Overstappen energieleverancier wanneer? | Overstappen.nl

Wanneer overstappen van energieleverancier?

De meeste huishoudens hebben een energiecontract voor onbepaalde tijd en kunnen elk moment overstappen van energieleverancier. Heb je echter een contract voor bepaalde tijd (met einddatum), dan kun je pas overstappen als je energiecontract bijna afloopt.

“De beste termijn om over te stappen van energieleverancier is 6 tot 8 weken voor de einddatum van je energiecontract.”

Energiecontract onbepaalde tijd?

Als je op dit moment een energiecontract voor onbepaalde tijd hebt, dan kun je direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier verzorgt de overstap en houdt daarbij rekening met de opzegtermijn (maximaal 1 maand) van je oude energieleverancier.

overstappen energie wanneer

Energiecontract bepaalde tijd?

Als je op dit moment een energiecontract voor bepaalde tijd heb, zoals een 1-jarig energiecontract, dan kun je overstappen als het huidige energiecontract afloopt. De beste termijn om met onze energievergelijker over te stappen is 6 tot 8 weken voor de einddatum van je huidige energiecontract.

Loopt je huidige contract niet binnen deze 2 maanden af? Dan raden we je aan om nog even te wachten, zodat je geen opzegboete krijgt.

tip

Tip

Laatste update:

De energieprijzen staan momenteel op een laag punt en leveranciers hebben scherpe aanbiedingen voor nieuwe klanten. Het is dé tijd om over te stappen van leverancier en te profiteren van een vast contract met lage tarieven. Onze energievergelijker helpt je met het vinden van het beste contract voor jouw huishouden. Voor meer uitleg over de situatie bekijk hier ons advies.

Stap binnen 5 minuten over van energieleverancier

Einddatum energiecontract

Het is van belang dat je je houdt aan de opzegtermijn van het huidige contract om een opzegboete te voorkomen. Kijk daarom goed naar de einddatum van je energiecontract. Als de einddatum van je huidige vaste contract nog langer dan 2 maanden loopt, adviseren wij je om te wachten met het afsluiten van een nieuw contract. Wanneer je te vroeg overstapt kan je huidige energieleverancier je een opzegboete voor vroegtijdige contractbreuk in rekening brengen. Daarnaast loop je een eventuele welkomstpremie, zoals een bonus of een korting bij je nieuwe leverancier mis. Deze kosten worden in de meeste gevallen niet vergoed door de nieuwe energieleverancier.

Vergelijk energiedeals

Overstappen.nl vergelijkt voor jou de alle energieleveranciers. Energie vergelijken is heel simpel. Je kiest eenvoudig de energie die het beste past bij je situatie. Stap over en bespaar ook vele euro’s op je energierekening. Lees meer over overstappen energie.

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert