. Kijk daarom goed naar de einddatum van je energiecontract. Als de einddatum van je huidige vaste contract nog langer dan 2 maanden loopt, adviseren wij je om te wachten met het afsluiten van een nieuw contract. Wanneer je te vroeg overstapt kan je huidige energieleverancier je een opzegboete voor vroegtijdige contractbreuk in rekening brengen. Daarnaast loop je een eventuele welkomstpremie, zoals een bonus of een korting bij je nieuwe leverancier mis. Deze kosten worden in de meeste gevallen niet vergoed door de nieuwe energieleverancier.

Vergelijk energiedeals

Overstappen.nl vergelijkt voor jou de alle energieleveranciers. Je kiest eenvoudig de energie die het beste past bij je situatie. Stap over en bespaar ook vele euro’s op je energierekening.

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)