Energiecontract 3 jaar | Vast 3-jarig energiecontract

Energiecontract 3 jaar

Vergelijk 3-jarige energiecontracten, vind de beste deal en stap over.
Vergelijk energieleveranciers

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  13 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  17 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Kies je voor een vast energiecontract van 3 jaar, dan staan je stroom- en gasprijs gedurende de looptijd van je energiecontract vast. Dat betekent dat je geen hoger of lager tarief betaalt bij schommelingen op de energiemarkt. Ook de vaste leveringskosten, de terugleververgoeding en eventuele terugleverkosten voor zonnepanelen staan 3 jaar vast. Houd je van zekerheid? Dan is een 3-jarig energiecontract wellicht iets voor jou. Je hoeft 3 jaar lang niet om te kijken naar je energiecontract. Op deze pagina zetten we alles over het vaste 3-jarige energiecontract voor je op een rijtje.

  Snel navigeren naar

  Energiecontract 3 jaar vast

  Bij het afsluiten van een nieuw contract kun je kiezen uit een dynamisch, vast of variabel contract. Bij een dynamisch energiecontract wijzigt de stroomprijs zelfs elk uur en de gasprijs dagelijks. Bij een variabel contract is dat meestal 2 keer per jaar, op 1 januari en op 1 juli. Bij een energiecontract van 1 jaar, staan de prijzen voor stroom en gas, je vaste leveringskosten, de terugleververgoeding en je eventuele vaste terugleverkosten voor één jaar vast. Bij het 3-jarige energiecontract staan diezelfde tarieven vast voor 3 jaar. Dat betekent 3 jaar lang zekerheid. Wijzigingen in de kosten voor energiebelasting en netbeheer worden wel doorberekend. Je leverancier houdt je hiervan op de hoogte.

  De energiemarkt schommelt soms flink en het aanbod verandert per dag. Voor veel mensen is het daarom moeilijk om een keuze te maken. Want waar moet je op letten en is een 3-jarig energiecontract wel verstandig in deze tijd? Wij begrijpen dat het soms moeilijk kiezen is, daarom houden we je altijd op de hoogte over de huidige stand van zaken. Bekijk hier ons gratis advies. Wil je liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Energiecontract 3 jaar

  Waarom kiezen voor Overstappen.nl

  • Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar zijn wij dé expert op het gebied van energie. Door onze jarenlange ervaring en kennis voorzien wij jou van de beste informatie en advies.

  • Meest complete aanbod

   Meest complete aanbod

   Vergelijk meer dan 20 verschillende energieleveranciers en meer dan 55 contracten. Wij bieden het grootste aanbod in de Nederlandse markt van energie vergelijken.

  • Beoordeeld met een 9

   Beoordeeld met een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na de overstap. Daarom zijn wij beoordeeld met gemiddeld een 9. Ruim 1 miljoen overstappers gingen je voor.

  Energiecontract 3 jaar vast vergelijken

  Wil je energiecontracten van 3 jaar vast vergelijken? Dat kan makkelijk in onze vergelijker. Vul je je gegevens in en vink bij looptijd contract ‘3 jaar’ aan. De vergelijker laat je dan alle energieleveranciers zien die vaste contracten van 3 jaar aanbieden. De stroom- en gastarieven die je in de vergelijker ziet, staan vast voor 3 jaar. Vergelijk je energie met zonnepanelen? Let er dan op dat ook de terugleververgoeding en de vaste terugleverkosten niet veranderen gedurende de 3 jaar van je contract.

  Heb je zonnepanelen? Dan is het mogelijk dat je geen 3-jarig energiecontract kan afsluiten. Energieleveranciers kunnen door oplopende kosten geen langdurige zekerheid bieden. Als je geen aanbod ziet, raden we je aan te kijken naar vaste 1-jarige energiecontracten.

  Vast energiecontract 3 jaar vergelijken

  Tip van Tom: 3-jarige energiecontracten

  “Een driejarig contract is echt voor klanten die voor de lange termijn zekerheid willen. Je weet dat je minimaal drie jaar geen prijsschommelingen krijgt en je maandelijks hetzelfde bedrag zal betalen. De kortingen zijn vaak niet zo hoog als een éénjarig contract, maar kunnen alsnog heel gunstig zijn. We raden aan om goed na te denken over de mate van zekerheid die je graag wil. Dat is voor iedereen anders!”

  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein

  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  3-jarig energiecontract: voor- en nadelen

  Met schommelende energietarieven en zoveel keuze in contracten kan het soms best wel lastig zijn om je soort contract te kiezen. We helpen je graag door de voor- en nadelen van een 3-jarig energiecontract voor je op een rijtje te zetten

  Voordelen 3-jarig energiecontract

  • pluspunt
   Stijgen de energietarieven in de markt? Daar hoef je je met een 3-jarig energiecontract geen zorgen over te maken. Gedurende de 3 jaar van je contract blijven de tarieven zoals afgesproken.
  • pluspunt
   Een vast energiecontract voor 3 jaar geeft je 3 jaar lang zekerheid. De tarieven veranderen niet. Het haalt een hoop onzekerheid weg.
  • pluspunt
   Heb je zonnepanelen? De terugleververgoeding en de vaste terugleverkosten kunnen gedurende 3 jaar niet wijzigen.

  Nadelen 3-jarig energiecontract

  • minpunt
   Zijn de tarieven opeens veel goedkoper dan de tarieven die jij maandelijks betaalt? Dan betaal jij alsnog het tarief dat je hebt afgesproken met je energieleverancier. Door je 3-jarige energiecontract profiteer je niet van de lage tarieven.
  • minpunt
   Wil je je energiecontract om wat voor reden dan ook vroegtijdig opzeggen? Houd dan in je achterhoofd dat je een opzegboete betaalt als de einddatum van je contract nog niet in zicht is. Deze boete loopt, afhankelijk van de duur van je contract, hoog op en we raden je vaak aan om je hele contract uit te zitten.
  • minpunt
   Je kan maar 1 x per 3 jaar genieten van bepaalde welkomstkortingen, cashbacks en een loyaliteitsbonus. Bij een vast contract voor 1 jaar kan dat ieder jaar. Een 3-jarig contract biedt wel korting, maar deze is vaak minder dan bij een kortlopend vast contract.

  Energiecontract 3 jaar vast zonnepanelen

  Bij een vast energiecontract kun je naast een looptijd van 1 jaar ook kiezen voor een looptijd van 3 jaar. Voor het vaste 3-jarige Voor huishoudens met zonnepanelen is het tegenwoordig moeilijk om een energiecontract van 3 jaar te vinden. Een aantal leveranciers biedt het zelfs niet meer aan. Leveranciers zetten deze stappen, omdat de kosten voor het terugleveren aan het net steeds hoger worden. Het is daarom moeilijk voor leveranciers om langdurige zekerheid te bieden aan huishoudens met zonnepanelen. Bij het vergelijken van energie met zonnepanelen raden we je aan te kijken naar vaste contracten met een looptijd van 1 jaar.

  tip

  Let op:

  Stijgen de netbeheerkosten en/of de energiebelasting per 1 januari? Wijzigingen in de kosten voor energiebelasting en netbeheer worden wel doorberekend. Je leverancier houdt je hiervan op de hoogte.

  Veelgestelde vragen

   Is het verstandig om energie 3 jaar vast te zetten?

   Als je wil weten of het op de korte termijn handig is om je energietarieven vast te zetten voor 3 jaar, dan raden we je aan te kijken naar ons advies. Hier houden we je altijd op de hoogte.

   Welke energieleverancier heeft een vast contract 3 jaar?

   In onze energievergelijker zie je in één oogopslag welke leveranciers contracten aanbieden van 3 jaar. Vul je gegevens in en vink bij looptijd ‘3 jaar’ aan.

   Is het slim om een vast energiecontract te nemen?

   Vaste energiecontracten hebben voor- en nadelen. Zo heb je zekerheid als de energiemarkt onrustig is en de tarieven flink stijgen. Met een vast contract heb je geen last van de schommelingen in de markt. Aan de andere kant dalen je energietarieven ook niet als dat in de markt wel gebeurt. Lees ons advies over de huidige energiemarkt.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten